• Informacje na temat:

    cafe frappe

Przepisy na temat: cafe frappe
Artykuły na temat: cafe frappe
  • Być jak Audrey Hepburn

    Na randkę w Wenecji bohaterka kolekcji GaPa Fashion wybierze prostą sukienkę z żakardowej złotej tkaniny. Subtelny wzór kwiatowy w połączeniu z prostą linią i kokardą poniżej talii nadadzą klimat lat 50. Odsłonięte ramiona i dekolt przyciągną uwagę i świetnie wyeksponują letnią opaleniznę. Na popołudniową cafe frappe można wybrać jedną z wielu zwiewnych jedwabnych i kobiecych sukienek. Królują...

  • Najlepsi bariści podkreślają, że świeżo palona kawa potrafi najpełniej oddać bogactwo smaku i aromatu kawowych ziaren. Fot. 123RF/PICSEL MK Cafe wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy poszukują wyjątkowych doznań smakowych otwiera Manufakturę świeżo palonej kawy i powołuje markę MK Cafe Fresh! W niewielkiej palarni, pod okiem najlepszych prażalników powstają cztery wyjątkowe mieszanki oraz pięć jednorodnych kaw ziarnistych. Wypalane w niewielkich porcjach, specjalnie na Twoje...

  • Lato nie zachęca do wielogodzinnego stania przy garnkach. Ciężkie, skomplikowane potrawy na pewno nie pomogą w przetrwaniu upałów. Na szczęście stragany rozwiązanie tych problemów. Co jeść? Fot. 123RF/Picsel Najlepszym rozwiązaniem kulinarnym na upalne dni jest sięgnięcie po produkty sezonowe. Jeśli możemy pozwolić sobie na własne uprawy - w ogródku, na działce, czy na balkonie - to pamiętajmy, że cały czas trwa okres siewów niektórych warzyw. Lato jest też wspaniałą porą na poranne wyprawy...

  • Już w dniach 23-31 października odbędzie się festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK. W najwięks zym i najważniej s zym ogólnopolskim święcie Restauracji udział weźmie ponad 150 najlepszych restauracji w najważniejszych polskich miastach. Jesienna edycja RESTAURANT WEEK inspirowana jest lokalnymi smakami i składnikami. Po raz pierwszy odbędzie się też w całej Aglomeracji Śląskiej i Bielsku-Białej. Festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w...

  • Lubicie wyzwania? Myślicie, że podołalibyście tym jedzeniowym konkursom? Sprawdź, jakie testy oferują restauracje na całym świecie. Fot. 123RF/Picsel Wyzwania restauracyjne i barowe są popularną formą promocji, zwłaszcza w krajach anglojęzycznych. Są to konkursy, które polegają na zjedzeniu określonej ilości jakiegoś jedzenia w pewnych wyznaczonych ramach czasowych. Taki challenge przyciąga do lokalu ludzi, zainteresowanych olbrzymimi porcjami jedzenia. Jeżeli biorący udział w konkursie...

  • Już jutro startuje V EFS! Serdecznie zapraszamy mieszkanców Lublina i okolic! Fot. 123RF/Picsel V EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU w LublinieProgram CZWARTEK - 5.09.2013 10.00-15.00 - Smaki Kozłówki, Centrum Promocji Województwa Lubelskiego15.00 - Rozpoczęcie Jarmarku św. Jacka oraz Zielonego Targu na Błoniach18.00 - Uroczyste otwarcie Festiwalu Smaku połączone z wernisażem wystawy „Natura i harmonia", Muzeum Lubelskie19.00 - Wernisaż wystawy „Prawosławie przez dziurkę. Wystawa Fotografii otworkowej...

  • Ciężko sobie wyobrazić początek dnia bez filiżanki gorącej kawy. Czasem jednak bywa tak, że temperatura za oknem jest wyższa od temperatury owej kawy. Czy to znaczy, że musimy zrezygnować z codziennej, aromatycznej dawki kofeiny? Fot. 123RF/Picsel Mrożona kawa to sposób na orzeźwienie i pobudzenie. Mrożoną kawę pija się na całym świecie - od Australii po Wietnam. Zazwyczaj podaje się ją z lodami, bitą śmietaną i polewą czekoladową - jako deser. Na taką kawę chodzimy do kawiarni, sącząc ją...

  • Za nami odbyła się uroczysta Gala XI edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która odbyła się w Sali Miedzianej Pałacu Krzysztofory Fot. Elżbieta Marchewka W wyniku Akcji wyłoniono 120 rekomendowanych restauracji, które spełniły kryteria konkursu oraz charakteryzują się wysoką jakością świadczonych usług. Warunkiem uczestnictwa było dobrowolne zgłoszenie lokalu do Akcji przez restauratorów. Celem Akcji jest promocja krakowskiej oferty gastronomicznej, utrzymanie wysokiej jakości...

  • Światowa Loża Smakoszy Beskidzkiej Kwaśnicy ma zaszczyt zaprosić wszystkich Państwa na JUBILEUSZOWY DZIESIĄTY Światowy Festiwal Kwaśnicy. Generalny Kucharz a zarazem organizator imprezy Barbara Czul, oprócz głównego bohatera, jakim jest Kwaśnica zachęci Państwa do skosztowania dania przywiezionego do Żywca przez rodzinę Habsburgów, czyli kaczki. Zainaugurowany zostanie konkurs pod nazwą "Kaczka w tradycji kulinarnej miasta Żywca", który przybliży publiczności walory tej potrawy. Telewizja...

  • W I jak tu nie jeść! Beata Sadowska udowadnia, że nawet niezwykle zapracowane i zabiegane kobiety, młode mamy, mogą jeść zdrowo i pysznie. Na luzie, bez sztywnych reguł, wykorzystując to, co akurat ma w lodówce, przygotowuje rozgrzewające zupy, nietuczące słodkości, sycące pasty czy zdrowe zamienniki dziecięcych słoiczków.63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali...