• Informacje na temat:

    bułki faszerowane mięsem

Przepisy na temat: bułki faszerowane mięsem
  • Pomidory faszerowane mięsem

    ...mięsa. Wbij jajko. Dołóż orzechy. Masę przypraw musztardą oraz solą, pieprzem i ziołową przyprawą do mielonego mięsa. Wyrób. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosyp trochę bułki tartej albo startego...

  • Prosty pomysł na pyszne śniadanko lub kolację, bułeczki faszerowane z jajkiem na ciepło. Są bardzo smaczne i mega chrupiące!!

  • Faszerowana ryba

    Pokrojona w plasterki rolada będzie hitem każdej imprezy!

  • Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"

  • Faszerowane kąski

    Składniki na 2 porcje: 4 kotleciki z indyka 2 plastry żółtego sera 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki kilka listków szałwii sól pieprz 1 jajko po 1 łyżce mąki i bułki tartej olej Sposób przygotowania:  1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem. Na 2 kotletach rozłóż paprykę i listki szałwii. Przykryj plasterkami sera i pozostałymi kotletami...

  • Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane mięsem"

  • Indyk faszerowany wątróbką

    Pieczeń drobiowa z farszem to świetny pomysł na uroczystą kolację

  • Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane mięsem"

  • Faszerowane cebule

    Pomysł na przystawkę.

  • szybkie, tanie, smaczne

Artykuły na temat: bułki faszerowane mięsem
  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Papryka faszerowana

    Przed podaniem polej je pesto zielonym albo czerwonym.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Klopsy szkockie

    Klopsy faszerowane jajkiem.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Pomidory, pomidory... nadziewane, faszerowane

    Wczoraj na kolacje moj syn zamowil pomidory, jego ulubione, wielkie, pachnace i faszerowane miesem. Zazwyczaj uzywam do tego mielonej, chudej (5% tluszczu)...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • 1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...