• Informacje na temat:

    cala marchewka na masle

Przepisy na temat: cala marchewka na masle
  • Zupa szpinakowa zabielana

    ...0,5 kg mrożonego szpinaku, 2 ziemniaki marchewka, cebula, ząbek czosnku, 1,5 l wody, 1/2 szkl. śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, 2 łyżki masła, olej, szczypiorek, groszek ptysiowy.

  • pyszne,szybkiedanie

  • Skrzydełka z miodem

    Chrupiące i aromatyczne

  • bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!

  • Klasyczny zestaw francuski

    Salade de chèvre chaud (sałata z kozim serem) to bardzo popularna we Francji przystawka, która może występować w wielu odmianach, ale podstawę stanowią zawsze sałata, roztopiony ser kozi i sos winegret.

  • szybka i tania przystawka...jednak najlepiej przygotowac ja dzien przed podaniem:)

  • Zupa ogórkowa z Mazowsza

    Dla większości z nas zupa ogórka to najwspanialszy smak z dzieciństwa! Dzisiaj polecamy przepis na pyszną zupę ogórkową, jakiej nigdy nie jedliście.

  • Wspanialy dodatek do ziemniaczkow lub tez z kroma chleba na kolacje. Kto nie jadl, niech sprobuje koniecznie. Super!!

  • Co na świąteczny obiad?

    Przygotowaliśmy dla ciebie 10 wyjątkowych propozycji dań, które możesz podać na świąteczny obiad. Tylko wypróbowane przepisy!

  • pyszna marchewka do drugiego dania :)))

Artykuły na temat: cala marchewka na masle
  • A na talerzu maj

    Poziom trudności: 1 Składniki: 12 zielonych szparagów, 12 białych szparagów, 100 g klarowanego masła, 1 marchewka, pęczek natki pietruszki, 3 bułki pszenne lub inne pieczywo według uznania, sól...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego różnorakich...

  • Kukurydziane żniwa

    Farsz: miseczka suszonych borowików, 1,5 łyżeczki oliwy, 1,5 łyżeczki masła, mała marchewka obrana i drobno posiekana, mała łodyga selera naciowego posiekana, 1/2 czerwonej cebuli obranej i drobno...

  • Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki, nazywane też chrustami lub chruścikami. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Jak wyglądają faworki idealne?      fot. 123RF.COM Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego "faveur", czyli wąska wstążeczka....

  • Bez karpia nie ma wigilii

    Powiedzenie, że tyle sposobów na karpia ile domów w Polsce jest sporą przesadą, bo najważniejszą rzeczą jest po prostu kupienie dobrej ryby, podobnie zresztą jak ze śledziem. Jak go znaleźć?

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.

  • Antyoksydanty to substancje znane z tego, że odmładzają, zapobiegają powstawaniu nowotworów i wielu chorób. Ale mają też drugą, zupełnie inną twarz. Fot. 123RF.COM Tlen jest nam niezbędny do życia – to wiemy wszyscy. Jednak równocześnie tlen jest cząsteczką uszkadzającą żywe komórki organizmu w procesie nazywanym utlenianiem, czyli oksydacją, która jest naturalną częścią procesów życiowych. W jej wyniku powstają wolne rodniki, czyli reaktywne formy tlenu (w skrócie ROS). Książka kucharska:...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    ...domu, czyli ziemniaki i marchewka. Pyszna zupa dla całej rodziny od marki WINIARY dostępna jest w pięciu lubianych smakach: Kartoflanka, Żurek, Barszcz Biały, Grochówka i Krupnik. Rodzinna Zupa WINIARY...

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...