• Informacje na temat:

    cale jajko w miesie

Przepisy na temat: cale jajko w miesie
  • Cała prawda o jajkach

    Pierwsza była kura czy jajko? Czy to w sumie ważne? Ważniejsze jest ile jaj można zjeść, aby nie przesadzić i zachować zdrowie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki całe w ziołach"

  • Cała prawda o jajkach

    Pierwsza była kura czy jajko? Czy to w sumie ważne? Ważniejsze jest ile jaj można zjeść, aby nie przesadzić i zachować zdrowie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mielone całe w ziołach"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Pierś indyka z rękawa Składniki: - duży filet z piersi indyka - ok. 8 dag sera pleśniowego lub feta - 20 dag mrożonego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki śmietany 12 proc. - jajko - sól i pieprz - 2/3 szkl. bulionu drobiowego - roszponka i małe pomidory do dekoracji Sposób przygotowania: - W garnku rozmroź szpinak, dodaj posiekany czosnek, śmietanę, jajko, dopraw solą...

  • STAROPOLSKIE NALEŚNIKI ZWYKŁE - jedyne takie, najlepsze. Lekki, smaczny i łatwy w przygotowaniu obiad, podwieczorek bądź kolacja? Odpowiedź może być tylko jedna. Absolutnie fantastyczne naleśniki przyrządzone na sposób staropolski :) Podane w wersji deserowej lub wytrawnej. Przepis podstawowy, zwykły - w wersji na słodko do ciasta można dodać 2 łyżki cukru. Cała prawda o naleśnikach, oczywista ;) Naleśniki powinno smażyć się na cienkiej patelni, a samo ciasto zwykło być rzadkie. Nalewamy na...

  • Domaradzki pasztet z królika

    Mięso i pozostałe składniki pasztetu zmiel tylko raz, potem masę zmiksuj blenderem, a przygotowanie dania będzie mniej pracochłonne.

  • Domowe pomidory w słoikach. Idealne na zupę pomidorową.

  • Drobiowy pasztet z borowikami

    Domowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na pasztety przygotowywano najlepsze mięsa, bakalie, grzyby i przyprawy, które zgodnie z domową recepturą zamieniały się w wykwintny rarytas. Dziś gotowe pasztety można kupić, ale ten jedyny, niepowtarzalny i wyjątkowy smak uzyskamy, piekąc własny pasztet. Nie jest to wcale takie trudne jak nam...

  • Wypróbowany przepis na "Jajko w parówce"

Artykuły na temat: cale jajko w miesie
  • Kotleciki całe w ziołach

    Mięso mielone ma tę cudowną właściwość, że z jego pomocą możemy wyczarować wspaniałe dania obiadowe.

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy przyjaciół lub...

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    ...4 tygodnie od daty zniesienia ich przez kurę. Po tym terminie jajko wcale nie staje się od razu zepsute. Dobrze przechowywane może leżeć jeszcze przez kilka dni w lodówce, jednak szybciej zacznie tracić(...) 4 stopni Celsjusza. Dzięki niskiej temperaturze jajko dłużej zachowa świeżość i nie będzie wyparowywało wody. Unikajmy trzymania ich w bliskim sąsiedztwie cebuli, serów lub dań o intensywnym aromacie...

  • Zobaczcie, jak rozbić jajko w profesjonalny sposób! Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować", pokazał jak rozbić jajko jedną ręką. Radzi, by naukę rozpocząć od plastikowego pojemniczka od zabawki, dzięki któremu wyrobimy sobie nawyk otwierania. Zobaczcie film:

  • Cała prawda o puddingu

    Klasyczne angielskie puddingi przygotowuje się najczęściej z mleka, jajek, masła, mąki, proszku do pieczenia, ryżu, kaszy albo bułek, pieczywa tostowego, chleba.

  • Jajko jest jednym z najczęściej używanych w kuchni składników, zwłaszcza podczas świąt wielkanocnych. Dodajemy go wówczas do przygotowania niemal każdego z posiłków: ciast i deserów, dań głównych oraz sałatek. Jak sprawdzić czy jest świeże, aby nie zepsuć dania? Jeśli chcemy mieć pewność, że świąteczne rarytasy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością...

  • Sosy do jaj i mięs

    Dodają smaku, podkreślają aromat wędlin, pieczeni, ryb i gotowanych jaj. Sprawdź nasze propozycje na gęste sosy w sam raz do świątecznych dań.

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Arystokratka wśród mięs

    Składniki na 4 porcje : 4 duże cebule, 30 dag mielonej cielęciny, jajko, bułka kajzerka, ząbek czosnku, marchewka, pęczek natki, 2 szklanki bulionu warzywnego, łyżka oleju, 4 plasterki boczku, sól, pieprz(...) koperkiem. 5. Sznycle układaj na ogrzanych talerzach. Na wierzchu każdego połóż jajko sadzone. Sznycle podawaj z ziemniakami z wody oraz świeżymi pomidorami pokrojonymi w kostkę. Całe danie posyp jeszcze...

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...