• Informacje na temat:

    ciasta na zimno z dzemem

Przepisy na temat: ciasta na zimno z dzemem
  • ​Czekoladowo-kawowy sernik na zimno

    ...posiekać i roztopić w gorącej kąpieli. Masło roztopić. Biszkopty pokruszyć, zmieszać z masłem i czekoladą i ułożyć w formie, docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. 350 g czekolady...

  • Pyszne, nie za slodkie, mieciutkie drozdzowe zawijaski. Przepis na 36 dosc duzych sztuk.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula(...) śmietaną i posmarować brzegi ciasta. Ciasto zawinąć, założyć brzegi i ponownie posmarować całość żółtkiem ze śmietaną. Ułożyć po przekątnej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 200 st...

  • pyszny lekki sernik

  • Naleśniki z pastą sezamową

    Smacznym i sycącym posiłkiem, którego smak zna praktycznie każdy z nas, są naleśniki. Ta popularna potrawa jest doskonałym pomysłem zarówno na śniadanie czy obiad, jak i deser. Można ją podawać na słodko lub na słono, w połączeniu z różnymi dodatkami. W Polsce najczęściej urozmaicamy je cukrem lub dżemem – warto jednak spróbować czegoś nowego i postawić na pastą sezamową, czyli tahinę.

  • Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...składniki, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C.  2. Dno w 2 tortownicach wyłóż pergaminem. Wlej po połowie ciasta. Piecz ok. 35 minut. Placki wystudź. Zetnij wyrośnięty wierzch i pokrój go bardzo drobno(...) zmianę z żółtkami. Domieszaj mąki, proszek i sól. Połowę ciasta przemieszaj z syropem. Dno tortownicy wyłóż pergaminem. Nałóż różowe ciasto, piecz ok. 30 minut w 175°C. Wyjmij z tortownicy. Tak samo...

  • Lekkie, kremowe i bardzo łatwe do przygotowania, takie jest właśnie ciasto z jogurtu na zimno.

  • Odchudzone słodkości

    ....  3. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, ok. 1 l. Łyżką do zupy kładź po porcji ciasta. Na raz połóż 6-7 pączków wielkości dużego orzecha włoskiego. Zmniejsz ogień i smaż po 2-3 minuty z każdej strony(...) zimno. Ew. oprósz pudrem zrobionym ze zmielonego ksylitolu. Sposób przygotowania 1. Zagotuj dżemy w oddzielnych garnuszkach (tylko tyle, by lekko odparowały i zgęstniały). Odstaw do...

  • Smaczny i delikatny. Pyszna propozycja na "słodki weekend"

Artykuły na temat: ciasta na zimno z dzemem
  • Pyszne ciasta z czereśniami

    W sezonie każdy może przygotować wyśmienite łakocie z czereśniami. Kto nie ma doświadczenia w ciastach, może zdecydować się na proste muffinki, które zawsze się udają, a kto w ogóle nie ma piekarnika - może przygotować sernik na zimno.

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...i przykryj. Po 5 minutach wyjmij z wody, przestudź, polej nią wierzch ciasta i posmaruj boki. Gdyby ciasto miało zanadto przypieczone brzegi, przed polaniem odkrój je. Na zastygającą polewę wysyp pokruszone(...): 1. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę. Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do lodówki. Ciasto powinno odpoczywać w chłodzie całą dobę. 2. Następnego dnia podziel...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    ...ciasta Jak przygotować ciasto? Na stolnicę wysyp mąkę i cukier. Dodaj zimną margarynę, pokrojoną na kawałki. W kopczyku z mąki i cukru zrób dłonią małe wgłębienie, wlej do niego jajka i miód. Dodaj pozostałe składniki. Ciasto wyrób, zagniatając je do wewnątrz. Gotowe ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję i nie kleić się do rąk. Kulkę z ciasta włóż do lodówki na około pół godziny...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Brzoskwiniowe smakołyki

    Te soczyste owoce są wyborne w syropie, dodane do ciasta i zapiekane. Spróbuj!

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Babeczki róże z jabłek

    Babeczki w postaci, jakiej jeszcze nie było. Idealnie nadadzą się na przyjęcie.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...