• Informacje na temat:

    cannelloni brokuly

Przepisy na temat: cannelloni brokuly
  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    .... Canneloni z wołowiną Składniki: op. cannelloni (duże rurki), 1/2 kg miel. wołowiny, marchew, 2 cebule, czosnek, 3 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, liść laur., olej, oregano, łyżka konc. pomid., puszka(...), uduś, ostudź. Dodaj śmietanę i 1/2 sera. Nadziej cannelloni. Ułóż w natłuszczonej formie. Usmaż drugą posiekaną cebulę, dodaj pokrojone pomidory z zalewą, dopraw, uduś. Polej danie, posyp serem...

  • Super rurki makaronowe, które można podawac w dwóch wersjach: mięsnej i wegetariańskiej.

  • Kiedyś jadłem w Toskanii kalmary faszerowane pysznym, pikantnym, krewetkowym nadzieniem. Smak pozostał... Ostatnio przeczytałem "Śródziemnomorskie lato" - wspomnienia Davida Shalleck'a z jego pracy jako szef kuchni na śródziemnomorskim jachcie, gdzie przytoczony jest przepis na cannelloni z takim farszem. Niebo w gębie! Zamiast cannelloni użyłem otrzymanego w prezencie liguryjskiego makaronu paccheri ondulati (grube, karbowane rurki). Podałem jako przystawkę - moje Walentynki były...

  • brokuly gotowane na parze

  • Swietnie smakuja jako samodzielne danie np na kolacje ale i jako dodatek do obiadu do steka i ryzu, podaje mala ilosc skladnikow bo ja gotuje dla 2 osob, ilosc ktora teraz uzylam byla na dwa male indywidualne kokotki zaroodporne,

  • Dzień wcześniej robiłam gołąbki ,zostało trochę farszu a że nie jestem osobą która wyrzuca jedzenie to wykombinowałam- gotujesz,ryzykujesz na końcu smakujesz i ......? dla mnie bomba!!! niestety zdjęcia nie zdążyłam zrobić bo danie po prostu znikło

  • pyszne danie przepis od zaprzyjaznionego kucharza(mam nadzieje ze nie bedzie mial mi za zle)

  • Wypróbowany przepis na "Wołowe cannelloni"

  • Sprawdzony przepis na "Pyszne cannelloni"

  • Bardzo pyszne cannelloni :)

Artykuły na temat: cannelloni brokuly
  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...

  • Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki! Czym zaskoczy nas makaron? Fot. pixabay.com 1. Dzień Makaronu przypadający 25 października to święto promujące konsumpcję makaronu jako dania zdrowego, niedrogiego i bardzo smacznego, został ustanowiony w 1995 roku w Rzymie przez World Pasta Congress. Makaron a...

  • Konkurs dobiegł końca. Bardzo dziękujemy za wszystkie, liczne zgłoszenia. Dzięki Wam poznaliśmy mnóstwo wybornych przepisów na dania z wykorzystaniem makaronu Barilla. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Agnieszka W. z Gryfic. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Aneta G. z Bieliny (zobacz przepis), Pani Iwona CH. z Krakowa (zobacz przepis), Pani Ewelina S. z Otwocka (zobacz przepis) oraz Pani Marta...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...

  • Dieta w znaczący sposób wpływa na kondycję serca. Oto produkty, które warto włączyć do jadłospisu, aby przez długi czas cieszyć się dobrym zdrowiem. Podwyższone ciśnienie oraz cholesterol, są najczęstszymi przyczynami zawałów serca wśród Polaków. Niestety, tylko 1/3 osób, mających zbyt wysoki poziom cholesterolu, robi cokolwiek, aby zmienić ten stan rzeczy. Choroba może przez długie lata rozwijać się w ukryciu, nie dając szczególnie niepokojących objawów. Tymczasem regularne badania oraz...