• Informacje na temat:

    cebula do kanapek

Przepisy na temat: cebula do kanapek
  • Kolorowe kanapki

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami w postaci kolorowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy wykorzystać zasoby swojej kuchni i przygotować pomysłowe kromki o zaskakującym smaku, które dodadzą Ci energii każdego dnia.

  • Ostry sosik do kanapek albo mięsa na zimno.

  • Kanapka Sary

    Przepis Sary La Fountain na jej ulubioną kanapkę, którą można serwować również na obiad.

  • Smaczna pasta do kanapek - wątróbka wieprzowa i mięso z rosołu. Z dodatkiem majonezu stanowią idealne smarowidło - do kanapek, krakersów lub innych przekąsek. A co najważniejsze - szybkie i łatwe do wykonania.

  • Kanapki w innej postaci

    Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. W wersji podstawowej zazwyczaj jemy je z masłem, żółtym serem i plastrem pomidora lub ogórka. W wersji urozmaiconej np. z grillowanym mięsem, warzywami i sosem mogą być świetnym pomysłem na obiad i kolację. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów.

  • Świetny dodatek do kanapek ,domowej roboty.

  • Kanapka z szarpaną wieprzowiną

    Jak przygotować kanapkę rodem z najbardziej hipsterskiej restauracji? Potrzeba naprawdę niewiele – podstawą jest miękka bułeczka, soczyste i delikatne mięso oraz świeże warzywa. Nie zapomnijcie też o dodatku w postaci sosu – palce lizać!

  • Cukinia to doskonałe warzywo na przetwory.

  • Warzywne pasty do kanapek

    Pożywne smarowidła z pysznymi dodatkami.

  • Pyszny, mocno czosnkowy pieczony boczek do kanapek - bo czasami można sobie na to pozwolić :)

Artykuły na temat: cebula do kanapek
  • Kilka rzeczy, których nie wiedzieliście o kanapkach...

    ..., Which Wich? Superior Sandwiches, ustanowili nowy rekord Guinnessa na najwięcej kanapek zrobionych w godzinę. Do produkcji 26 710 kanapek wykorzystano 2210 bochenków chleba, 1156 kilogramów masła(...). kurczak, wieprzowina, wołowina oraz kiełbasy). Całość uzupełniły warzywa - sałata, pomidory, cebula, awokado, majonez oraz mnóstwo żółtego sera. 10. Ulubiona kanapka Joey’a Tribbianiego z serialu...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    ...smaczną bazą lub dodatkiem do zup, sosów oraz tart. Doskonale smakują duszone na maśle lub w śmietanie oraz zapiekane pod beszamelem. Kolor ma znaczenie Biała cebula, zwana też cukrową, to odmiana popularna latem. Jest delikatna, chrupiąca i słodkawa w smaku. Idealna do sałatek i surówek. Żółta cebula jest najpopularniejsza, dostępna przez cały rok (dobrze znosi przechowywanie) i najbardziej...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Francesinha - zapiekana kanapka

    Przygotowanie: Przygotuj sos. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dolej piwo. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia i powoli wlej roztwór...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Grillowane kanapki

    Z kurczakiem.

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Pasta do kanapek

     Umyj papryki i papryczki. Ułóż je na blasze i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz, aż skórka ściemnieje. Gdy ostygną, delikatnie je obierz. ...

  • Drugie śniadanie w szkole to dla dziecka bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza mu niezbędnej energii w ciągu dnia. Uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw. Podstawą drugiego śniadania jest kanapka. Nic w tym dziwnego, ponieważ można ją przygotować w bardzo krótkim czasie i modyfikować jej skład na wiele sposobów. Warto przy tym pamiętać o kilku podstawowych zasadach, o których przypominają organizatorzy ogólnopolskiej akcji...

Wideo na temat: cebula do kanapek
  • Luizjańska zupa, skrzydełka BBQ. Ameryka od kuchni

    Michał Molenda przygotował w "Dzień Dobry TVN" dania typowo amerykańskie. Czy to prawda, że szef kuchni zna ulubione potrawy Hillary Clinton i Donalda Trumpa? Na stole pojawiły się potrawy takie jak: kanapka z Pull Porkiem z konfiturą z cebuli, luizjańska zupa, pancakes z borówkami, malinami i syropem klonowym oraz skrzydełka BBQ.

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze