• Informacje na temat:

    chorizo carbonara

Przepisy na temat: chorizo carbonara
  • Dzisiaj coś po włosku. Danie z makaronu, które robi się w 15 minut, dlatego bardzo je lubimy. Poza tym jest bardzo smaczne i proste, więc gdy nie mamy czasu a chcemy szybko zrobić kolację jest idealne.

  • Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.

  • Pyszny, oryginalny przepis.

  • Sprawdzony przepis na "Carbonara"

  • Smacznego!

  • szybkie, smaczne, tanie

  • Przepyszna Carbonara, polecam bardzo ;)

  • Tagliatelle Carbonara idealne na letnie wieczory.

  • O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)

  • Spaghetti carbonara jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem pochodzącym z kuchni włoskiej. Danie jest bardzo sycące i po jego zjedzeniu nikt głodny na pewno nie będzie.

Artykuły na temat: chorizo carbonara
  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Justyna. Ciasto 400 ml wody50 g świeżych drożdży2½ łyżeczki cukru800 g mąki pszennej (typ 450)½ łyżeczki solimąka do oprószenia stolnicy Farsz 400 g sera feta300 g sera ricotta250 g żółtego sera (np. cheddar)200 g kiełbasy chorizo Złożenie 2 jajka1 pęczek szczypiorku (opcjonalnie) Ciasto Wodę podgrzać do temperatury około 40°C (ma być ciepła) i rozpuścić w niej świeże drożdże. Następnie dodać cukier i 2-3...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Rafał. Ciasto 500 g mąki pszennej150 ml ciepłej wody75 ml mleka lub kefiru100 ml oleju rzepakowego 40 g świeżych drożdży1 łyżka cukru1 szczypta soli Łódeczki ze szpinakiem 250 g świeżego szpinaku1 czerwona cebula4 ząbki czosnku1 jajko200 g sera gorgonzola180 g śmietany 18%sól do smakupieprz do smakuchilli do smaku¾ małego słoiczka suszonych pomidorów (około 280 g) Łódeczki 200 g chorizo½ gruszki100 g...

  • To niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d’argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych. Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać,...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Zamówić jedzenie w restauracji? A może lepiej zaopatrzyć się w przepisy na szybki, zdrowy i tani obiad? Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym wypadku...

  • Od dwóch lat, z niewielkim okładem, mieszkam w Krakowie. Znalazłem się tutaj robiąc zupełnie przeciwny ruch niż wielu moich znajomych, a mianowicie wyniosłem się z tętniącej życiem Warszawy. Dwa lata to wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie zdanie na temat Królewskiego Miasta Krakowa i jego kulinarnych przybytków. Czas więc podzielić się spostrzeżeniami i wyłożyć karty na stół. Na pierwszy ogień postanowiłem wziąć kultowe miejsce, znane nie tylko mieszkańcom Krakowa, ale i warszawiakom....

  • Gotujący mężczyzna to ideał. Jego kulinarny repertuar nie musi być bardzo szeroki. Wystarczy, że będzie składać się ze smacznych i sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dopiero zaczynasz przygodę z gotowaniem? A może jesteś już zaprawionym w bojach kucharzem? Bez względu na twój kuchenny staż, powinieneś doprowadzić do perfekcji przygotowanie kilku potraw. Dzięki nim, każdy uzna cię za mistrza patelni. 1. Tatar Fot. Kermeet na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, klinij w zdjęcie lub tutaj...

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić ją w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom...

  • W cyklu Akademii Kulinarnej w Alei Smaków przenieśliśmy się tym razem do gorącej Hiszpanii. W minioną sobotę, Klienci Galerii Mokotów zostali zabrani w kulinarną podróż, przez szefa kuchni Michela Moran. Były pokazy, konkursy i wspólne gotowanie. Na koniec Mistrz zgodnie z tradycją oddał swojego fartucha. fot. materiały prasowe Podczas sobotnich pokazów Michel Moran przedstawił wszystkim tapas. Hiszpańskie przekąski składały się z tortilli, pomidorowo-paprykowego chłodnika gazpacho,...

  • W tym roku świętujemy 125-lecie istnienia firmy McCormick. Motywem przewodnim obchodów związanych z tym jubileuszem są smaki, które zbliżają ludzi do siebie. Z tej okazji prezentujemy Trendy w Smakach na 2014 r. przygotowane przez McCormick i Kamis. Publikowany raz w roku raport ekspertów McCormick i Kamis opisuje pięć najważniejszych trendów kulinarnych oraz kilkanaście smaków, które mają szansę zdobyć ogromną popularność wśród konsumentów w nadchodzących latach. Trendy publikowane są w USA...