• Informacje na temat:

    ciabatta z kozim serem

Przepisy na temat: ciabatta z kozim serem
  • Ser kozi z sałatką z awokado i grzankami

    Składniki na 6 porcji: - 6 średniej wielkości pomidorów, - 6-7 łyżek oliwy z oliwek, - sól morska, - 2 łyżeczki solonych kaparów, - 1 główka młodego czosnku, - gałązka rozmarynu, - łodyżka tymianku, - 100 g chlebka Ciabatta, - 2 czerwone cebule, - 4 łyżki octu winnego (czerwonego), - 2-3 listki laurowe, - pieprz, - cytryna, - 3 zgniecione ząbki czosnku, - 1 awokado, - 2 zielone...

  • Ciabatta to włoski biały chleb pieczony z mąki pszennej na drożdżach. Bochenek ma wydłużony, płaski kształt. Pieczywo ma chrupiącą skórkę i sprężysty, miękki miąższ. Znakomita na kanapki :)

  • Orientalne bruschetty – przekąska na każde przyjęcie

    ...z bakłażana zapiekana z serem Składniki: 80 g pasty z bakłażana (np. marki Jasmeen) 80 g sera koziego 2 bułki typu ciabatta 1 zielona papryka 2 pomidory 1 czerwona cebula garść świeżej(...) pieprzem oraz solą do smaku. Zieloną paprykę, pomidory oraz czerwoną cebulę kroimy w nieduże kawałki i układamy na kromkach. 2. Następnie posypuje ciabatty startym kozim serem i wkładamy na blasze do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciabatta caprese"

  • Zdarzyło Wam się kiedyś zapomnieć kupić chleb? W domu nie ma nic oprócz szynki, sera i masło. Miały być kanapki. Sklep daleko, pogoda za oknem deszczowa, w domu parę innych rzeczy do ogarnięcia i zwyczajnie szkoda czasu na bieganie do sklepu po chleb. Ale chwila. Mąka jest? A może i suszone drożdże znajdą się w szufladzie? Jeśli tak, nie musicie wychylać nawet nosa zza drzwi. Pieczemy ciabatte :) Pyszny włoski chleb, na który od czasu do czasu sobie pozwalam.

  • Warto łączyć ser kozi z gruszką ? Oczywiście, że tak.

  • Tylko kilka składników, a efekt bardzo smaczny. Spróbujcie piersi kurczaka nadzianych serem kozim.

  • W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.

  • Tradycyjne placki ziemniaczane wzbogacone o kozi ser.

  • Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka. Szczególnie polecam na delikatną kolację lub przystawkę. Sumak przyprawa do sałatek ,nadaje sałatce lekko kwaśnego smaku.

Artykuły na temat: ciabatta z kozim serem
  • Kuchnia Maroka

    ...paprykach, lub podpiecz w piekarniku przez 25 minut.   Buraki z kozim serem Sos: sól do smaku 1 ząbek czosnku, zgnieciony 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Dijon...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Zwłaszcza jeśli produkty, które chcemy nabyć, uchodzą za luksusowe, szczególnie smaczne lub naprawdę unikatowe. Dosyć powszechnie wiadomo, iż niektórzy smakosze są w stanie zapłacić naprawdę wysoką cenę za produkty uznawane za wyjątkowe. Czy wśród nich mógłby znaleźć się zupełnie niepozorny ser? Jak się okazuje, ceny niektórych jego odmian mogą przyprawiać o zawrót głowy. Oto lista tych, których powinniście...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie,...

  • Tym razem, w konkurencji technicznej, uczestnicy mieli za zadanie przygotować pierogi z pieca z kozim serem. Zobaczcie jak poradzili sobie z przepisem przygotowanym przez Michała Brysia.

  • Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Zdjęcie 123rf Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał spróbować dziwnej mieszanki. Zaskoczony odkrył, że jej płynna cześć nadaje się do picia, a reszta mleka nadaje się na sycący posiłek. Trudno stwierdzić, ile prawdy jest w tej opowieści,...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...