• Informacje na temat:

    ciasta ktore moga długo lezec

Przepisy na temat: ciasta ktore moga długo lezec
  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Wołowinka wychodzi mięciutka, rozpada się pod widelcem i jest pyszna - z młodymi ziemniaczkami i ogóreczkiem małosolnym lub konserwowym.

  • porady na temat ciast...

  • kilka czynności, które wykonujemy bezsensu. Ja tez mam niektóre dziwne nawyki, ale staram się stosować do tych 8 kroków.

  • Liście czosnku niedźwiedziego zawierają silne substancje, które oczyszczają nasz organizm i wzmacniają odporność. Jego działanie jest bardzo podobne do zwykłego czosnku, takiego w główkach i ząbkach, który zresztą uwielbiamy, tylko czosnek niedźwiedzi jest bardziej przyjazny do spożycia. Nie jest tak ostry i piekący, liście można łatwo dodawać do kanapek i sałatek. Jest też lżej strawny od klasycznego czosnku. Tyle, że czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) pozostaje pod częściową ochroną, co...

  • Na świeta nie może go zabraknąć w naszym domu. Jest pyszny, mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Warto poświęcić trochę czasu by przygotować tak smaczne danie.

  • To był pierwszy chlebek,który upiekłam,potem to już poszło.

  • Pyszny sernik, puszysty i rozpływający się w ustach

  • Jeśli masz słabą wolę i jesteś na diecie, uciekaj stąd czym prędzej! Jeśli uwielbiasz ciasta i desery to perfekcyjnie trafiłeś! Nic lepszego Cię już nie spotka ;)

Artykuły na temat: ciasta ktore moga długo lezec
  • Jak układać żywność w lodówce?

    ...niej ustawiać żywność w słoikach, np. dżem, przechowywać ciasta i gotowe potrawy. Ugotowane jedzenie może stać maksymalnie przez 4 dni. Z kolei dania smażone, sałatki, surówki, szczególnie ze świeżymi...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • Żółte tramwaje i wąskie uliczki…

    ...w Belém, nie można nie spróbować pastel de nata (zwane również pastel de Belém ), czyli tartaletek z ciasta francuskiego i masy jajecznej posypanych cukrem pudrem i cynamonem. Na stołach niepodzielnie...

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Choroby z lodówki

    Źle lub za długo przechowywana w chłodziarce żywność może poważnie zaszkodzić!

  • Każdy z nas ma swoje kuchenne nawyki i przyzwyczajenia. Niektóre z nich ułatwiają nam gotowanie, a inne z kolei wydają się być jedynie kwestią przyzwyczajenia. Ale czy wiedzieliście, że niektóre z nich mogą być bardzo niebezpieczne? Kuchnia, obok łazienki, jest jednym z tych miejsc w naszym mieszkaniu, które szczególnie upodobały sobie różnego rodzaju bakterie, także te, powodujących zatrucia i choroby. Mają one tutaj niemal doskonałe warunki do mnożenia się. Niestety, część z naszych...

  • Być jak celebrytka

    ..., z krewetkami. Samo przygotowanie dressingu do tej ostatniej jest czasochłonne. "Prawdziwy dom pachnie domowym jedzeniem. Piekę ciasta i ciastka, zwłaszcza zimą. Jesienią smażę konfitury i powidła. Gotuję tak(...) na swoje źrenice. Zobacz, jakie masz niezwykłe i niepowtarzalne rysunki w swoich oczach. Ile tajemniczych promyków, cętek i obłoczków". Nie wyjaśnię B., że musi wpatrywać się w swoje źrenice tak długo...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...środku, a grube na brzegu. Pizza neapolitańska ma bardzo ładny margines chlebowego ciasta. I to jest pyszny margines! A pizza na cienkim i sztywnym cieście, do której jesteśmy w większości polskich(...) bolońskiego trzeba było podawać inny. Bolończycy poprawiali jakość swojego ciasta dodając do niego jajka. Zwiększało to jego elastyczność i pozwalało zrobić bardzo dobry makaron z mąki gorszej jakości...

  • Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich - to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i...