• Informacje na temat:

    cafe creme

Przepisy na temat: cafe creme
  • 3 koktajle

    Kir royal, Pousse cafe i Margarita...

  • Pyszna kawka:) Składniki na 2 porcje.

  • Pyszna kawa na poprawienie nastroju !

  • Wspaniała babka, która zasmakuje każdemu. Jest szybka, łatwa i bardzo dobra.

  • Ta dumnie brzmiąca nazwa przerażała mnie za każdym razem, kiedy z przekonaniem i dumnie kroczyłam do kuchni aby przygotować jeden z moich ulubionych deserów. Dopiero kiedy przebrnęłam przez "swój pierwszy raz" okazało się, że to prosty w zrobieniu, banalny w składnikach i nisko budżetowy deser.

  • Cudownie lekki deser z cytrynowym odświeżającym karmelem.

  • Pyszny i wyrafinowany francuski deser, charakteryzujący się subtelnym waniliowym smakiem i puszystą konsystencją. Po prostu kawałeczek nieba...:)

  • Wypróbowany przepis na "Creme brulée"

  • Przepis wart wypróbowania: "Creme brulée"

  • Przepis wart wypróbowania: "Creme brulee"

Artykuły na temat: cafe creme
  • Najlepsi bariści podkreślają, że świeżo palona kawa potrafi najpełniej oddać bogactwo smaku i aromatu kawowych ziaren. Fot. 123RF/PICSEL MK Cafe wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy poszukują wyjątkowych doznań smakowych otwiera Manufakturę świeżo palonej kawy i powołuje markę MK Cafe Fresh! W niewielkiej palarni, pod okiem najlepszych prażalników powstają cztery wyjątkowe mieszanki oraz pięć jednorodnych kaw ziarnistych. Wypalane w niewielkich porcjach, specjalnie na Twoje...

  • Dziękujemy wam za liczne zgłoszenia. Wasze historie sprawiły nam dużo radości ale i dały powody do wzruszeń. Sprawdźcie, które odpowiedzi spodobały nam się najbardziej. Ogromnie dziękujemy za nadesłane zgłoszenia. Wszystkie były niezwykle interesujące, dlatego postanowiliśmy nagrodzić aż 7 z nich! Przeczytajcie najciekawsze propozycje na dokończenie zdania: najlepszym daniem, jakie kiedykolwiek zjadłem było... Anula W. ...pierwsze spaghetti, które udało mi się samodzielnie ugotować....

  • Już w dniach 23-31 października odbędzie się festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK. W najwięks zym i najważniej s zym ogólnopolskim święcie Restauracji udział weźmie ponad 150 najlepszych restauracji w najważniejszych polskich miastach. Jesienna edycja RESTAURANT WEEK inspirowana jest lokalnymi smakami i składnikami. Po raz pierwszy odbędzie się też w całej Aglomeracji Śląskiej i Bielsku-Białej. Festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w...

  • Już jutro startuje V EFS! Serdecznie zapraszamy mieszkanców Lublina i okolic! V EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU w LublinieProgram CZWARTEK - 5.09.2013 10.00-15.00 - Smaki Kozłówki, Centrum Promocji Województwa Lubelskiego15.00 - Rozpoczęcie Jarmarku św. Jacka oraz Zielonego Targu na Błoniach18.00 - Uroczyste otwarcie Festiwalu Smaku połączone z wernisażem wystawy „Natura i harmonia", Muzeum Lubelskie19.00 - Wernisaż wystawy „Prawosławie przez dziurkę. Wystawa Fotografii otworkowej Ojca...

  • Za nami odbyła się uroczysta Gala XI edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która odbyła się w Sali Miedzianej Pałacu Krzysztofory Fot. Elżbieta Marchewka W wyniku Akcji wyłoniono 120 rekomendowanych restauracji, które spełniły kryteria konkursu oraz charakteryzują się wysoką jakością świadczonych usług. Warunkiem uczestnictwa było dobrowolne zgłoszenie lokalu do Akcji przez restauratorów. Celem Akcji jest promocja krakowskiej oferty gastronomicznej, utrzymanie wysokiej jakości...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Światowa Loża Smakoszy Beskidzkiej Kwaśnicy ma zaszczyt zaprosić wszystkich Państwa na JUBILEUSZOWY DZIESIĄTY Światowy Festiwal Kwaśnicy. Generalny Kucharz a zarazem organizator imprezy Barbara Czul, oprócz głównego bohatera, jakim jest Kwaśnica zachęci Państwa do skosztowania dania przywiezionego do Żywca przez rodzinę Habsburgów, czyli kaczki. Zainaugurowany zostanie konkurs pod nazwą "Kaczka w tradycji kulinarnej miasta Żywca", który przybliży publiczności walory tej potrawy. Telewizja...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie picea) pojawiło się...

  • W I jak tu nie jeść! Beata Sadowska udowadnia, że nawet niezwykle zapracowane i zabiegane kobiety, młode mamy, mogą jeść zdrowo i pysznie. Na luzie, bez sztywnych reguł, wykorzystując to, co akurat ma w lodówce, przygotowuje rozgrzewające zupy, nietuczące słodkości, sycące pasty czy zdrowe zamienniki dziecięcych słoiczków.63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali...