• Informacje na temat:

    c o zrobić z białek

Przepisy na temat: c o zrobić z białek
  • Jak zrobić  idealny suflet

    Suflet to potrawa, która budzi często blady strach nie tylko wśród domowych kucharzy, lecz także profesjonalnych szefów kuchni. Ale spokojnie, raz prawidłowo przygotowany, z pysznym finałem na talerzu, sprawi, że obawa zniknie na zawsze.

  • Czasami zostają nam białka po upieczeniu np. strucli makowej i nie wiemy co z nimi zrobić. Proponuje keks. Ciasto jest smaczne i nadaje się do dłuższego przechowania.

  • Fasolka po bretońsku

    Zawiera dużo białka, dlatego warto ją podawać np. nastolatkom.

  • Rolada białkowa to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostały nam z innej potrawy lub wypieku.

  • Dwukolorowa rolada

    Białka ubij ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po jednym żółtku.

  • Zielonego koktajlu nie muszę nikomu przedstawiać, ale warto się dowiedzieć, jaki suplement magnezu do niego dodać, żeby dobrze się przyswoił. O tym można przeczytać na blogu, zapraszam!

  • W chłodny wieczór rozgrzej się zupą z... "pełną pulą aminokwasów"

    ..., uzyskamy już absolutnie pełną pulę aminokwasów" - przekonuje autorka. Jednym z pomysłów na wykorzystanie soczewicy jest przygotowanie z niej zupy. Oto, jak ją zrobić według przepisu Lewko. Potrzebne będą...

  • Sprytny i ciekawy sposób na wykorzystanie białek.

  • Pankejki pełnoziarniste

    ...szybko usmażyć partię puszystych naleśników. Możesz też od razu zrobić ich więcej i zamrozić, a potem odgrzewać w tosterze na szybkie śniadanie.

  • Bardzo szybka w wykonaniu i smaczna

Artykuły na temat: c o zrobić z białek
  • Białka kurze dla twarzy i włosów

    Gdy przygotowujesz świąteczne wypieki, często masz za dużo niewykorzystanych białek.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Hummus  bogactwem białka

    ​Hummus to pasta z ciecierzycy bardzo popularna w kuchni arabskiej. Jak przygotować ja w domu?

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Zrób to sama – kosmetyki  z natki pietruszki i jabłka

    .... Okład ujędrniający biust. Na tarce zetrzyj dwa jabłka. Połącz  z pianą ubitą z dwóch białek i posiekaną natką z 1/4 pęczka. Dokładnie wymieszaj i nałóż na biust i dekolt na 15 minut. Spłucz pod...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Ratunku! Co zrobić, gdy moje rzęsy wypadają?

    Piękne i długie rzęsy są nieodzownym atrybutem każdej kobiety.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • W raporcie o szczęściu Polska na 46. miejscu. Co zrobić, by za rok było lepiej?

    Organizacja SDSN co roku publikuje Światowy Ranking Szczęścia. Choć w tym roku Polska jest na lepszej pozycji niż w zeszłym, 46. miejsce to wciąż lokata daleka od podium. Co wpływa na szczęście i podjęcie jakich działań może sprawić, że w kolejnych latach nasze poczucie szczęścia będzie wyższe? Kluczowy jest zdrowy styl życia i aktywność – mówi Konrad Gaca, znany specjalista żywieniowy, ekspert ds. leczenia otyłości

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

Wideo na temat: c o zrobić z białek
  • Jak zrobić bezy? Banalny przepis

    Beza, czyli upieczona piana z białek z cukrem, to przepyszny deser, który świetnie nadaje się do przyrządzania ciast, dekorowania wypieków, lodów czy budyniów, a przede wszystkim genialny sposób na(...) poradnik, jak szybko zrobić bezy!