• Informacje na temat:

    carrot cake

Przepisy na temat: carrot cake
  • przepyszne jesienne ciasto

  • Number Cake podbija serca wszystkich łasuchów, w każdym zakątku świata.

  • Dundee cake to tradycyjne szkockie ciasto, które można znaleźć na stołach podczas świąt. Jeżeli znudził się Wam tradycyjny piernik, to warto sięgnąć po tą propozycje :)

  • Cake pops lub kulki na patyku albo ciasteczkowy lizak. Jednym słowem pyszna słodycz dla milusińskich nadająca się idealnie na przyjęcia urodzinowe oraz imprezy szkolne. Przepis banalnie prosty więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość.

  • Lizaki z ciasta, deser z odzysku z dowolnymi składnikami, uformowany w kulki, zaczepiony na patyku, schłodzony, oblany czekoladą i udekorowany. Tak w skrócie.

  • Huuuurrrra! “O pietruszka!” ma już rok! Niedawno zaczęłam moją przygodę z blogowaniem a już minął rok, prawie 90 wpisów, konkursy, warsztaty, spotkania i wiadomości od czytelników – to wszystko działo się w ciągu ostatnich 365 dni i powiem Wam szczerze, że niczego nie żałuję a na pewno tego, co tu robię. Bo moja pasja sprawia mi ogromną przyjemność. Gotowanie, fotografia, przepisy i dzielenie się z nimi – to lubię! Dlatego na dziś przygotowałam coś specjalnego – number cake. To tort...

  • Ciekawe ciasto o równie ciekawej nazwie ;-)

  • wyjątkowe ciastko, w sezonie najlepiej podać ze świeżymi malinami, znakomite są też z lodami, proste w wykonaniu, musi się udać

  • Sernik nowojorski dla fanów ciężkich serników...i nie tylko :)

  • Wypróbowany przepis na "Cake pops"

Artykuły na temat: carrot cake
  • .... Tak jak w przypadku bozonarodzeniowego, nie wiem dlaczego to robimy, bo i tak wciaz te same potrawy chcemy jesc. W tym roku novum bedzie carrot cake, ktore umyslila sobie Misia i babka gotowana, do...

  • Przygotuj Lava cake według przepisu jurora "Bake off - Ale Ciacho!". Gwarantujemy, że jeśli będziesz trzymać się przepisu i krok po kroku wykonasz wszystkie wskazówki Krzysztofa, ciasto wyjdzie bajecznie pyszne. Żel truskawkowy 80 g cukru kryształu300 g  mrożonych truskawek8 g   maizeny16 g  cukru kryształu Skarmelizować na sucho 80 gramów cukru. Wrzucić do niego posiekane mrożone truskawki. Redukować przez chwilę, a następnie dodać 16 gramów cukru połączone z maizeną. Doprowadzić do wrzenia....

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Obłędnie smaczny tort, który był prawdziwym wyzwaniem dla uczestników show. Zobacz, jak go zrobić. Krem czekoladowy: 8 g żelatyny 40 g wody 64 g żółtka 48 g cukru drobnego 450 g mleka UHT 3,2% 320 g czekolady 70%   Zalać żelatynę wodą. Gdy napęcznieje, upłynnić. Przygotować krem angielski (wymieszać żółtka z cukrem, zagotować mleko i gorące dodawać do utartych żółtek, cały czas mieszając. Mieszać, podgrzewając, aż lekko zgęstnieje (około 85oC). NIE DOPROWADZIĆ DO JAJECZNICY!!!...

  • To już półfinał, dlatego torty przygotowane przez użytkowników muszą być wyjątkowe. Zobaczcie jakie cuda w stylu drip cake stworzyli Olga, Jacek, Ola i Danusia.

  • Jeśli talent kulinarny idzie w parze z talentem plastycznym to możemy uznać to za połączenie doskonałe. Dlaczego? Dlatego, że jemy także oczyma. Jeśli coś wygląda ładnie, wabi nas energetycznymi kolorami jesteśmy bardziej skłonni to zjeść. Właśnie wygląd potraw najbardziej zachwycił mnie w blogu Every Cake You Bake. Prezentują się one tak jakby wyszły spod ręki jednego z najlepszych kucharzy. Wszystko jest dopracowane w najmniejszym szczególe. Każdy element dekoracji znajduje się na właściwym...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście! W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie. Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" -...

  • Kolejny odcinek serii „Bake Off – Ale Ciacho!” będzie wypełniony orientalnymi aromatami i apetycznymi wypiekami, w sam raz do dzielenia się z bliskimi. W ubiegłym tygodniu, uczestnicy programu „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z dwoma, tylko pozornie łatwymi zadaniami. Pierwsze z nich przygotował znany cukiernik - Tomasz Ilnicki. Poprosił zawodników o odtworzenie legendarnego przepisu na naked cake - efektowny tort, którego boki nie są pokryte kremem, dzięki czemu naszym oczom...

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....