• Informacje na temat:

    bułki ze szpinakiem i czosnkiem

Przepisy na temat: bułki ze szpinakiem i czosnkiem
  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Składniki dla 4 osób: 1 kg piersi z indyka opakowanie mrożonego szpinaku papryka plastry żółtego sera kilka łyżek sera startego pół szklanki bułki tartej 2 łyżki masła 6 ząbków czosnku olej sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku...

  • Smaczny pomysł na "Roladki indycze ze szpinakiem, czosnkiem i papryką"

  • Hamburgery ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Szpinak opłucz, osusz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Włóż szpinak. Smaż kilka minut. Zdejmij go  z ognia. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę  oraz solą i pieprzem. Wystudź.  2. Chleb namocz, odciśnij. Wymieszaj z mielonym mięsem i jajkiem. Dołóż pestki słonecznika, bułkę tartą oraz szpinak. Przypraw do smaku. Wyrób. Formuj płaskie, owalne...

  • Sprawdzony przepis na "Frykadelki ze szpinakiem"

  • Oryginalny łosoś ze szpinakiem

    ...z posiekanym czosnkiem i skórką z cytryny. Wymieszaj posiekane żurawinę, orzechy, listki bazylii i oregano. Do mieszanki dodaj szpinak. 2. Wzdłuż filetów z łososia zrób nacięcia, tworząc kieszonki do...

  • Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem"

  • Muszle ze szpinakiem

    Składniki: - 30 dag makaronu - duże muszle, - 2 łyżki oleju, - 0,5 kg. szpinaku, - 20 dag mielonego białego sera, - 6 dag bułki tartej, - 100 ml. mleka, - 2 ząbki czosnku, - 2 małe cebule, - 1 puszka pomidorów obranych, - 4 łyżki masła, - sól, pieprz, - gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej...

  • Rewelacyjne danie :)

  • Zielone knedle z kurkami

    Składniki na 4 porcje: Knedle: 10 dag mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) po 1 łyżce posiekanych ziół: natki selera, pietruszki, koperku, bazylii, szałwii 1 słodka cebula 1 ząbek czosnku 25 dag czerstwej bułki 8 dag mąki pszennej 3 jajka 15 dag żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz  Sos: 25 dag kurek 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szkl...

  • jest chrupiąca, smaczna, syta..................SMACZNEGO!!!

Artykuły na temat: bułki ze szpinakiem i czosnkiem
  • Cannelloni ze szpinakiem

    To świetny pomysł na łatwy i tani posiłek. Mieszaj więc składniki, doprawiaj i do pieca!

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Knedelki ze szpinakiem i ziołami

    ...1. Szpinak rozmrozić, odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanej 1 łyżce masła, dodać szpinak, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, wystudzić. 2. Bułki obsypać mąką, wymieszać z podsmażonym szpinakiem, ziołami, serem i jajkami, doprawić. Mokrymi dłońmi formować nieduże kulki. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dosypać więcej mąki...

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Szpinak zapiekany w muszlach

    Skład na 3 porcje: 300 g makaronu duże muszle, 2 łyżki oleju, 500 g szpinaku, 200 g mielonego białego sera, 100 ml mleka, 60 g bułki tartej, 2 ząbki czosnku, 2 cebule, 1 puszka obranych pomidorów, 4 łyżki masła, sól i pieprz. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. W tym czasie siekamy cebulę, przeciskamy czosnek przez praskę, myjemy, osuszamy i kroimy...

  • Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucenie ich nie powinno wchodzić w grę, dlatego też prezentujemy kilka pomysłów w jaki sposób możemy je wykorzystać. Boże Narodzenie upływa nam pod znakiem wspólnych posiłków - bogatej wieczerzy wigilijnej oraz wystawnego świątecznego obiadu. W tym czasie szczególnie dbamy o to, aby na naszym stole niczego nie zabrakło. Niestety, bardzo często wiąże się...

  • Szpinak udomowiony!

    ...bułki tartej, 1 jajko, 3 ząbki czosnku, 5 łyżek oliwy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. Szpinak dokładnie oczyścić, przepłukać i blanszować w lekko osolonej wodzie. Odlać na sicie i przelać zimną(...) wykałaczkami. Tak przygotowaną szynkę ułożyć w brytfannie, polać 3 łyżkami oliwy i piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C. Do odłożonej części farszu dodać 1 łyżkę bułki tartej...

  • Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucenie ich nie powinno wchodzić w grę, dlatego też prezentujemy kilka pomysłów w jaki sposób możemy je wykorzystać. Boże Narodzenie upływa nam pod znakiem wspólnych posiłków - bogatej wieczerzy wigilijnej oraz wystawnego świątecznego obiadu. W tym czasie szczególnie dbamy o to, aby na naszym stole niczego nie zabrakło. Niestety, bardzo często wiąże się...

  • Muszle ze szpinakiem

    Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę,...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...