• Informacje na temat:

    cake with kajmak

Przepisy na temat: cake with kajmak
  • Przepyszne słodkie ciasto

  • Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.

  • Number Cake podbija serca wszystkich łasuchów, w każdym zakątku świata.

  • Dundee cake to tradycyjne szkockie ciasto, które można znaleźć na stołach podczas świąt. Jeżeli znudził się Wam tradycyjny piernik, to warto sięgnąć po tą propozycje :)

  • Cake pops lub kulki na patyku albo ciasteczkowy lizak. Jednym słowem pyszna słodycz dla milusińskich nadająca się idealnie na przyjęcia urodzinowe oraz imprezy szkolne. Przepis banalnie prosty więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość.

  • Lizaki z ciasta, deser z odzysku z dowolnymi składnikami, uformowany w kulki, zaczepiony na patyku, schłodzony, oblany czekoladą i udekorowany. Tak w skrócie.

  • Sernik nowojorski dla fanów ciężkich serników...i nie tylko :)

  • wyjątkowe ciastko, w sezonie najlepiej podać ze świeżymi malinami, znakomite są też z lodami, proste w wykonaniu, musi się udać

  • Ciekawe ciasto o równie ciekawej nazwie ;-)

  • Wypróbowany przepis na "Cake pops"

Artykuły na temat: cake with kajmak
  • Przygotuj Lava cake według przepisu jurora "Bake off - Ale Ciacho!". Gwarantujemy, że jeśli będziesz trzymać się przepisu i krok po kroku wykonasz wszystkie wskazówki Krzysztofa, ciasto wyjdzie bajecznie pyszne. Żel truskawkowy 80 g cukru kryształu300 g  mrożonych truskawek8 g   maizeny16 g  cukru kryształu Skarmelizować na sucho 80 gramów cukru. Wrzucić do niego posiekane mrożone truskawki. Redukować przez chwilę, a następnie dodać 16 gramów cukru połączone z maizeną. Doprowadzić do wrzenia....

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Obłędnie smaczny tort, który był prawdziwym wyzwaniem dla uczestników show. Zobacz, jak go zrobić. Krem czekoladowy: 8 g żelatyny 40 g wody 64 g żółtka 48 g cukru drobnego 450 g mleka UHT 3,2% 320 g czekolady 70%   Zalać żelatynę wodą. Gdy napęcznieje, upłynnić. Przygotować krem angielski (wymieszać żółtka z cukrem, zagotować mleko i gorące dodawać do utartych żółtek, cały czas mieszając. Mieszać, podgrzewając, aż lekko zgęstnieje (około 85oC). NIE DOPROWADZIĆ DO JAJECZNICY!!!...

  • To już półfinał, dlatego torty przygotowane przez użytkowników muszą być wyjątkowe. Zobaczcie jakie cuda w stylu drip cake stworzyli Olga, Jacek, Ola i Danusia.

  • Jeśli talent kulinarny idzie w parze z talentem plastycznym to możemy uznać to za połączenie doskonałe. Dlaczego? Dlatego, że jemy także oczyma. Jeśli coś wygląda ładnie, wabi nas energetycznymi kolorami jesteśmy bardziej skłonni to zjeść. Właśnie wygląd potraw najbardziej zachwycił mnie w blogu Every Cake You Bake. Prezentują się one tak jakby wyszły spod ręki jednego z najlepszych kucharzy. Wszystko jest dopracowane w najmniejszym szczególe. Każdy element dekoracji znajduje się na właściwym...

  • W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście! W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie. Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" -...

  • Kolejny odcinek serii „Bake Off – Ale Ciacho!” będzie wypełniony orientalnymi aromatami i apetycznymi wypiekami, w sam raz do dzielenia się z bliskimi. W ubiegłym tygodniu, uczestnicy programu „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z dwoma, tylko pozornie łatwymi zadaniami. Pierwsze z nich przygotował znany cukiernik - Tomasz Ilnicki. Poprosił zawodników o odtworzenie legendarnego przepisu na naked cake - efektowny tort, którego boki nie są pokryte kremem, dzięki czemu naszym oczom...

  • W sezonie jesienno-zimowym warto jeść produkty, które mają naturalne działanie zwalczające chorobotwórcze bakterie, a nawet wirusy. Zobaczcie, jakie rośliny są najlepszymi naturalnymi antybiotykami! Zaczniemy od tych mniej oczywistych… Fot. Sonny Abesamis / flickr.com Skorupki kurzych jaj Zdziwieni? Dokładnie umyte, osuszone, sparzone i zmiażdżone skorupki to nie tylko dobre źródło wapnia. Naukowcy stwierdzili również, że substancje zawarte w wyrzucanych przez nas skorupkach zwalczają różne...

  • W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały najnowsze wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny. Fot. materiały prasowe/ Program edukacyjny "Zdrowe Tłuszcze" Zgodnie z wynikami badań zauważono, że już tak niewielka zmiana nawyków żywieniowych, jak zastąpienie masła miękką margaryną, może przynieść więcej...

  • Za co cenicie kuchnię Bliskiego Wschodu? Za kolory, niezliczoną ilość przypraw, naturalność i przede wszystkim niepowtarzalny smak. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia na konkurs. Spośród wszystkich nadesłanych odpowiedzi wybraliśmy pięć. Książka "Sirocco" Sabriny Ghayour trafi do: Pani Dominiki: Podróże połączone z poznawaniem kultur "od kuchni" to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu. Taki styl życia sprawił, że w kuchni cenię sobie przede wszystkim różnorodność. Kuchnia...