• Informacje na temat:

    chlebek bananowy bez sody

Przepisy na temat: chlebek bananowy bez sody
  • Chleb bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przepis jest bardzo prosty a chleb smakuje najlepiej jeśli wykorzystamy mocno dojrzałe banany. Jak dodatek proponujemy orzechy włoskie ale można również wykorzystać inne bakalie. Więcej na blogu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Chlebek bananowy"

  • Pyszne ciasto, albo jak kto woli chlebek bananowy.

  • Propozycja wilgotnego ciasta, które przyrządzić może każdy i to bez użycia miksera. Przepis jest odpowiedzią na pytanie, co zrobić z mocno dojrzałymi bananami. Jeśli akurat macie te owoce pod ręką, resztę składników na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Oryginalny "banana bread" pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, jednak nie ma nic wspólnego z chlebem, jaki jadamy na co dzień. Można go dowolnie wzbogacać, dorzucając orzechy, owoce suszone czy korzenne przyprawy - zawsze się uda i na pewno...

  • Czasem zdarza się tak, że przetrzymamy banany zbyt długo. Ciemnieją i mają nieapetyczny wygląd. Co z nimi zrobić? Absolutnie nie wyrzucać! A zrobić przepyszny chlebek bananowy! Chlebek bananowy jest łatwy w przygotowaniu jak muffinki :-) Suche składniki mieszamy z mokrymi, przelewamy do foremki i pieczemy wciągając w nozdrza cudowny bananowy zapach! Pamiętajcie - im ciemniejsze banany, tym więcej zawierają cukru i tym bardziej nadają się do wypieków!

  • Aromatyczny, wilgotny i pożywny. Nie znam nikogo, komu by ten chlebek nie smakował, zaczem polecam!

  • Taki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY!

  • Jest niesamowity,pyszny,wilgotny i lekki.

  • Sposób na zbyt dojrzałe banany.

  • Sprawdzony przepis na "Chlebek bananowy"

Artykuły na temat: chlebek bananowy bez sody
  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Benzoesan sodu znajduje się w wielu produktach dostępnych na rynku. I to nie tylko w artykułach spożywczych, również w kosmetykach, pastach do zębów, a nawet… w fajerwerkach. Czy benzoesam sodu jest aż tak szkodliwy, jak się nam wydaje?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Taki straszny, jak go malują? W 2007 roku magazyn "The Lancet" opublikował badania przeprowadzone przez brytyjskich naukowców dotyczące wpływu benzoesanu sodu na dzieci w wieku 3 i 8 lat. Dzieci, które brały udział w badaniach były...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...