• Informacje na temat:

    buraczki na patelni

Przepisy na temat: buraczki na patelni
  • Placki z buraczków

    Buraczki wyszoruj, każdy osobno zawiń w folię aluminiową.

  • Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • Placki z buraczkami

    ...przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem oraz gałką i ostrą papryką. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując cienkie owalne placki. Smaż z obu stron na rumiano (razem...

  • ..przepisów na buraczki jest wiele... u każdego smakują inaczej. Bardzo lubię buraczki toteż często u mnie goszczą na stole. A robię najczęściej tak...

  • Schab z buraczkami

    ...ziołami, odstawić do lodówki na min. 1 h. Buraczki pokroić i lekko przesmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić solą i pieprzem, zalać śmietanką, po zagotowaniu zestawić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Podawać z buraczkami, posypać orzeszkami uprażonymi na gorącej, suchej patelni. Czas przygotowania 2 h. Przepis na 5 osób.

  • Może – dla odmiany – masz ochotę wypróbować nieco inny przepis na zasmażane buraczki? Takie buraczki przygotowane na ciepło, ale bez skrobi i kminku?

  • Kotleciki indycze z zasmażanymi buraczkami

    ...dłońmi formować małe kotleciki, panierować w pozostałej mące i układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na złoto z obu stron (ok. 15 min). W garnuszku stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Dodać buraczki i śmietanę. Energicznie podgrzewać mieszając, aż staną się gęste i gorące. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Usmażone kotleciki podać z odcedzonymi ziemniakami...

  • Smaczny dodatek do obiadu!! Tanie i proste :-)

  • Krem marchewkowo-buraczkowy z cynamonem

    Cebulę drobno siekamy, a marchewkę i buraczki kroimy w cienkie plastry.

  • Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

Artykuły na temat: buraczki na patelni
  • Krem z buraczków

    Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Starte buraczki włóż do gotującego się bulionu warzywnego. Dodaj oliwę z oliwek, łyżkę tymianku, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy do smaku oraz cebulę. Do całości wlej sok i startą skórkę z pomarańczy oraz jogurt naturalny. Dokładnie rozdrobnij blenderem. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i posyp posiekanym szczypiorkiem.

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Buraczki

    ...i majerankiem. Wilgotnymi dłońmi uformuj kotlety, obsyp je mąką i usmaż na złoty kolor. W garnuszku stop masło i dodaj buraczki. Całość posyp mąką. Przypraw solą, cukrem i sokiem z cytryny. Pierogi(...). Gotowe pierogi układaj na oprószonym mąką blacie. Pierogi gotuj ok. 5 minut w osolonym wrzątku. Wyłóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pokrojonym w kostkę i zrumienionym na patelni boczkiem...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Roladki z kluskami i zasmażanymi buraczkami

    .... 4. Ułóż cebulę, boczek i ogórki  na plastrach wołowiny. 5. Boki mięsa zawiń do środka  i każdy plaster ciasno zroluj.  Zepnij wykałaczkami.  6. Na patelni rozgrzej olej. Roladki obtocz w mące, ułóż na patelni  i smaż, aż się dobrze zarumienią. 7. Wlej zagotowaną wodę, wrzuć ziele angielskie i liście laurowe.  Duś do miękkości, około godziny. 8. Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i wyrób...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Młode warzywa

    Młoda kapusta, buraczki, cukinie, bób, marchewka... Zrobisz z nich wyśmienite zupy, placuszki albo tartę. Warto się skusić.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Sałatka z buraków

    Obrane buraczki i jabłka pokrój na kawałki, wyłóż na rukolę. Dodaj orzechy, pestki dyni uprażone na suchej patelni. Całość posyp pokruszoną fetą. Składniki sosu wymieszaj (np. w słoiczku) i polej nim sałatkę. Dopraw solą i pieprzem. Zobacz także:

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...