• Informacje na temat:

    całe maliny w syropie

Przepisy na temat: całe maliny w syropie
  • Chrupiący przysmak pistacjowy

    ...najpierw na całą noc, odcedź i zmiksuj, tak jak pistacje. Dla koloru możesz dolać odrobinę zielonego barwnika. Masę wyłóż na schłodzony spód. Wyrównaj wierzch. Schłodź przez godzinę.  3. Maliny umyj i osusz...

  • Są pyszne;można użyć do herbatki rozgrzewającej lub do zimnych drinków.POLECAM!

  • Serce z kremem malinowym

    .... Ostudzić. Zrobić krem. Maliny zmiksować z serem, 4 łyżkami cukru pudru oraz startą skórką z cytryny. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z masą serową. Kremem napełnić ptysie. Udekorować malinami...

  • Domowe pomidory w słoikach. Idealne na zupę pomidorową.

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...i ostudzić. Żelatynę odcisnąć z wody i rozpuścić w śmietance. Wlewać do małych foremek (po ok. 100 ml) i odstawić na 4-5 godzin w chłodne miejsce. Morele odsączyć i pokroić. Maliny ostrożnie umyć(...) z 5 jajek i jedno całe jajko utrzeć z 1/3 szklanki cukru pudru na gładką masę i dodać do podgrzanej śmietanki. Rozlać do żaroodpornych miseczek. Miseczki wstawić do brytfanny wypełnionej wrzątkiem...

  • Właściwości lecznicze owoców pigwy. Miąższ pigwy zawiera spore ilości pektyn. Pektyny to rodzaj błonnika rozpuszczalnego w wodzie. W jelitach tworzy on rodzaj przyjaznej dla zdrowia galaretki, która wiąże i usuwa z organizmu wszelkie toksyny i metale ciężkie, zmniejsza kaloryczność pokarmu i wchłanianie cukrów. Na szczególną uwagę zasługują również obecne w owocach pigwy polifenole. Są to związki, które charakteryzują się wysoką aktywnością przeciwutleniającą, czyli zdolnością "wymiatania"...

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki całe w ziołach"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mielone całe w ziołach"

  • W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

Artykuły na temat: całe maliny w syropie
  • Zatrzymaj lato na dłużej

    Przepyszne i aromatyczne owoce zatopione w słodkim syropie... Tylko własnoręcznie zrobione przetwory mają ten niepowtarzalny smak.

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...

  • Malinowe pyszności

    Chcesz poprawić kondycję skóry i wzmocnić odporność przed zimą? Jedz maliny.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Dobre bo domowe

    ...pestkę, na jej miejsce wkładano migdał bez skórki i dopiero potem smażono całe owoce w klarownym syropie.  Robienie dżemów i konfitur jest naturalnie zajęciem sezonowym. Zaczynamy pod koniec maja truskawkami, potem w czerwcu pojawiają się maliny (nie zapominajmy o drugim rzucie tych owoców wczesną jesienią), w lipcu morele i porzeczki, w drugiej połowie sierpnia antonówka na fantastyczną galaretkę...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    ...i warzyw (im więcej smaków chcesz skomponować, tym lepiej dla twojego zdrowia). Sprawdzą się tradycyjnie truskawki, maliny czy poziomki, ale do zestawu warto dorzucić też kilka garści super odżywczego(...) pudrem. 3. Pieczone warzywa Duża blacha w piekarniku wystarczy na dietetyczny obiad dla całej rodziny. Pieczone warzywa mogą być podawane jako danie główne lub jako dodatek do mięsa (np...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Limonkowy sernik z jagodami

    Składniki: 5 jajek, sól, 1 torebka cukru wanilinowego, 25 dag cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 limonki, 40 dag śmietany kremówki, 20 dag mielonego twarogu, 40 dag jagód, 3 gałązki mięty, owoce do udekorowania (np. jagody, maliny). Jedno jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka. Białko ubić na sztywno. W czasie ubijania wsypać szczyptę soli, opakowanie cukru...

  • Oleje wzbogacają smak potraw i są też ich aromatycznym uzupełnieniem. Wiele z nich posiada także szereg innych zastosowań. Fot. 123RF/Picsel Nie tylko mają szerokie zastosowanie w kuchni, ale są też bardzo przydatne w kosmetyce oraz wspomagają leczenie wielu uciążliwych schorzeń. Po które oleje warto sięgać najczęściej? Rafinowany czy nierafinowany? Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane dostarczają do organizmu wiele witamin, makro- i mikroelementów oraz naturalne Niezbędne Nienasycone...