• Informacje na temat:

    cebula smażona z boczkiem

Przepisy na temat: cebula smażona z boczkiem
  • Ziemniaczki z serem, boczkiem i cebulą

    ..., delikatnie przekładaj ziemniaki z boczkiem. Całość posyp serem, połóż kilka kawałeczków masła. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Gotową zapiekankę posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj...

  • Pomysł na potrawkę z cebuli.

  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana cebula"

  • Porowa z boczkiem

    Cebulę pokrój w kostkę, pory w plastry.

  • Tanie, szybkie, proste i bardzo smaczne

  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    .... Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia.  2. Suszone pomidory pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z boczkiem podsmażonym z cebulką i czosnkiem. Dodaj starty ser...

  • Kopytka z boczkiem

    Składniki: 1 kg ziemniaków 2 jajka 20 dag mąki cebula papryczka chili 2 łyżki masła 10 dag słoniny 20 dag boczku wędzonego natka pietruszki  sól Przygotowanie(...) chilli. Kluski kładź na talerzu, posyp smażonym boczkiem, słonina i papryką. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

  • Proste (prostackie?) żarcie dla niedbających o linię.

Artykuły na temat: cebula smażona z boczkiem
  • Cebula faszerowana z sosem

    Ser możemy zastąpić boczkiem wędzonym.

  • Z powodu zabiegania i zapracowania często nie mamy czasu na gotowanie. Zamiast tego stołujemy się w barach szybkiej obsługi lub jeśli znajdziemy 20 minut czasu więcej idziemy do baru z chińskim jedzeniem lub na pizzę. Może zamiast tego warto zainteresować się produktami mrożonymi domowej jakości? Firma ANITA wprowadza na rynek nową markę pyz i pierogów - Pyza Polska. To dobra wiadomość dla koneserów, a tych w Polsce nie brakuje. Badania wskazują, że na mrożone przysmaki przeznaczamy już 2,3...

  • Jajecznica z boczkiem

    Pyszna i delikatna.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Szparagowa zawinięta w boczek

    ...rozgrzewamy olej. Pęczki fasoli owinięte boczkiem smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron 4-5 minut. Po 2 minutach dodajemy posiekaną cebulę, pomidory, doprawiamy pieprzem, solą i listkami świeżego...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Placki ziemniaczane z boczkiem i marchewką

    Oczaruj gości z pysznymi dodatkami.

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • Tarta z grzybami, boczkiem i parmezanem

    Prawdziwki, maślaki, podgrzybki, kanie, kurki – jest ich w tym roku w lasach mnóstwo.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...