• Informacje na temat:

    c o mo zna zrobić z mięsa z szynki

Przepisy na temat: c o mo zna zrobić z mięsa z szynki
  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    Arancini, crocchette, suppli - to znane włoskie przekąski, stały element szybkich posiłków zjadanych na mieście i wszelkich bufetów oraz pikników. Lepiej nie serwować ich wśród sałat i dodatków jako danie główne, ale w tak prosty sposób, jak robią to Włosi.

  • Jako ,że dzisiaj dzień pizzy ,nie mogliśmy sobie darować popełnienia jej. Jak każda smaczna ,bądź najsmaczniejsza z własnymi ulubionymi dodatkami.

  • Świąteczne pogotowie ratunkowe – sposoby, jak zaoszczędzić czas

    ...słychać tylko krótkie, żołnierskie komendy, przeplatane znanym nam doskonale "Nie pomagasz, to chociaż nie przeszkadzaj". Niestety, po całym dniu stania przy garach, czeka nas jeszcze ogarnięcie stołu(...) tracić kolejnego dnia na gotowanie, możemy wykorzystać proste triki. Doskonałym pomysłem jest zakup gotowych mięs do pieczenia, takich jak Szynka Świąteczna Sokołów. Wystarczy, że wstawimy ją do...

  • Jest to japońska zielona sproszkowana herbata

  • Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)

  • Niesamowicie pachnąca i niesamowicie smaczna nie tylko jako wersja obiadowa, ale także jako przystawka.

  • Zielonego koktajlu nie muszę nikomu przedstawiać, ale warto się dowiedzieć, jaki suplement magnezu do niego dodać, żeby dobrze się przyswoił. O tym można przeczytać na blogu, zapraszam!

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Pyszne połączenie twarożku z różnymi dodatkami.Bardzo polecam,można tutaj fantazjować na wszystkie sposoby:)

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

Artykuły na temat: c o mo zna zrobić z mięsa z szynki
  • Świeżo zapieczone

    Jednym z moich poświątecznych dylematów jest: co zrobić z daniami, które nie zostały zjedzone podczas uroczystych posiłków?

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Katarzyna Bosacka: Pędy wiosny

    ..., omletu czy makaronu. Można zrobić z nich zupę, zaserwować w formie dodatku do ryb czy mięsa, niektórzy nawet proponują je na deser wraz z truskawkami i cukrem, choć to już chyba przesada. Jedno jest(...) mamałygę! Ze względu na falliczną budowę już w starożytności uznawane były za afrodyzjak. "Smażone z żółtkami w miodzie i tłustym mleku wielbłądzim sprawiają, że męski członek jest w pogotowiu dzień i noc...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Wieprzowina w miodzie

    Mięso pieczone w miodzie to sposób przyrządzania pieczeni znany już setki lat temu. Ten smak zachwyca i dziś.

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    W drugim roku życia brzdąc może jeść już wiele nieznanych dotychczas produktów. Co zrobić, by nowa dieta mu posłużyła?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...