• Informacje na temat:

    całe ogórki w occie

Przepisy na temat: całe ogórki w occie
  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...i ogórki konserwowe ? mieszamy te składniki razem. Później już tylko najłatwiejsza czynność, czyli układamy w naczyniu na przemian rybę z warzywami ? powstają kolorowe warstwy i na sam koniec zalewamy...

  • Smaczny pomysł na "Ogórki i pomidorki w occie"

  • Gazpacho z rabarbarem i mozzarellą

    Gdy gorąco na dworze, niechętnie sięgamy po ciepłe dania. W upalne dni znakomicie sprawdzają się zimne zupy, w rodzaju gazpacho. Tym razem - wersja: z rabarbarem i serem mozzarella.

  • Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"

  • Wietnamskie kotleciki wieprzowe z makaronem ryżowym

    Autor: Poh Ling Yeow. Kuchnia: wietnamska. Liczba porcji: 4-6. Czas przygotowania: 1 godzina (+ czas gotowania). Poziom trudności: łatwy.

  • Domowe pomidory w słoikach. Idealne na zupę pomidorową.

  • Jak zrobić jogurt w domowych warunkach?

    Jogurt jest zdrowy i dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych. Jedna szklanka jogurtu dziennie zaspokaja niemal 60 procent normy zalecanego dziennego spożycia jodu blisko 50 procent dziennego zapotrzebowania na wapń, a przy tym dostarcza organizmowi sporych ilości (co najmniej 25 procent niezbędnego każdego dnia) fosforu, witaminy B2, białka i witaminy B 12. Zarówno kanadyjskie, jak i amerykańskie normy żywnościowe uznają jogurt za ważny składnik codziennej diety.

  • Majonez jest bardzo smaczny i swojski.

  • Przyjęcie bez kalorii

    Odchudzanie z Magdą Gessler zwieńczył sukces? Teraz zainspiruj rodzinę i przyjaciół pomysłami mistrzyni na lekkie i eleganckie party.

  • Przepis na sałatkę do słoików z ogórków i papryki w delikatnej zalewie z oleju i octu.

Artykuły na temat: całe ogórki w occie
  • Wrastające włoski: groźny problem, którego możesz uniknąć!

    Wrastające włoski to częsta komplikacja występująca po niewłaściwie lub nieumiejętnie przeprowadzonej depilacji. Zdarza się też jednak, że włosy zaczynają wrastać, gdy depilacja przeprowadzana jest zbyt często. Na całe szczęście, z problemem tym można sobie łatwo i stosunkowo niewielkim nakładem sił poradzić – sprawdźcie, jak to zrobić.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Gotowa, by być bardziej fit? Podejmij wyzwanie i zamień jeden posiłek dziennie na sałatkę ze świeżyc

    Chcesz mieć idealną figurę, promienną cerę, zdrowe włosy i paznokcie? Jedz sałatki. To tyle i aż tyle. Pod tym hasłem kryje się całe bogactwo witamin i składników odżywczych, które doskonale wpływają na wygląd, zdrowie i samopoczucie.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    Meksykańskie ogórki na ostro Składniki na 12 słoiczków: 4 kg ogórków gruntowych, papryczka chili lub 2-3 łyżki chili w proszku, 8 łyżek soli kamiennej, 3 główki czosnku, 1/2 szklanki oleju, łyżeczka(...) je. Ogórki umyj i pokrój w grube plastry (ok. 2 cm). Wrzuć je do naczynia z gliny, dodaj sól i odstaw na 12 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj. Następnie odlej sok, który puściły ogórki. 2. Czosnek...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Królewski kalafior

    ..., czarnymi oliwkami, kaparami, ogórkami, papryką i bakłażanami marynowanymi w occie oraz jajkami na twardo. Każdy z tych składników miał przykrywać inną część piramidy, a na dole dodawano różyczki(...) oliwkami, kaparami, anchois, marynowanymi bakłażanami i ogórkami oraz słynnymi papaccelle (papryczki z regionu Kampanii, nadziewane i marynowane w occie), które można zastąpić zwykłą marynowaną...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Owoce i warzywa bez pestycydów

    Jabłka (ich skórka często jest pokryta woskiem), truskawki, nektarynki, brzoskwinie, szpinak, seler, ogórki, ziemniaki i pomidory, papryka. One wymagają naszej troski zanim zostaną zjedzone(...) łyżki soli. W tej kąpieli pozostaw warzywa i owoce (powinny być całe zakryte wodą) pięć minut. Następnie przełóż owoce i warzywa do miski z wodą o odczynie zasadowym. Przygotujesz ją z litra wody oraz...

  • Oleje wzbogacają smak potraw i są też ich aromatycznym uzupełnieniem. Wiele z nich posiada także szereg innych zastosowań. Fot. 123RF/Picsel Nie tylko mają szerokie zastosowanie w kuchni, ale są też bardzo przydatne w kosmetyce oraz wspomagają leczenie wielu uciążliwych schorzeń. Po które oleje warto sięgać najczęściej? Rafinowany czy nierafinowany? Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane dostarczają do organizmu wiele witamin, makro- i mikroelementów oraz naturalne Niezbędne Nienasycone...