• Informacje na temat:

    ciasta beata pl

Przepisy na temat: ciasta beata pl
  • 2 szklanki mąki, pół szklanki wody, 2 łyżki oleju, sól, 3-5 dag drożdży.

  • Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.

  • Przepis nadesłała Beata.

  • porady na temat ciast...

  • Krakowski średniowieczny przepis na wielkanocną babę

    ...łamać serce. (PAP Life) autor: Beata Kołodziej...

  • Wypieki z ciasta biszkoptowego mają duże zastosowanie w gospodarstwie domowym. Można je podawać na różnego rodzaju przyjęciach , jako deser do obiadu, kolacji czy podwieczorku. Dla dzieci, są one również polecane w żywieniu dietetycznym. Wypieki z ciasta biszkoptowego charakteryzują się puszystością i lekkością. Stanowią podstawę dla tortów, ciastek, rolad, itp.

  • W moim pierwszym artykule zawarłam ogólne zasady przyrządzania ciast. Dzisiaj przedstawiam sposób przygotowania ciast drożdżowych.

  • szybkie i bardzo proste

  • Smaczna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno

  • Dzisiaj również proponuję Wam ciasto drożdże (identyczne jak w pierogach z pieca z serem (https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-piekarnika-z-serem,159465,pelen-brzuszek.html) czy też z kurczakiem (https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-piekarnika-z-kurczakiem-curry,159497,pelen-brzuszek.html) tylko tym razem nadzieniem są domowe powidła mojej Mamy. Dzięki temu z dania, które wcześniej było konkretne, powstał nam bardzo przyjemny deser. Z podanych składników wychodzi bardzo wiele pierożków, więc...

Artykuły na temat: ciasta beata pl
  • Beata Tadla: sama jestem swoim motywatorem

    Nie je mięsa, ani nie pija piwa, nie ciągnie jej też do słodyczy, a ślinka cieknie jej na widok warzyw. Ponadto Beata Tadla - bo o niej mowa - w trosce o formę uprawia nordic walking i ćwiczy w domu. "Sama jestem swoim motywatorem" - mówi dziennikarka.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Być jak celebrytka

    Która z nas nie chciałaby żyć zdrowo, twórczo i bez stresu? Czy jest na to patent? Może znają go celebrytki, które uczą, jak zachować młodość, być w formie, nie stresować się i mieć czas na wszystko. Nasza dziennikarka Natalia Kuc kupiła ich książki i próbowała zastosować się do rad. Czy Beata Pawlikowska, Agnieszka Maciąg, Anna Lewandowska i Małgorzata Rozenek uczynią z niej szczęśliwszą kobietę?

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Sprawdzian z ojcostwa

    Co to znaczy być dobrym tatą na co dzień? Czy na deklaracjach się nie kończy? Beata Sadowska zadała dziennikarzowi kilka trudnych pytań.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Wypalone

    Beata na zebraniu w pracy rzuciła krzesłem w drzwi. Ewa dostawała napadów paniki w windzie, metrze, na ulicy. Marta nie miała siły, by wstać z kanapy... Coraz więcej kobiet choruje na depresję i nerwicę. Im bardziej stresująca praca, im rzadziej odpoczywamy, tym większe ryzyko, że nasz organizm odmówi współpracy. Czy z tego da się wyjść? Tak, ale czasem jedynym rozwiązaniem jest całkowita zmiana...

  • Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym rozmawiamy z Beatą Sadowską. Fot. Celestyna Król Smaker: Gotowanie było obecne w pani życiu od zawsze czy może dopiero na pewnym etapie swojego życia zaczęła pani gotować? Beata Sadowska: - Od zawsze potrafiłam przypalić wodę, z czasem nauczyłam się robić herbatę (śmiech). Dosyć wcześnie miałam kontakt z kuchnią, bo byłam dzieckiem z kluczem na szyi....

  • Blondynka w kwiecie lotosu

    ..."Zrozumieć świat, posmakować jego piękna i okropności. Zjeść pieczonego karalucha na targu. Zgubić się i odnaleźć. Zaprzyjaźnić się ze sprzedawcą misek z kokosa. Tak lubię najbardziej" (Beata Pawlikowska, Blondynka w kwiecie lotosu). Wydawnictwo National Geographic wydało właśnie najnowszą książkę Beaty Pawlikowskiej - Blondynka w kwiecie lotosu.

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

Wideo na temat: ciasta beata pl
  • Słodkie przekąski do kawy. Brownie, eklery, tartaletki z przepisu Beaty Kartowicz

    Restauratorka Beata Kartowicz przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" słodkie przekąski do kawy. Na stole pojawiły się: mini brownie z kremem waniliowym i malinami, eklery z kremem pâtissière, tartaletki z kajmakiem i karmelizowanymi orzechami oraz mini ciasto marchewkowe z mascarpone i filetami z pomarańczy.

  • Mus z jabłek z kruszonką piernikową

    Jabłka są świetnym owocem deserowym. Restauratorka Beata Kartowicz pokazała w "Dzień Dobry TVN", jak przygotować pyszne i słodkie desery z jabłkami w roli głównej. Na stole pojawiło się jabłkowo-ananasowe crumble, klasyczne włoskie ciasto jabłkowe, pieczone jabłka nadziewane masą orzechowo-marcepanową oraz szarlotka Le Targ.