• Informacje na temat:

    c ciastka z maszynki

Przepisy na temat: c ciastka z maszynki
  • Ciastka z kaszy jaglanej z morelami

    Takie ciastka to samo zdrowie!

  • Bardzo szybkie, kruche ciasteczka

  • Piernikowe kule

    Sposób przygotowania 1. Wszystkie ciastka i ciasta drobno pokrusz, a jeszcze lepiej zmiel w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Okruszki wsyp do miseczki. Zagotuj razem: mleko, masło i kakao. Przestudź je, potem wymieszaj z pokruszonymi ciastami, dżemem i kremem. Dodaj przyprawę do pierników.  2. Wszystkie składniki zagnieć na jednolitą masę . Uformuj z niej zgrabne kulki. Zanim...

  • Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zachowują bardzo długo swoją kruchość. Wykonane wg. przepisu mojej mamy w dodatku do ich wykonania dostałem poniekąd już antyczną maszynkę.

  • Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"

  • Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam

  • Tym razem proponuję lekkie i delikatne ciasteczka z dodatkiem cukru wanilinowego i suszonej żurawiny. Ciastka tego typu uwielbiam za to, że można je z powodzeniem przechowywać i cieszyć się nimi w ciągu pracowitego tygodnia, kiedy brakuje nam czasu, aby przygotowywać smakołyki do kawy na bieżąco.

  • Dla wszystkich fanów ciastek i ciasteczek. Ciastka mają delikatny maślany smak, a przy tym nie są zbyt łamliwe, a przez to świetnie nadają się do transportu chociażby w rowerowym koszyku.

  • Kruche, maślane ciasteczka posypane cukrem pudrem lub zanurzone w czekoladzie, takie pamiętam z dzieciństwa. Pyszne, domowe i proste w przygotowaniu. Przechowywane w szczelnie zamkniętej puszcze zachowają świeżość nawet do paru tygodni. Ciasteczka idealne na zachciankę malucha, choć u mnie zajadają się nimi również dorośli.

  • Przepis wart wypróbowania: "Staroświeckie ciasteczka z maszynki"

Artykuły na temat: c ciastka z maszynki
  • 9 pomysłów na oszczędności w kuchni

    ...jednak zbyt dużo, bo łatwo się psuje. 9. Nie kupuj słodyczy Największe łasuchy wydają nawet 100-150 zł miesięcznie na ciastka, cukierki, batoniki czy czekoladę. Kupują je bowiem codziennie. Jeśli nie...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Za co warto polubić pokrzywę?

    ...i vegetą. Podaj z drugim daniem jako jarzynkę. Ciastka. Weź: 15 g nasion pokrzywy, 60 g mąki żytniej, trochę miodu. Wyrób z wodą na gładkie ciasto. Uformuj 6 krążków, upiecz. Nasiona pokrzywy...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Ciasteczka na choinkę

    ...kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Obie czekolady stopić (osobno) w kąpieli wodnej. Migdałowe słupki powbijać w ciastka. Połowę ciasteczek oblać białą czekoladą, połowę - ciemną. Odstawić(...) schłodzonego ciasta, szybko rozwałkować i wycinać foremką różne kształty (serduszka, gwiazdki, choinki itp.). Ciastka z jednej strony maczać w roztrzepanym białku, potem w cukrze skropionym olejkiem...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Tradycja ma się dobrze

    ..., jawajski cubeb, zwany ogoniastym pieprzem, i graines de paradis, czyli aframon madagaskarski. Co roku piekę jeden rodzaj pierników, ale na każde Boże Narodzenie nieco zmieniam przepis. Gdy ciastka są już...

  • Na co dzień Olga mieszka we francuskim Hex. Nic więc dziwnego, że w konkurencji autorskiej postanowiła odtworzyć jedną z najbardziej rozpoznawalnych budowli z tej miejscowości. Ciasto: 8 szklanek mąki 2 kostki masła 3 szklanki cukru pudru 5 jaj   Karmel: 800 g cukru   Lukier królewski: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru   CiastoMąkę, masło, cukier puder i jaja zmiksować do połączenia się składników, następnie wyrobić ręcznie. Schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny....