• Informacje na temat:

    c o do sosu koperkowego

Przepisy na temat: c o do sosu koperkowego
  • Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym

    Sposób przygotowania Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu śmietanowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać. Smacznego!

  • Śledzie w sosie jogurtowo - koperkowym

    Sposób przygotowania Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki. Jogurt naturalny połączyć z octem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu jogurtowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać. Smacznego!

  • Zielonego koktajlu nie muszę nikomu przedstawiać, ale warto się dowiedzieć, jaki suplement magnezu do niego dodać, żeby dobrze się przyswoił. O tym można przeczytać na blogu, zapraszam!

  • Nadesłane przez alasl.

  • Super dodatek do drugiego dania.

  • Ogórki faszerowane pastą twarogową

    Z pysznym sosem koperkowym.

  • Sos koperkowy przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny To znakomity dodatek do dań z kurczaka pulpetów ,ryb ,jajek

  • Łosoś z grilla

    Na warzywnej tortilli z sosem koperkowym.

  • Sos koperkowy to dodatek do wielu potraw. Dobrze smakuje z ziemniakami, a także z rożnego rodzaju mięsami.

Artykuły na temat: c o do sosu koperkowego
  • Francuska Wigilja 2

    Druga przystawka - losos przeze mnie marynowany, ziemniaki "rattes", sos koperkowy.   Danie glowne - homar w sosie pomaranczowym. Deser-...

  • Sprawdź, czego nie wiesz o dodatkach "E"! Czym są tak naprawdę "E" dodatki?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Wyróżnikiem dodatków do żywności "E" jest to, że nie są normalnie spożywane w danym produkcie, a są do niego dodawane, aby poprawić jego smak, zapach, kolor, wygląd, konsystencję i trwałość. Stąd dzielimy je na: - barwniki (E 100 - E 199),- konserwanty (E 200 - 299),- przeciwutleniacze i regulatory kwasowości (E 300 - E 399),- emulgatory, środki spulchniające, środki żelujące (E 400 - E...

  • Nóżki wieprzowe z teryną z rabarbaru, grzanką z bulwy jam i musem ze słodkich ziemniaków

    ...ilość sosu ze słodkich ziemniaków i koperku. Na górze połóż grzankę z bulwy jam. Grzankę skrop niewielką ilością sosu koperkowego.  Następnie, na upieczonych bulwach jam ułóż ostrożnie terynę z rabarbaru. Polej odrobiną sosu koperkowego i udekoruj zielonym koperkiem. Brzegi talerza skrop oliwą z oliwek.    Przepis pochodzi z serii "Afryka od kuchni", która emitowana będzie w ramach bloku programowego...

  • Mak jest znany ludzkiej cywilizacji od czasów starożytnych. Egipcjanie stosowali go jako środek na uspokojenie. Był symbolem obfitości i płodności, a także snu. Słowianie wierzyli, że ziarenka maku są pokarmem zmarłych, dlatego dania z makiem tradycyjnie jedzono w Zaduszki oraz podczas kolacji wigilijnej. Jakie właściwości ma mak? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. W jednym gramie maku jest ok. 3,3 tys. ziarenek. Łyżka to ok. 10 gramów, jest w niej więc aż 33 tys. ziaren! 2. Mak to źródło błonnika. W...

  • Romantyczne gotowanie we dwoje – pyszne walentynki z marką WINIARY!

    ...tej rośliny znajdziemy w Przyprawie w płynie MAGGI z wyciągiem z lubczyku. Na romantyczną kolację proponujemy, więc wspólne przygotowanie wyjątkowego łososia pod pierzynką z chleba tostowego oraz Sosu koperkowego ze śmietanką Na Każdy Dzień WINIARY. Twój dom spowije aromat, któremu nikt się nie oprze! Przygotowania zaczynamy od przekrojenia łososia na 4 porcje. Następnie skrapiamy rybę sokiem...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Średniowieczny eliksir

    Od wieków w przyklasztornych i dworskich ogródkach nigdy nie brakowało kopru. Stosowano go jako lek na wiele dolegliwości gastrycznych.

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...

  • A na talerzu maj

    ...oleju, folia spożywcza Parfait: 8 pełnych łyżek sosu cytrynowego, 750 ml tłustej śmietanki, 260 g gotowych bezików, forma do keksu Przygotuj sos cytrynowy: rozpuść w kąpieli wodnej cukier i masło...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...