• Informacje na temat:

    cale jajko w pieczarce

Przepisy na temat: cale jajko w pieczarce
  • Kotlety sojowe z pieczarkami i serem

    Idealne dla wegetarian

  • Zrobilam to zlosliwie ze wzgledu na kogos kto nie lubi grzybow,no i bach ta osoba zjadla wiecej niz inni,wiec chyba smakowalo,bo jak dla mnie to danie bylo super.

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Smaczne i pożywne śniadanie. Dla ciekawych pieczarki są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. Przepis zaczerpnięty od Ellie Krieger

  • Szaszłyki drobiowe - przysłała Monola

    ...4 filety z kurczaka, 20 dkg pieczarek, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 1 jajko, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, vegeta...

  • Majonez jest bardzo smaczny i swojski.

  • Placek z gulaszem

    Posiłek bogaty w białko

  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki całe w ziołach"

  • Smakowite krokiety

    ...maszynkę. Masę wymieszaj ze startym oscypkiem. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.  2. Przygotuj ciasto: odłożone ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj żółtko, całe jajko oraz sól (do smaku...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mielone całe w ziołach"

Artykuły na temat: cale jajko w pieczarce
  • Pasztet drobiowy

    .... 2. Mięso z cebulą i pieczarkami oraz odciśniętą kajzerką zmiel dwukrotnie w maszynce. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę. Wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...w wielkanocnych sałatkach. Bez niego nie obędzie się klasyczna jarzynowa oraz większość wiosennych surówek. Jajko śmiało mieszajmy z brokułem, porem, ziemniakami, a nawet z… ananasem. Tradycja czy...

  • W okresie wielkanocnym zużywamy wyjątkowo dużo jajek. W końcu są one składnikiem ciast, sosów, pasztetów oraz wielu innych potraw. Jak sprawdzić, czy aby na pewno są one świeże? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne do spożycia. Co innego, jeśli...

  • Odświętne jajeczko

    ...kwadratów. Pośrodku każdego ułóż po porcji farszu jajeczno-pieczarkowego, a na nim ustaw jajko. Przeciwległe rogi kwadratów zawijaj do góry i zalepiaj nad czubkiem jajka jak sakiewkę. Układaj je na blasze(...) koktajlowymi. Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki na 14 porcji: 80 dag mięsa wołowego i wieprzowego świeżo (i razem) zmielonego, 4 jajka ugotowane na twardo, surowe jajko, sól, pieprz, papryka mielona...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Ryba w cieście

    Rybkę zajadamy na ciepło, gdyż rozpuszczony ser, który znajduje się wewnątrz ciasta jest wtedy najsmaczniejszy. Danie stanowi pyszna ryba w cieście drożdżowym nadziana filetem rybnym z pieczarkami i serem żółtym :)

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zimowe grzybobranie

    ...w pomidorach Składniki na 4 porcje: 60 dag dużych świeżych pieczarek, jajko, 6 łyżek bułki tartej, puszka pomidorów w zalewie (20 dag), cebula, łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, łyżka suszonego tymianku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, natka pietruszki Przygotowanie: 1. Pieczarki opłucz i od razu osusz. Jajko rozbij, dodaj sól i dokładnie wymieszaj...

  • Święta wielkanocne już za pasem, a jajka to ich główny bohater. Stają się podstawową ozdobą, jak i głównym składnikiem wielkanocnego śniadania. W latach 70tych uznane jako wróg numer jeden, dziś wracają do łask i obalają mity o podwyższaniu cholesterolu. Fot. 123RF/PicselNa przestrzeni lat pojawiło się wiele teorii, które uznawały jajka za niekorzystne dla zdrowia, ponieważ ich żółtka posiadają bardzo dużo cholesterolu. Badania dowodzą, że w jednym jajku znajduje się około 0,3% tego...