• Informacje na temat:

    butelki owijane sznurkiem

Przepisy na temat: butelki owijane sznurkiem
Artykuły na temat: butelki owijane sznurkiem
  • Seks pod lupą

    Czy kobiety mogą zapałać namiętnością na widok kozaczków? Gdzie właściwie zaczyna się penis i dlaczego plemnikom wyrasta druga główka? Niby wiemy o tym wszystko, ale tak naprawdę ludzkie reakcje seksualne to wciąż mnóstwo pytań bez odpowiedzi.

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Oblężone

    ..., bez łez. Zmarłych owija się w prześcieradła, przewiązuje sznurkiem i zawozi na cmentarz, gdzie układa się ich w sągi. Potem grzebie się we wspólnych dołach. Nie każdy, rzecz jasna, potrafi przyjąć to...

  • Dnia 14.12.2012 zakończył się konkurs 'Święta z Duka'. Nadesłaliście do nas mnóstwo fantastycznych zgłoszeń. Wybór zwycięzców konkursu nie należał do najprostszych, zdążyliśmy się nawet z tego tytułu pokłócić w redakcji. Po długich i bardzo burzliwych dyskusjach postanowiliśmy, że pierwsze miejsce, a tym samym żeliwny garnek Elee przyznamy pani Adrianny z Łodzi: 'PODANIE My aluminiowe garnki i nasza przyjaciółka forma do pieczenia również z rodziny Alluminium, zwracamy się do Państwa firmy...

  • Taki zawód

    Razem z wydawnictwem Świat Książki zapraszamy do lektury z serii INTERIA.PL Czytadło na weekend. Dzisiaj opowiadanie Manueli Gretkowskiej "Taki zawód".

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Marcin postanowił przygotować aż trzy rodzaje słodkości: kanapkę chałwowo-kawową, przysmak różano-malinowo-pistacjowy i kręcony cytrynowy przysmak. Baza do surowego ciasta 240 g mąki pszennej (typ 450)84 g drobnego, białego cukru 150 g cukru trzcinowego1/3 łyżeczki soli170 g schłodzonego masła Kręcony cytrynowy przysmak1 łyżka skórki startej z wyparzonej cytryny 1½ łyżki soku z cytryny (22 g)40 g czekolady gorzkiej (lub czekoladowych groszków)2 papierowe kubeczki do lodów2 plastikowe patyczki...

  • Motta łacińskie, umieszczone na czele książki, dość wyraźnie chyba dają do zrozumienia, że ze Słowa i Trunku, z dwóch umiłowań, które autor w niej zawarł, jedno stało się całkiem już platoniczne, westchnieniem i wspomnieniem żywione. Jest więc ta książka jakby "pieśnią łabędzią" bardzo niegdyś gorliwego sługi Bachusowego, co długie lata zaprawiał się w winnicy i piwnicy Pańskiej, aż mu przyszło gorzko za Pismem Świętym powtarzać: "Nie bywaj na biesiadach pijaniców... bo którzy się pijaństwem...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Anna zaprezentowała jurorom przepis na tort. Ciasto biszkoptowe10 jajek9 łyżek cukru10 łyżek mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżki kakao Lukier do pisania1 białko 1/2 szklanki cukru pudru Masa4 jaja15 dag cukru40 dag masła15 dag rozpuszczonej czekolady gorzkiej Wierzch3 tabliczki białej czekolady 1 balon150 g czarnej, elastycznej masy cukrowej150 g czerwonej, elastycznej masy cukrowej Przełożenie ciasta1 słoik domowego dżemu...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...