• Informacje na temat:

    buraczki w kostce

Przepisy na temat: buraczki w kostce
  • Wiosenna sałatka z buraczkami

    Składniki: ●3 średniej wielkości buraki ●marchewka ●3 ugotowane na twardo jajka ●2 ogórki kiszone ●puszka kukurydzy ●2 ząbki czosnku ●2 łyżki majonezu ●pęczek natki pietruszki ●pęczek szczypiorku ●sól, pieprz Przygotowanie: 1. Buraczki i marchewkę umyj, owiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku do miękkości (ok. 40 min). Następnie ostudź i obierz ze skórki, po czym pokrój...

  • Przepis wart wypróbowania: "Sycący krupnik na kostce"

  • Sałatka z buraczkami

    Doskonała na przystawkę.

  • Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Smakuje doskonale ze świeżym pieczywem.

  • Uwielbiam buraczki, bardzo zasmakowały mi kupione w jednym sklepie. No i postanowiłam zrobić podobne.

  • Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

    Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc.

  • Buraczki mają wyraźny smak, ale nie są ostre.

  • Krem z buraczków prosto z Podlasia

    Niedroga, ale pyszna i elegancka zupa.

  • Bardzo ,smaczne buraczki w zalewie doskonałe jako przystawka do obiadu potraw mięsnych i nie tylko

Artykuły na temat: buraczki w kostce
  • Krem z buraczków

    Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Starte buraczki włóż do gotującego się bulionu warzywnego. Dodaj oliwę z oliwek, łyżkę tymianku, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy do smaku oraz cebulę. Do całości wlej sok i startą skórkę z pomarańczy oraz jogurt naturalny. Dokładnie rozdrobnij blenderem. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i posyp posiekanym szczypiorkiem.

  • Czy zakochanie i zdrowa praca serca mogą iść ze sobą w parze? Dzięki czekoladzie, tak! Poznaj zdrowotne i kosmetyczne zastosowanie tego przysmaku. Dowiedz się, komu nie wolno podawać czekolady. Fot. 123RF Cukier, kakao i kozie mleko. Tyle wystarczyło niemieckiej firmie Jordan & Timaeus, aby w 1839 roku wyprodukować pierwszą na świecie czekoladę w kształcie tabliczki. I choć ta forma jest w Polsce jedną z najpopularniejszych, to nikogo nie zdziwi fakt, że w innych krajach mieszkańcy chętniej...

  • Buraczki

    ...i majerankiem. Wilgotnymi dłońmi uformuj kotlety, obsyp je mąką i usmaż na złoty kolor. W garnuszku stop masło i dodaj buraczki. Całość posyp mąką. Przypraw solą, cukrem i sokiem z cytryny. Pierogi(...) będą bardziej puszyste. Buraczki pokrój i wymieszaj z cebulą pokrojoną w piórka, majonezem, jogurtem i octem. Odsączone placki wyłóż na talerz, na każdym połóż buraki i udekoruj natką pietruszki...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • DYNIA FASZEROWANA BULGUR I BURACZKAMI

    Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące! Zaspokoi nawet takiego amatora dyni, jak ja! :)

  • Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytkowników Smakera. Fot. 123RF/Picsel Burak jest warzywem niedocenianym. Na naszych stołach często pojawia się jedynie jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem to źródło witamin C i B1 oraz składników mineralnych, m. in.: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, chloru i cynku, które przeciwdziałają wielu chorobom. Pij dziennie jedną szklankę soku z...

  • Sałatka z pieczonych buraczków

    Smaczna , lekko winna , bardzo dobra do drugiego dania .

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Buraki marynowane

    Pyszne buraczki, idealne do niedzielnego obiadu.

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...