• Informacje na temat:

    ciasta przez maszynkę

Przepisy na temat: ciasta przez maszynkę
  • Tofurnik pistacjowy

    ...°C przez 40-45 minut. Po przestudzeniu wstaw tofurnik do lodówki. Podawaj schłodzony, posypany siekanymi pistacjami lub polany ulubioną polewą czekoladową albo karobową. Przepis pochodzi z książki "Bez...

  • Ciasteczka przez maszynkę to przepis z zeszytu mojej babci. Te smakołyki kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci. Niby zwykłe kruche ciasteczka a jednak ich smak jest niezastąpiony i nie dorówna mu żadne kupne.

  • Sernik waniliowy z bezą i owsianym krokantem

    ...przepuść trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Masę serową utrzyj z cukrem pudrem i rdzeniem wanilii.Dodaj żółtka, śmietanę oraz proszek budyniowy. Składniki dobrze wymieszaj mikserem. Masę...

  • Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ...studzimy. Grzyby zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości przez ok. 25 min. Pod koniec gotowania dodajemy suszone śliwki. Następnie studzimy je i odsączamy. Tak przygotowaną masę grzybowo-śliwkową przepuszczamy przez maszynkę, dorzucamy do niej podsmażoną cebulę i serek naturalny. Całość mieszamy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy ją na rozgrzane masło, podgrzewamy i solimy. Teraz pora na...

  • To jest bardzo stary przepis na przepyszne ciasteczka, które u mnie w domu piekło się zawsze na święta. Przepis ma długą tradycję z Kresów, stąd właśnie smalec a nie inny tłuszcz i właśnie dzięki temu te ciasteczka są tak wyjątkowe. Potrzebujemy również takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę, z odpowiednią nakładką i w taki właśnie sposób wytwarzamy te wspaniałe ciasteczka, serdecznie polecam :-)

  • Placek mandarynkowy

    ...skórki) przepuść przez maszynkę, po czym wymieszaj dokładnie z mąką, cynamonem, cukrem i żółtkami, dodaj pianę z białek i wyłóż do formy. Piecz mniej więcej godzinę. Gotowe! Pycha! Ciasto polukruj...

  • Przepis na ciasteczka maślane kręcone przez maszynkę.

  • ...0,5 kg sera tłustego (przekręcić przez maszynkę); 5 całych jaj; 2 cukry waniliowe; 5 łyżek cukru; 2 szklanki mąki wrocławskiej; 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej; sól.

  • Przepis ze starych zeszytów, babcinych, mamusinych, doskonalony przez lata. Nie jest to piernik leżakujący, staropolski, tylko zwykły, szybki, przepyszny. W zależności od okazji, znajdują się w nim różne dodatki. Jednak i bez dodatków jest super. Przepis jest tak banalny, ze moja 8 latka sama, bez pomocy, potrafi go zrobić.

Artykuły na temat: ciasta przez maszynkę
  • Faworki idealne

    Zamiast wałkowania, możesz przepuścić ciasto dwa razy przez maszynkę do mięsa. To je odpowiednio napowietrzy.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przez maszynkę. Masę dokładnie wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. 2. Masło utrzeć na jasnokremową, puszystą masę. Stale ucierając, małymi porcjami dodawać masę serową. Przełożyć do małych(...)Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej...

  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Rogaliki

    ...1. Ziemniaki zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Przełóż do miski, dodaj do niej przesianą mąkę, 150 g cukru pudru, cukier wanilinowy, jajko,...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...część przepuść przez maszynkę do makaronu, ustawiając ją tak, by cięła ciasto na jak najgrubsze arkusze. Aby je uplastycznić, złóż arkusze na pół, łącząc dwa przeciwległe brzegi i ponownie przepuść przez maszynkę, nie zmieniając ustawień. Pamiętaj, by wkładać makaron złożoną częścią do przodu. Powtórz ten krok trzykrotnie z każdą porcją ciasta. Następnie przepuść każdy arkusz makaronu przez...

  • Co powiecie na propozycję Julii? Sałatka, ciasto i jajka faszerowane awokado - brzmi nieźle! Ciasto2½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli15 dag żółtego sera5 dag szynki 2 duże (pokrojone w kostkę) cebule1 łyżka oliwy5 dag boczku 2 jaja1 szklanka mleka ½ kostki masła2 łyżki czubrycy Sałatka1 sałata lodowa1 opakowanie pomidorków koktajlowych1 słoik suszonych pomidorów w oleju1 opakowanie mozzarelli1 opakowanie sera feta 1 awokado nasiona słonecznika do smakuoliwa z...

  • Pierogi z mięsem i kaszą

    Do przesianej mąki dodaj ½ łyżeczki soli i 1 łyżkę oleju. Mieszając powoli dolewaj wodę (ok. 1 szklanka), regulując gęstość ciasta. Powinno być ono gładkie,...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

Wideo na temat: ciasta przez maszynkę