• Informacje na temat:

    ciasta z rabarbarem i serem

Przepisy na temat: ciasta z rabarbarem i serem
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula(...) śmietaną i posmarować brzegi ciasta. Ciasto zawinąć, założyć brzegi i ponownie posmarować całość żółtkiem ze śmietaną. Ułożyć po przekątnej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 200 st...

  • Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.

  • Rolada czekoladowa

    ...z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serem i rabarbarem"

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub(...) również owoce i jest to świetna alternatywa dla ciasta na deser. Podobnie jak warzywa, możemy przyrządzić je na wiele sposobów - warto wypróbować banany, ananasy, jabłka, brzoskwinie. "Taka forma deseru...

  • Bardzo proste... Bardzo dobre...Bardzo szybko znika... :) Myślę, że z innymi owocami będzie równie smaczne...

  • Biesiada na trawie

    ...ciasta. Mąkę z lodówki wsyp do malaksera, dodaj posiekane zimne masło i zmiksuj, aby składniki lekko się przemieszały. Dodaj resztę składników i miksuj aż do uzyskania klasycznego ciasta. Jeśli ci(...) cukier, jajko, łyżkę zimnej wody i szczyptę soli. Wyłóż ciasto na stolnicę i wyrób ciasto. Beza: ubij białka z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wyłóż formę grubszą warstwą ciasta, zalej kremem...

  • najprostsze i najpyszniejsze ciasto sezonowe :)

  • Niesamowicie aksamitny sernik z dodatkiem musu z rabarbaru. Nie są to duże kawałki rabarbaru, lecz delikatne smugi. Kakaowy spód sprawia, że sernik nie jest mocno słodki.

  • Ciasto dla wielbicieli rabarbaru :)

Artykuły na temat: ciasta z rabarbarem i serem
  • Nasza kasza gryczana

    ...klasyczne ciasto na pierogi. Następnie przygotuj farsz: ugotowaną kaszę wymieszaj z białym serem, jajkiem i miętą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka, nakładaj na nie farsz...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    Ciasto pierogowe na maśle , Ciasto pierogowe zaparzane , Ciasto pierogowe na kefirze Farsz do pierogów z serem i owocami 500 g twarogu 1 jajko garść malin/jagód (najlepiej świeżych(...) do niego mąkę z wodą. Mieszaj chwilę energicznie, aż powstanie kisiel (może być rzadki). Pierogi podawaj polane kisielem i kwaśną śmietaną. Farsz do pierogów z rabarbarem 500 g rabarbaru cukier do...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Na słodko czy na ostro?

    Powinniśmy delektować się nimi bez ograniczeń, bo za chwilę znów w sklepach będą jedynie ich importowane "kuzynki". A to już zupełnie inna bajka... Truskawka jest królową deserów. Od tych w najprostszej wersji - polanych zwykłą lub bitą śmietaną i odrobiną gorzkiej czekolady - przez różne musy, galaretki, sorbety, ciasta, naleśniki, koktajle, aż po tarty czy torty. Z truskawkami przygotujemy też...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową - Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką - Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami - Krem ze skorzonery i jabłek...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Kurczak po włosku czyli Cacciatore oraz o produktach sezonowych na maj… i kawałek czerwca !

    ...zup na zimowej włoszczyźnie, mielonych z ziemniakami albo schabowego z kiszoną kapustą, naleśników na zimową modłę przeplatanych plackami ziemniaczanymi. Ciasta i desery też mogą zmienić się w wiosenną...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

Wideo na temat: ciasta z rabarbarem i serem
  • Prosta tarta z wyjątkowym przybraniem

    Wystarczy jedynie twarda obieraczka do warzyw lub nożyk do sera - tak właśnie wyczarujemy piękną ozdobę tarty. Okazuje się, że rabarbar doskonale sprawdza się jako przybranie. Jak sprawić, by nasze ciasto wyglądało pięknie? Ola Głębicka w programie "Pytanie na śniadanie" przedstawiła swoją klasyczną tartę z delikatnie cytrynowym kremem i dekoracją z rabarbaru, która idealnie zrównoważy słodycz deseru. (Źródło: TVP/ x-news)