• Informacje na temat:

    chińszczyzna z porem

Przepisy na temat: chińszczyzna z porem
  • Składniki na 4 osoby : 1 filet podwójny z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, cebulka, por, seler, 3 torebki ryżu, przyprawy.

  • na szybko

  • Coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Danie nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Ma ciekawy smak i aromat:)

  • Idelna dla amatorów chińskiej kuchni

  • Smak orientu.

  • Dzisiaj coś z kuchni orientalnej, którą uwielbiamy, ale nie wiemy czy przyjmie się na naszym blogu, ponieważ, żeby zacząć gotować "po chińsku" trzeba zaopatrzyć się w parę rzeczy. Po pierwsze wok, a po drugie przyprawy.Jest to inwestycja, którą nie każdy będzie chciał zrobić. Ale do rzeczy...

  • Zdrowa wersja wegetariańska "kurczaka smażonego w cieście na warzywach"

  • Danie szybkie i dobre warte spróbowania !

  • Taka odsłona chińskiej kuchni.

  • Ciekawy sposób na szybki obiad lub kolację...

Artykuły na temat: chińszczyzna z porem
  • ​Jak zapanować nad podjadaniem? Oto pięć strategii

    Poniższe taktyki pomogą ci przezwyciężyć pokusy i apetyt. Dzięki nim przekujesz wiedzę na praktykę. - Rozmawiałem z tysiącami różnych osób, w tym również z bliskimi przyjaciółmi i krewnymi, którzy z dużym trudem podejmują słuszne decyzje żywieniowe. Rozumiem istotę dylematów, z którymi ludzie mierzą się niemal za każdym razem, gdy nadchodzi pora posiłku - pisze dr Mehmet Oz w książce "Moc na talerzu. Przestań jeść, zacznij się odżywiać".

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Wywiad z Katarzyną Misiołek

    Katarzyna Misiołek: zaglądam tam, gdzie zaglądać nie powinnam.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Bałagan damsko- męski: Perfekcyjna randka cz. 1

    Stało się! Wybrał twój numer, zadzwonił, zapytał Czy może byś zechciała , tak oficjalnie, ale grzecznie, ujmująco, jednak stanowczo i ten jego głos…,...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Jak przygotować się do emerytury?

    ...już straciłam zaufanie do wszystkich i nie stać mnie na kolejne straty - mówi z żalem. Chińszczyzna w banku W ostatnich latach pojawiło się wiele nowych instrumentów rynku kapitałowego, niosących...

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

  • Jak zrównoważyć życie?

    ...szybkie zakupy, coś, co określiłabym "szybką modą" - podkreśla działaczka CCC. Niby wiemy, że "chińszczyzna", że ubrania zostały wyprodukowane w Azji i koszulka za 20 zł niekoniecznie przetrwa kolejne...

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...