• Informacje na temat:

    cale pieczarki z cebula

Przepisy na temat: cale pieczarki z cebula
  • Pieczarki faszerowane

    Tą przekąską zaskoczysz gości!

  • Podstawą dobrego rosołu jest dobrej jakości mięso, świeże warzywa i pięknie opalona cebula, która nadaje niezwykły kolor i aromat zupie. Jednak u mnie w domu pojawił się pewien problem, mianowicie jak opalić cebulę na kuchence z płytą? ...jest i na to sposób.

  • Kotlety sojowe z pieczarkami i serem

    Sposób przygotowania 1. Soję mocz w zimnej wodzie całą noc.Zmień wodę, gotuj bez soli do miękkości około 2 godziny, odcedź, zmiksuj. 2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij.Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż z cebulą. Soję wymieszaj z cebulką i pieczarkami,jajkiem, majerankiem, papryką, natką pietruszki, solą i pieprzem. 3. Ser pokrój w kostkę. Każdą kostkę oblep masą z soi, obtocz w bułce tartej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Cebula faszerowana mięsem"

  • Szaszłyki drobiowe - przysłała Monola

    ...4 filety z kurczaka, 20 dkg pieczarek, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, vegeta...

  • Łatwe przygotowanie, świetny smak, mała odmiana dla tradycyjnych mielonych

  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • Lekkie, smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.

  • Placek z gulaszem

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj marynatę: cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z majerankiem i wędzoną papryką. Wsyp szczyptę soli i pieprzu. Zalej 2-3 łyżkami oliwy, przemieszaj. Mięso umyj, osusz, pokrój na 8 lub 12 małych kotlecików, rozbij. Posmaruj marynatą, wstaw do lodówki na całą noc.  2. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na kawałki. Wrzuć na suchą patelnię, duś, aż wyparuje powstały sok...

  • To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.

Artykuły na temat: cale pieczarki z cebula
  • Dieta a grupa krwi

    Grupa krwi jest kluczem, który otwiera drzwi do tajemnic zdrowia, choroby, witalności i odporności. Dieta do grup krwi tłumaczy dlaczego niektórzy ludzie czują się lepiej jedząc to samo co ich chorujący wciąż partner, dlaczego niektórzy ludzie pozostają witalni przez cale życie, podczas gdy u innych następuje pogorszenie intelektu i stanu fizycznego.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Ryba w cieście

    ...ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 1 godz. do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować farsz: Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, udusić na łyżce masła, doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, pokroić drobno i podsmażyć na reszcie masła na osobnej patelni lub w rondlu. Uduszone pieczarki wymieszać z cebulką, czosnkiem i natką pietruszki. Filet z ryby...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Wegańska zupa gulaszowa z kluskami

    Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyj i osusz. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki, dodaj do miski z papryką. Pieczarki(...) i smaż przez 2 minuty. Dosyp ziele, kminek i obydwa rodzaje papryki w proszku, smaż przez kolejne 2 minuty. Dołóż pieczarki. Grzyby puszczą sok, więc zaczekaj, aż płyn odparuje, zanim dorzucisz kolejne...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Grzybowy Stroganow

    ...2-3 minuty, do momentu aż cały sos odparuje. Boczniaki wyjąć z rondla i odłożyć na ręcznik papierowy. Szalotki pokroić w półplasterki, pieczarki w ósemki. Do tego samego rondla wlać kilka łyżek oleju, rozgrzać go bardzo mocno i dodać pieczarki. Również nie mieszać, smażyć przez 2-3 minuty, a po tym czasie dodać szalotki. Smażyć kolejne 3-4 minuty, następnie wlać żubrówkę, zwiększyć ogień i czekać, aż...

  • Antyoksydanty to substancje znane z tego, że odmładzają, zapobiegają powstawaniu nowotworów i wielu chorób. Ale mają też drugą, zupełnie inną twarz. Fot. 123RF.COM Tlen jest nam niezbędny do życia – to wiemy wszyscy. Jednak równocześnie tlen jest cząsteczką uszkadzającą żywe komórki organizmu w procesie nazywanym utlenianiem, czyli oksydacją, która jest naturalną częścią procesów życiowych. W jej wyniku powstają wolne rodniki, czyli reaktywne formy tlenu (w skrócie ROS). Książka kucharska:...