• Informacje na temat:

    c o mo zna zrobić z mięsa z szynki

Przepisy na temat: c o mo zna zrobić z mięsa z szynki
  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    Arancini, crocchette, suppli - to znane włoskie przekąski, stały element szybkich posiłków zjadanych na mieście i wszelkich bufetów oraz pikników. Lepiej nie serwować ich wśród sałat i dodatków jako danie główne, ale w tak prosty sposób, jak robią to Włosi.

  • Jako ,że dzisiaj dzień pizzy ,nie mogliśmy sobie darować popełnienia jej. Jak każda smaczna ,bądź najsmaczniejsza z własnymi ulubionymi dodatkami.

  • Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)

  • Jest to japońska zielona sproszkowana herbata

  • Niesamowicie pachnąca i niesamowicie smaczna nie tylko jako wersja obiadowa, ale także jako przystawka.

  • Zielonego koktajlu nie muszę nikomu przedstawiać, ale warto się dowiedzieć, jaki suplement magnezu do niego dodać, żeby dobrze się przyswoił. O tym można przeczytać na blogu, zapraszam!

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Pyszne połączenie twarożku z różnymi dodatkami.Bardzo polecam,można tutaj fantazjować na wszystkie sposoby:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z szynki"

  • W przepisie oryginalnym udziec wołowy, ja wykorzystałem przerośniętą szynkę wieprzową.

Artykuły na temat: c o mo zna zrobić z mięsa z szynki
  • Świeżo zapieczone

    Jednym z moich poświątecznych dylematów jest: co zrobić z daniami, które nie zostały zjedzone podczas uroczystych posiłków?

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Katarzyna Bosacka: Pędy wiosny

    ..., omletu czy makaronu. Można zrobić z nich zupę, zaserwować w formie dodatku do ryb czy mięsa, niektórzy nawet proponują je na deser wraz z truskawkami i cukrem, choć to już chyba przesada. Jedno jest(...) mamałygę! Ze względu na falliczną budowę już w starożytności uznawane były za afrodyzjak. "Smażone z żółtkami w miodzie i tłustym mleku wielbłądzim sprawiają, że męski członek jest w pogotowiu dzień i noc...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Wieprzowina w miodzie

    Mięso pieczone w miodzie to sposób przyrządzania pieczeni znany już setki lat temu. Ten smak zachwyca i dziś.

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    W drugim roku życia brzdąc może jeść już wiele nieznanych dotychczas produktów. Co zrobić, by nowa dieta mu posłużyła?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...