• Informacje na temat:

    ciabatta z czym

Przepisy na temat: ciabatta z czym
  • Chleb na liście UNESCO?

    Jemy go niemal codziennie, ale często nie przywiązujemy zbyt wielkiej wagi do jego smaku. Niezbędny i niedoceniany. Czy teraz chleb trafi na listę niematerialnych dóbr dziedzictwa ludzkości UNESCO?

  • Ciabatta to włoski biały chleb pieczony z mąki pszennej na drożdżach. Bochenek ma wydłużony, płaski kształt. Pieczywo ma chrupiącą skórkę i sprężysty, miękki miąższ. Znakomita na kanapki :)

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...i wymieszaj. Pośrodku zrób wgłębienie. Rozkłóć jajka dużą metalową trzepaczką na gładką masę, po czym dolej jogurt, mleko oraz olej i ubijaj, aż składniki dobrze się połączą. Dużą metalową łyżką(...). Wymieszaj całość czystymi rękami, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły, po czym uformuj z masy mięsnej 24 kuleczki - powinny być nieco mniejsze niż orzech włoski w skorupce. Wlej olej na...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciabatta caprese"

  • Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczna ciabatta"

  • Smaczny pomysł na "Zapiekana ciabatta"

  • Sprawdzony przepis na "Ciabatta - prosty przepis"

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

Artykuły na temat: ciabatta z czym
  • Czy chleb tuczy?

    ...poprzestaniemy na 2-3 kromkach. Tajemnice pieczywa: • Pumpernikiel to ciemnobrązowy chleb żytni pochodzący z Niemiec. W jednej kromce jest ok. 96 kcal. • Ciabatta, włoski chlebek, jest wypiekany z mąki...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Ziarno prawdy

    ...nie łączyć pieczywa z tłuszczem. Niestety, najgorsze zestawienie to jasna bułka z masłem lub ciabatta maczana w oliwie. - Działa prozapalnie i sprzyja odkładaniu się tkanki tłuszczowej - wyjaśnia...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Szynka parmeńska

    ...dodaj cienkie paseczki do jajecznicy. Jesteś fanką kanapek? Pokrój bagietkę albo chlebek ciabatta, a następnie ułóż na nich plastry mozzarelli i cienkie plastry szynki parmeńskiej. Umieść kanapeczki pod...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...coś zmienić, by nadać tej potrawie nowy sznyt? Oczywiście! Nietuzinkową odmianą będzie "opakowanie" parówki chrupką, zgrillowaną bułką typu ciabatta lub podpieczoną bułką wieloziarnistą. Zamiast parówki...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...

  • ...przypadkiem zakonserwowałam ciemny, razowy chleb.  Baltonowskie już tak nie smaczyło. Dobra,francuska bagieta  a i owszem...nieźle, chociaż z białych- najlepiej ciabatta. No ...i mam zgryza, bo całkiem...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...