• Informacje na temat:

    chwila dla ciebie nr 6 2013

Przepisy na temat: chwila dla ciebie nr 6 2013
  • czyli co wziąć do pracy na lunch w słoiku #sloikdopracy to nasza nowa seria dań lunchowych i sałatek idealna dla wszystkich zapracowanych, którzy lubią jeść zdrowo i kolorowo. Nie wstydzimy się słoików, wręcz przeciwnie, uważamy, że słoik jest en vogue i wypada się z nim w pracy pokazać. To już 6-ta propozycja w naszej słoikowej serii.

  • Zdrowy, kolorowy lunch do pracy w słoiku. Słoiki są modne i wygodne, można w nich przyrządzić bardzo porządne danie i tak też robimy - to już czwarta propozycja na lunch na zimno.

  • Zbilansowany i zdrowy lunch w słoiku - idealny do pracy, do zjedzenia na zimno bądź po odgrzaniu. To już 12-ty w serii, sprawdź też pozostałe przepisy w naszej książce:)

  • Jeśli dziś poniedziałek, to wiadomo – musi być słoik. Ósma edycja, nie mniej smaczna od poprzednich. Tym razem w słoiku do pracy ewidentne wpływy śródziemnomorskie – jest drobny makaron orzo (pochodzący z Grecji), jest mini mozzarella (wiadomo – Włochy) i pomidorki koktajlowe i daktylowe (te akurat z polskiego bazaru;). Do tego dodałam całą garść bazylii, aby tego śródziemnomorskiego klimatu dopełnić.

  • Zdrowy, kolorowy lunch do pracy w słoiku. Słoiki są modne i wygodne, można w nich przyrządzić bardzo porządne danie i tak też robimy - to już trzecia propozycja na lunch na zimno lub na gorąco, jak wolicie.

  • Kolejny słoik w serii - zdrowy lunch do pracy. Tym razem z kaszą bulgur, boczniakami i czerwoną papryką.

  • Tort zrobiłam 3 lata temu, dla średniego wnuczka na "bal urodzinowy dla dzieci".Wtedy uwielbiał tą bajkę.

  • czyli co wziąć do pracy na lunch w słoiku #sloikdopracy to nasza nowa seria dań lunchowych i sałatek idealna dla wszystkich zapracowanych, którzy lubią jeść zdrowo i kolorowo. Nie wstydzimy się słoików, wręcz przeciwnie, uważamy, że słoik jest en vogue i wypada się z nim w pracy pokazać. Oczywiście, o ile zawartość jest zdrowa, świeża i dobrze skomponowana. Taki właśnie będzie #sloikdopracy w Kuchni x 2!

  • Czekoladowa słodka chwila to deserek o delikatnej kremowej konsystencji.

  • czyli co wziąć do pracy na lunch w słoiku. #sloikdopracy to nasza nowa seria dań lunchowych i sałatek idealna dla wszystkich zapracowanych, którzy lubią jeść zdrowo i kolorowo. Nie wstydzimy się słoików, wręcz przeciwnie, uważamy, że słoik jest en vogue i wypada się z nim w pracy pokazać. Oczywiście, o ile zawartość jest zdrowa, świeża i dobrze skomponowana. Taki właśnie będzie #sloikdopracy w Kuchni x 2! Ten jest zupełnie żółto-żółty, jak łatwo sprawdzić w liście składników. Wygląda...

Artykuły na temat: chwila dla ciebie nr 6 2013
  • Kiedyś cię znajdę...

    ...przez zakonnice. Napisałam, dostałam odpowiedź, że takiego dziecka tam nie było. Dziś wiem, że to nieprawda, nie rozumiem, dlaczego zatajono fakty. Trzeba ostrożnie traktować kategoryczne odpowiedzi(...): "Proszę zapisać adres i nie mówić, skąd pani go ma...". - Od tego dnia sprawy potoczyły się szybko. Napisałam list do ojca: kim jestem, dlaczego szukam. Podałam numer komórki - wspomina Edyta. Telefon...

  • Koc, słońce i pyszne jedzenie...Tak, piknik, bo o nim mowa, jest jedną z najprzyjemniejszych form spędzania wolnego czasu. Dlatego opowiedz nam jak twoim zdaniem wygląda idealny piknik w Prowansji i zdobądź nagrodę! Po niedawnej majówce czeka nas kolejny długi weekend. Z tej okazji chcemy podarować trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard. Wystarczy, że opowiesz nam jak według Ciebie wygląda idealny piknik w Prowansji, a może to właśnie Ty wygrasz tę wspaniałą powieść. Konkurs trwa...

  • Gloria 2013

    ...​Redakcja "Chwili dla Ciebie" jak co roku organizuje plebiscyt na najdzielniejszą bohaterkę swoich reportaży.

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Kochankowie, 6 mieczy, as pałek. Ten miesiąc może być dla ciebie pełen wyborów i dylematów. Nie będzie ci z tym łatwo. Czy zacząć remont? Czy wyjechać...

  • Zaskocz na swoją propozycją dania obiadowego i wygraj jedną z pięciu książek „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips” oraz magnesy na lodówkę Smaker.pl! Okazuje się, że Kevin Aiston ma wiele talentów. Jest nie tylko strażakiem, prezenterem telewizyjnym i radiowym, ale także Dyplomowanym Zastępcą Szefa Kuchni. Gdybyś miał okazję przygotować dla niego obiad, co by to było i dlaczego? Na pytanie odpowiedz korzystając z poniższego formularza. Konkurs zakończony. Bardzo dziękujemy za...

  • Kobieta spełniona

    Akademia Kobiet Sukcesu zaprasza do Warszawy na festiwal Kobieta Spełniona 2-13 grudnia 2013 r.

  • Źródlana, mineralna, stołowa. Wysoko, średnio lub niskozmineralizowana. Gazowana, lekko gazowana, niegazowana… Po którą wodę sięgasz najczęściej? Która najlepiej wpływa na nasze zdrowie? Przed dokonaniem wyboru dowiedz się, jaka będzie dla Ciebie najlepsza. Fot.123RF Zanim butelka z wodą trafi na sklepową półkę, musi spełnić rygorystyczne kryteria bezpieczeństwa zdrowotnego. Rodzaje oraz procedury jej wydobycia określone zostały w rozporządzeniu Ministra Zdrowia. Te więc wody, które możemy...

  • Mamy pełną listę uczestników szóstej edycji "Hell's Kitchen"

    ...kulinarnej bitwy. Wśród nich zobaczymy m.in. właścicielkę pizzerii, finalistkę konkursu Miss Polski 2014, szefa kuchni z 18-letnim doświadczeniem i właściciela biura turystycznego. Specjalnie dla(...) Gajewska, 24 lata - Olsztyn Od kilku lat zajmuje się modelingiem. Pracowała także jako prezenterka w tureckiej telewizji. Ma na koncie kilka tytułów miss (m.in. Bursztynowa Miss Polski 2013, Miss...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...