• Informacje na temat:

    ciasta sowy

Przepisy na temat: ciasta sowy
  • Gicz cielęca - Robert Sowa

    ......duszona z warzywami i grzybami leśnymi, podana z pierożkami leniwymi z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy...

  • Takie zapiekanki nie tylko uroczo wyglądają, ale też i pysznie smakują. Dzięki nim niejadki z chęcią zjedzą obiad w tym porcję warzyw.

  • Pyszne posypki do ciast i deserów

    Dzięki tym aromatycznym dodatkom domowe ciastka oraz desery nabiorą wyjątkowego charakteru - mówi Robert Sowa, znany kucharz, autor książek kulinarnych oraz właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele.

  • Długo zastanawiałam się nad nazwą dla tego ciasta, trochę przypomina wydmy, trochę oczy sowy, ale najważniejsze to jest to że super smakuje.

  • Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami - Robert Sowa

    ...zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowanie ciasta Do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu wykroić z ciasta koła, używając szklanki. Następnie ułożyć na nich małe...

  • Jest to bardzo dobre danie dla dzieci szybko sie robi i jest bardzo dobre polecam :) Bedzie rowniez potrzebne: garnek drewniana lyzka polmisek 16 papierkow do ciastek 2 lyzeczki do herbaty

  • Pączek na szczęście

    Pączek idealny powinien ważyć od 55 do 70 gramów, mieć ponad 400 kalorii i być wykonany z tradycyjnego ciasta drożdżowego. Tradycja nakazuje zjedzenie jednego pączka w tłusty czwartek. Choć(...), Pomianowskiego, Cieślikowskiego, czy Sowy. Ale konkurencja nie śpi: od kilku sezonów popularnością cieszą się pączki od cukierni "Zagoździński", przy Górczewskiej 15. Sylwia Tomaszkiewicz właścicielka...

  • porady na temat ciast...

  • Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane?

    Ładny kolor: placki ziemniaczane po usmażeniu nie ściemnieją, jeśli do ciasta dodasz startą marchewkę. Wystarczy 1 mała na ok.1 kg ziemniaków. Innym sposobem jest dodanie 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia albo łyżki mielonego twarogu. Lepszy smak: można go wzbogacić posiekanym chili, wędzonym łososiem. Do ciasta warto dodać łyżkę śmietany, placuszki będą wtedy bardziej puszyste. Jeśli...

  • Smaczny pomysł na "Patelnia Zbójnicka - Robert Sowa"

Artykuły na temat: ciasta sowy
  • Gicz cielęca

    ......duszona z warzywami i grzybami leśnymi, podana z pierożkami leniwymi z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy...

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Tort bezowy z daktylami i orzechami

    Słodki tort z puszystym kremem bakaliowym, którym polubiłam w bydgoskiej cukierni “Sowa”.

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    Polskie wigilijne potrawy czy tradycyjne dania w nowoczesnym wydaniu? Który z mistrzów przekona nas do swoich przepisów? Czyje ciasto zniknie pierwsze ze stołu? Zapraszamy na świąteczną ucztę, która łączy to, co najlepsze: polskie produkty, nowe receptury i kreatywny sposób przygotowania. Zapowiada się smakowite Boże Narodzenie!

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Kulinarne początki gwiazd

    Gwiazdy opowiadają o swoich pierwszych kucharskich doświadczeniach. Kto ubrudził wszystkie ściany roztrzepanym żółtkiem, a kto zaczynał od przygotowania kanapki z kiszoną kapustą?

  • Do staropolskiej tradycji należy przygotowywanie na święta szczególnych wypieków. Dawniej sposób przyrządzania ciast był pilnie strzeżoną tajemnicą, którą matki przekazywały córkom. Dziś na ogół chętnie udostępniamy swoje przepisy znajomym, a nawet nieznajomym. W niniejszym opracowaniu znajduje się 130 przepisów na serniki i szarlotki, pierniki i pierniczki, kruche ciasta i ciasteczka, ciasta drożdżowe, biszkoptowe, torty i różnorakie drobne ciasteczka. Najwięcej miejsca poświęcono...

  • Skarby Podlasia

    ...lub mięsem. Białowieża. To tu znajduje się ostatni w Polsce i Europie las o pierwotnym charakterze. Żyją w nim żubry, wilki, rysie, bobry, borsuki, a wśród ptaków – dzięcioły i sowy. Nic więc...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...