• Informacje na temat:

    c zimnych nożek

Przepisy na temat: c zimnych nożek
Artykuły na temat: c zimnych nożek
  • Zimne nóżki: Wykorzystaj zapasy

    To doskonały przepis dla osób, które nie marnują jedzenia.

  • Większość z nas kojarzy galaretę z nóżek wieprzowych głównie z imieninami u cioci, jednak czy wiedzieliście, że ta potrawa może również pozytywnie wpływać na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Galareta z nóżek wieprzowych - jedni ją uwielbiają, z kolei inni krzywią się na samą myśl o takim posiłku. Nieodzowny element prywatek i jedna z najpopularniejszych zagryzek. Zastanawialiście się może kiedyś nad tym w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? To naprawdę zaskakujące! Wbrew pozorom, zimne nóżki...

  • Karnawałowe auszpiki

    Galareta (auszpik) to zakąska z gorszych części mięs z dodatkiem warzyw. Szklista warstwa galarety zabezpiecza zimne mięso przed wysychaniem, dając przy tym korzystny efekt wizualny.

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako produktu "fitness". I nic...

  • Piknik bez wpadki

    Zaprosiłaś gości na "kiełbaski", a tu wietrzna aura nie pozwala rozpalić grilla... Zamiast zapałek użyj jednej ze świeczek urodzinowych - tych, których nie można zdmuchnąć. Jak zapobiec innym niemiłym niespodziankom podczas pikniku czy rodzinnej wycieczki?

  • Najważniejsze wynalazki są często dziełem przypadku. Szybkie mrożenie jednak zawdzięczamy nie przypadkowi a doświadczeniom młodego, amerykańskiego studenta zmuszonego do pracy w zimnej Kanadzie. Odkrył on wyśmienity smak mrożonej ryby dzięki rdzennym mieszkańcom półwyspu Labrador - plemionom eskimoskim. Utrwalanie żywności przez mrożenie i chłodzenie znane było już w czasach prehistorycznych. Chińczycy, Grecy i Rzymianie budowali ziemianki według specjalnej technologii, dzięki której można...

  • Winny savoir-vivre: Jak podawać wino? Jak je pić?

    Picie wina wydaje się na pierwszy rzut oka prostą czynnością. Butelka wina, kieliszek i… czego chcieć więcej. Jeśli jednak chcemy w pełni docenić ten trunek warto zwrócić uwagę na to jak wino serwujemy. Wystarczy kilka prostych zasad i każdy, bez względu na to czy jest koneserem czy początkującym smakoszem, będzie mógł rozkoszować się trunkiem w domowym zaciszu.

  • W czwartym odcinku programu uczestnicy mieli za zadanie przygotować śniadanie w słodkiej i wytrawnej wersji. Zobaczcie, jak z tym zadaniem poradził sobie Tomek. Fot. materiały partnera Scones   75 g sera koziego dojrzewającego 35 g suszonych pomidorów (bez zalewy) 70 g mieszanki pestek (dynia, orzeszki pinii, słonecznik) 1 pęczek bazylii 1 pęczek pietruszki 280 g mąki + trochę do posypania 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 łyżka cukru 85 ml zimnego mleka 2 jajka 125 g zimnego...

  • Trendy łazienkowe 2016

    ...wyróżniono m.in. "nasyconą brzoskwinię", "brudny róż" oraz "zgaszone bordo". W barwach zimnych króluje "granat" i "kolor nieba". Intensywne odcienie w wystroju łazienki sprawdzą się przede wszystkim na...

  • O zwyczajach, tradycjach i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na sprawach ciała. Skoro już zapraszamy gości, szykujemy wosk i chłodzimy alkohol to pojawia się odwieczne pytanie - co podać na stół? Postanowiliśmy przyjść z pomocą i przygotować gotowe menu, z którego każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie.   O zwyczajach, tradycji i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na...

Wideo na temat: c zimnych nożek
  • Sekrety pysznej galarety

    Każdy Polak zna zimne nóżki, kurczaka czy rybę w galarecie. Łączy je oczywiście jedno. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak, który pokazał, jak szybko i sprawnie zrobić pyszną galaretę. W czym tkwi sekret? (Źródło: TVP/x-news)