• Informacje na temat:

    chude podgardle

Przepisy na temat: chude podgardle
  • Spaghetti al pomodoro - przepis Audrey Hepburn

    ...wersję przygotowuje się, krojąc guanciale (wędzone podgardle wieprzowe) w drobne paski i podsmażając na patelni, aż będzie chrupkie. Jeśli nie zdobędziesz guanciale, możesz użyć pancetty (surowy suszony...

  • Podgardle wieprzowe, wędzone metodą garnkową. Idealne do smażenia z niego skwarek pod jajecznicę czy do zasmażek zup, w których potrzebny jest posmak wędzonki.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę...

  • Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Przepis wędzenia podany jest pod metodę wędzenia w garnku. Kiełbasa wędzona jest metodą garnkową na zrębkach typu "Borniak" olcha/buk.

  • Bardzo smaczna kiełbasa, wersja wędzona, lepsza jest podsuszona ale nie doczekaliśmy, jedna pałka podsusza się a drugą rozpoczęliśmy :) Kiełbasa wędzona metodą garnkową na zrębkach typu "Borniak" olcha.

  • Uwędzone podgardle jest idealne jako dodatek do usmażenia na nim jajecznicy, do zup takich jak kapuśniak, grochówka czy fasolówka. Polecam.

  • Mięso wyszło kruche i miękkie mimo,że wolowe.Dodatki sprawiły,że sos wyszedł aromatyczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam:)

  • Smalec nadaje się do jajecznicy,bigosu,zupy kartoflanej oraz do pieczywa. Jest smaczny ,oby nie za często:)

  • Bardzo smaczna kiełbasa, świetnie nadająca się na kanapki, a jeszcze do tego, z chlebkiem swojskiego wypieku :) Podana wersja parzonej kiełbasy jest dla tych osób, którzy nie posiadają wędzarni lub nie lubią wędlin wędzonych.

  • Odchudziłam szwedzki sposób na pieczone kartofelki, które uwielbiam :) Jak się okazuje mogę je wcinać na diecie ... bo to czy są zdrowe czy tuczące zależy od tego z czym je połączymy.

Artykuły na temat: chude podgardle
  • Tofu czy schabowy

    ...100-gramowa porcja wołowiny, trzeba by zjeść kilka kilogramów szpinaku! Chude mięso zawiera białko lepiej przyswajalne niż to roślinne, a także wszystkie niezbędne aminokwasy, tzn. takie, których(...), cynk, miedź, siarkę, a zwłaszcza żelazo, wyjdzie na to, że chude mięso jest zdrowe i w niedużych ilościach (zgodnie z zaleceniami WHO - do pół kilograma tygodniowo) nam potrzebne.  Nie mam nic...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Wielkanoc pachnie rzeżuchą

    ...boczkiem czy pieczonym schabem, parzonym wcześniej w mleku, otoczonym lekką galaretą i startym kminkiem. Wszystko bez tłuszczu, chude jak pierwsze promienie wiosennego słońca. W moim rodzinnym domu(...), czosnek i mnóstwo majeranku. W środku duże kawałki mięsa z podgardlem w roli głównej, całość zaparzona i podana z sosem cebulowym na białym winie. Śniadanie wielkanocne zawsze było przygotowane idealnie...

  • Polska jest krajem, gdzie od wielu wieków spożywa się wieprzowe przysmaki. Aromatyczna, swojska kiełbasa, dobrze przygotowana golonka bądź kotlet schabowy są bez wątpienia kulinarnym marzeniem wielu smakoszy, ale? smak to nie wszystko! Wieprzowina posiada także pewne inne cenne właściwości. Fot. 123RF/Picsel Mało kto wie, że częste spożywanie mięsa wieprzowego, może mieć bardzo pozytywny wpływ na życie seksualne człowieka. Jedzenie wieprzowiny działa niczym afrodyzjak i pobudza libido....

  • Kuchnia hiszpańska

    ...listki laurowe. Zalej bulionem i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie (20-30 min). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rada: Chorizo można przygotować samemu. 2 kg chudej karkówki oraz 1/2 kg boczku lub...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Marynata zmniejsza ilość toksycznych substancji powstających przy grillowaniu.     Fot. John Liu / Flickr Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze)....

  • Sama świadomość konieczności przejścia na dietę często wywołuje u nas nastrój przygnębienia. Nie wspominając o samym procesie odchudzania, w którym często towarzyszy nam uczucie głodu, zbytnia drażliwość oraz spadek kondycji psychicznej i fizycznej. W takich momentach aż chce się śpiewać za Marleyem "No, woman, no cry". Fot. 123RF/Picsel Dukan tworząc swoją dietę, doskonale zdawał sobie sprawę z minusów innych diet. Dlatego opracował takie wskazówki, aby osoba stosująca je, nie...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Po które z nich powinniśmy sięgać, gdy chcemy zrzucić kilka kilogramów? Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Niestety, bardzo często zdarza się, iż tradycyjne dania kuchni polskiej są niezwykle kaloryczne. Do wielu zup dodaje się kaloryczną zasmażkę lub tłustą śmietanę. Czy na diecie powinniśmy zapomnieć o tego typu daniach? Nic z tych rzeczy! W końcu zupy...

  • Ostatnimi czasy karierę robi określenie „ujemne kalorie". Czy istnieje coś takiego? Czy jedząc konkretne produkty jesteśmy w stanie tylko chudnąć i spalać wszystko, co przyjmujemy? W artykule poniżej znajdziecie odpowiedzi na te pytania! W artykułach o odchudzaniu ujemne kalorie zawiera np. seler naciowy. / fot. 123RF.COM   Co to jest „ujemna kaloria"?   Nie istnieje nic takiego, co można byłoby nazwać ujemną kalorią. Tę nazwę traktuje się dość luźno. W skrócie chodzi o to, że w czasie...