• Informacje na temat:

    c zupa szparagowa krem

Przepisy na temat: c zupa szparagowa krem
  • Zupa krem z fasolki

    .... Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy. Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podaj z grzankami.

  • Zupa jest bardzo wykwintna i godna najwybitniejszych podniebień.

  • Patison. Z czym się go je?

    ...czapkę elektorską. Występuje w różnych kolorach - białym, zielonym, granatowo-fiołkowym, a nawet czarnym. Pod jego grubą skórą kryje się jasnokremowy miąższ zawierający witaminy C, B1, B2, a także(...) przygotować wystarczy tylko zetrzeć warzywo na tarce i doprawić lekkim sosem winegret. Na jego bazie możemy także przygotować zupę-krem. Patison nadaje się również jako dodatek do zup...

  • Przepis znaleziony w książce sprzed 1937 roku. Postanowiliśmy wypróbować...dla nas bomba.

  • Szparagi sa warzywem sezonowym,wiec warto je wykorzystac na wszelkie sposoby.Tym bardziej że sa bardzo zdrowe i pyszne

  • Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"

Artykuły na temat: c zupa szparagowa krem
  • Szparagowe rozkosze

    ...pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki. Zupa-krem Składniki na 4-6 porcji: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 2 cebule(...) z mlekiem, solą i cukrem. Gotować na wolnym ogniu. Po 7-10 minut wyjąć zielone szparagi, a białe zostawić jeszcze na 5 minut. Szparagi i rybę rozłożyć na talerzach, posypać posiekanym koperkiem, skropić...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pyszna fasolka

    ...ocet, olej i doprawić pieprzem. Fasolkę wymieszać z rzodkiewką i pomidorami, przełożyć do salaterki. Sałatkę podawać z sosem. Zupa-krem z fasolki i szpinaku Składniki na 4 porcje(...)Zielona i żółta fasolka szparagowa właśnie teraz jest najtańsza i najpyszniejsza. Możesz przygotować ją tak, jak robiły to nasze mamy i babcie - ugotować do miękkości a na wierzchu polać podsmażoną...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i czemu właśnie to kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32 kcal! Co...

  • Pora na rozgrzewkę

    ...konsystencję, dodaj przetarte ziemniaki, zagotuj, zapraw śmietaną i przypraw solą i pieprzem. 4. Zupę podawaj z pozostawionymi ogórkami i posypaną siekanym koprem. Leśna zupa grzybowa Składniki: 0,5(...) przygotowania ok. 20 minut Zupa po włosku Składniki: 1,5 l wywaru drobiowego, cebula, 1/2 opakowania kołdunów z mięsem, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, 2 marchewki, 2 pomidory, kilka listków bazylii...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

    ...były wiąchy świeżego szpinaku… dziś pierwsza zupa krem ze szparagów… będą też młode pory na różne sposoby; pierwsze fioletowe karczochy; tradycyjna fasolka szparagowa; młoda marchewka… Z mięs kurczak...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...