• Informacje na temat:

    c ciastka z maszynki

Przepisy na temat: c ciastka z maszynki
  • Ciastka z kaszy jaglanej z morelami

    Takie ciastka to samo zdrowie!

  • Bardzo szybkie, kruche ciasteczka

  • Piernikowe kule

    Sposób przygotowania 1. Wszystkie ciastka i ciasta drobno pokrusz, a jeszcze lepiej zmiel w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Okruszki wsyp do miseczki. Zagotuj razem: mleko, masło i kakao. Przestudź je, potem wymieszaj z pokruszonymi ciastami, dżemem i kremem. Dodaj przyprawę do pierników.  2. Wszystkie składniki zagnieć na jednolitą masę . Uformuj z niej zgrabne kulki. Zanim...

  • Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zachowują bardzo długo swoją kruchość. Wykonane wg. przepisu mojej mamy w dodatku do ich wykonania dostałem poniekąd już antyczną maszynkę.

  • Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"

  • Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam

  • Tym razem proponuję lekkie i delikatne ciasteczka z dodatkiem cukru wanilinowego i suszonej żurawiny. Ciastka tego typu uwielbiam za to, że można je z powodzeniem przechowywać i cieszyć się nimi w ciągu pracowitego tygodnia, kiedy brakuje nam czasu, aby przygotowywać smakołyki do kawy na bieżąco.

  • Dla wszystkich fanów ciastek i ciasteczek. Ciastka mają delikatny maślany smak, a przy tym nie są zbyt łamliwe, a przez to świetnie nadają się do transportu chociażby w rowerowym koszyku.

  • Kruche, maślane ciasteczka posypane cukrem pudrem lub zanurzone w czekoladzie, takie pamiętam z dzieciństwa. Pyszne, domowe i proste w przygotowaniu. Przechowywane w szczelnie zamkniętej puszcze zachowają świeżość nawet do paru tygodni. Ciasteczka idealne na zachciankę malucha, choć u mnie zajadają się nimi również dorośli.

  • Przepis wart wypróbowania: "Staroświeckie ciasteczka z maszynki"

Artykuły na temat: c ciastka z maszynki
  • 9 pomysłów na oszczędności w kuchni

    ...jednak zbyt dużo, bo łatwo się psuje. 9. Nie kupuj słodyczy Największe łasuchy wydają nawet 100-150 zł miesięcznie na ciastka, cukierki, batoniki czy czekoladę. Kupują je bowiem codziennie. Jeśli nie...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Za co warto polubić pokrzywę?

    ...i vegetą. Podaj z drugim daniem jako jarzynkę. Ciastka. Weź: 15 g nasion pokrzywy, 60 g mąki żytniej, trochę miodu. Wyrób z wodą na gładkie ciasto. Uformuj 6 krążków, upiecz. Nasiona pokrzywy...

  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Ciasteczka na choinkę

    ...kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Obie czekolady stopić (osobno) w kąpieli wodnej. Migdałowe słupki powbijać w ciastka. Połowę ciasteczek oblać białą czekoladą, połowę - ciemną. Odstawić(...) schłodzonego ciasta, szybko rozwałkować i wycinać foremką różne kształty (serduszka, gwiazdki, choinki itp.). Ciastka z jednej strony maczać w roztrzepanym białku, potem w cukrze skropionym olejkiem...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Czekoladowy zestaw dla Babci i Dziadka potrzebny od zaraz

    ...czarodziej na nasze czasy.     Na koszt firmy,  rzekł niespiesznie, gdy stawiał przed nami czekoladowe muffiny. Nowość, musicie skosztować,  dodał. Przy ciastkach, które okazały się gorące...

  • Barbara Ritz to pierwsza polska zwyciężczyni programu MasterChef. Ujęła telewidzów swoim sympatycznym uśmiechem i ogromnym talentem kulinarnym. Co myśli o obecnej edycji MasterChefa? fot. Piotr Bolko   Skąd czerpie pani pomysły na przygotowywane potrawy? - Często inspirują mnie zdjęcia, czasami zakupy na targu, a nawet ulotny zapach. Przeważnie pomysł na potrawę kiełkuje w mojej głowie. Czasami trochę dłużej i wtedy nawet nie pozwala mi to zasnąć, a czasami doznaję po prostu olśnienia!...