• Informacje na temat:

    camembert z mikrofalówki

Przepisy na temat: camembert z mikrofalówki
Artykuły na temat: camembert z mikrofalówki
  • Mikrofalówka może nam pomóc w kuchni na naprawdę dziwne sposoby... Do czego możemy wykorzystać kuchenkę mikrofalową? Fot. 123RF.COM/PICSEL Mikrofalówka służy nam do podgrzewania gotowych potraw. Jednak nie doceniamy potencjału tego urządzenia. Pogrzanie w niej cebuli lub czosnku pomoże w ich szybszych obraniu. Sprawdzi się również w odświeżeniu chipsów. Które z zastosowań mikrofalówki najbardziej przypadnie ci do gustu?   Agencja TVN/x-news 10 szokujących faktów o mikrofali. Kliknij!...

  • Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać...

  • Stosujemy ją na co dzień ze względu na jej wygodę i szybkość. Pozwala nam na podgrzanie całego obiadu w dosłownie kilka minut. Czy narażamy się w ten sposób na niebezpieczeństwo? Czy pozbawiamy podgrzewane potrawy składników odżywczych? Czy korzystanie z mikrofalówki ma wpływ na nasze zdrowie? / fot. 123rf.com   Mikrofalówka wykorzystuje działanie fal elektromagnetycznych na cząsteczki wody znajdujące się w potrawach. Kiedy cząsteczki zaczynają drgać, temperatura dania rośnie. Obudowa...

  • Mikrofalówki stosujemy głównie ze względu na jej wygodę i szybkość przygotowywania posiłków. Warto jednak wiedzieć, że nie każdy produkt nadaje się do podgrzewania w ten sposób. Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez mikrofalówki. Dzięki niej bez trudu odgrzejemy obiad w pracy, roztopimy czekoladę do dekorowania deserów lub nawet upieczemy ciasto. W końcu współczesne mikrofalówki z powodzeniem mogą konkurować nawet z nowoczesnymi piekarnikami. Warto jednak pamiętać, że nie każdy...

  • Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym rozmawiamy z Beatą Sadowską. Fot. Celestyna Król Smaker: Gotowanie było obecne w pani życiu od zawsze czy może dopiero na pewnym etapie swojego życia zaczęła pani gotować? Beata Sadowska: - Od zawsze potrafiłam przypalić wodę, z czasem nauczyłam się robić herbatę (śmiech). Dosyć wcześnie miałam kontakt z kuchnią, bo byłam dzieckiem z kluczem na szyi....

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...