• Informacje na temat:

    ciasta raj

Przepisy na temat: ciasta raj
  • Owocowy raj

    Ciasto z bakaliami.

  • Jedna z pośród tysiąca możliwości podania ciasta parzonego....''

  • Kulinarny kalejdoskop Zurychu

    Zurych to nie tylko miasto finansjery, wspaniałej architektury, zachwycającej przyrody i ciekawych zabytków. To także raj dla smakoszy. Z lokalnej, wyśmienitej kuchni, można czerpać garściami.

  • Pomysł na ten tort przyszedł tuż przed moimi urodzinami, a że jednym z moich ulubionych bakalii są wiórki kokosowe postanowiłam je wykorzystać. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Tort zniknął w 2 dni. Mam na dzieje, że u was zrobi furorę tak jak w moim domu.

  • Zapomniany owies

    ...dodawana do ciasta chlebowego). W przemyśle spożywczym owies jest przerabiany na płatki, kaszę i otręby. Choć wpływ owsa na zdrowie jest bez wątpienia korzystny, to w Polsce - w porównaniu z innymi krajami Europy - produkty na bazie tego zboża wciąż czekają na odkrycie. Na szczęście owies poprawia swoje notowania za sprawą żywności ekologicznej oraz wyraźnego zainteresowania...

  • Raj

    Pyszne:)

  • Truskawki, maliny i banany - owocowy raj dla podniebienia.

  • Pyszne! łatwe! Szybkie!

  • Co tak naprawdę znaczy "Niebo w gębie"? Kiedy spróbujesz tego deseru to zrozumiesz ;-)

  • Szybko i pysznie..

Artykuły na temat: ciasta raj
  • Cytrynowy raj

    Moje cytrynowe doświadczenia to przede wszystkim magia kształtu tego zjawiskowego owocu. Niedawno w Toronto w pewnym włoskim sklepie moim oczom ukazał się cytrynowy raj. Dwanaście różnych rodzajów(...) na bazie takich owoców odstraszy nas zapachem na kilometr. Również ciasta przygotowane na bazie nasączonych konserwantami cytryn są zwykłym barbarzyństwem.

  • Gabi - uczennica siódmej klasy szkoły podstawowej - przygotowała dla jurorów ciasto, przypominające pyszną marchewkę. Ciasto 4 jaja 1,5 szklanki cukru 2 szklanki drobno startej marchewki 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżeczki cynamonu   Stopniowo ubijając jaja z cukrem, dodawać marchewkę, następnie olej. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Połączyć mokre składniki z...

  • Malinowy raj

    ​Letni, zniewalający smak słodkości z malinami skusi każdego łasucha.

  • Do staropolskiej tradycji należy przygotowywanie na święta szczególnych wypieków. Dawniej sposób przyrządzania ciast był pilnie strzeżoną tajemnicą, którą matki przekazywały córkom. Dziś na ogół chętnie udostępniamy swoje przepisy znajomym, a nawet nieznajomym. W niniejszym opracowaniu znajduje się 130 przepisów na serniki i szarlotki, pierniki i pierniczki, kruche ciasta i ciasteczka, ciasta drożdżowe, biszkoptowe, torty i różnorakie drobne ciasteczka. Najwięcej miejsca poświęcono...

  • Owocowy raj

    Czas na papierówki, czereśnie, jagody. Rozkoszujmy się smakiem ciasta z owocami, na które tak długo czekaliśmy.

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Porzeczkowy raj

    ...kremem posmaruj boki i wierzch ciasta, górę udekoruj porzeczkami. Boki ciasta posyp wiórkami czekolady. Torcik przechowuj w lodówce. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 250 kalorii Chłodnik na słodko(...) biszkoptów Przygotowanie: 1. Porzeczki umyj pod bieżącą wodą, osusz, oberwij z gałązek, przebierz i oczyść z szypułek (szypułki z czarnych porzeczek obieraj ręcznie, natomiast czerwone widelcem...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Orzechowy raj

    Te orzechy warto jeść Orzeszki ziemne są bogate w magnez. Zwierają 40-55 proc. tłuszczów i ok. 25 proc. łatwo przyswajalnego białka. W kuchni przyrządza się z nich pasty oraz dodaje do sałatek, deserów i mięs. Orzechy laskowe mają najwięcej witaminy E, która uważana jest za źródło młodości. Nadają się zarówno do sałatek, białych mięs, jak i wypieków lub deserów. Orzechy włoskie mają...

  • Każdy ma swojego faworyta, którego na dodatek zawsze piecze dokładnie tak, jak robiła to mama czy babcia. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia? Makowiec to wyjątkowo świąteczne ciasto. Wykorzystywany w nim mak jest symbolem urodzaju, płodności i obfitości. Kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może odbyć się bez maku (stąd wiele potraw, takich jak kutia, makiełki-makówki, kluski z makiem). I bardzo słusznie, bo oprócz pozytywnej...