• Informacje na temat:

    bułka zapiekana z pieczarkami

Przepisy na temat: bułka zapiekana z pieczarkami
  • Faszerowane pieczarki

    Składniki na 4 porcje: 15 dużych pieczarek + 3 na nadzienie, 15 dag boczku wędzonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 jajko, natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny, pieprz, sól, 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki bułki tartej.

  • bułka z pieczarkami i parówką, szybka, prosta i PYSZNA :-)

  • Schabowe z pieczarkami

    Kotlety trochę inaczej.

  • Ciekawy przepis na wegetariańską zapiekankę. Delikatnego czosnkowego smaku dodaje sos czosnkowy .

  • Składniki : 1 kg piersi z kurczaka, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, 1 kg pieczarek, 4 cebule, 3 surowe papryki (najlepiej różnokolorowe), 2 keczupy pikantny (400g) i łagodny (400g).

  • Sprawdzony przepis na "Bułka zapiekana z cukinią"

  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    ...schabowego: z podsmażanymi pieczarkami i oscypkiem, wszystko zapieczone w piecu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: plastry schabu bez kości (po jednym na osobę), 20 dag pieczarek, 20 dag tartego oscypka, jajko, bułka tarta i mąka do panierki, sól pieprz, tłuszcz do smażenia. Umyte i wysuszone pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je ok. 10 minut na oleju, dopiero, gdy są usmażone...

  • łatwe, ekspresowe do przygotowania, a efektowne śniadanie lub kolacja

  • Klasyczna zapiekanka według Jurka Sobieniaka

    ...dużo, bułka nie będzie chrupiąca. Tak przygotowane zapiekani układamy na papierze pergaminowym i pieczemy około 10-12 minut do zrumienienia. Wyjmujemy, smarujemy keczupem (sos powinien być rozsmarowany...

  • dam przepis na jedna osobe bo kazdy je inaczej

Artykuły na temat: bułka zapiekana z pieczarkami
  • Zapiekane pieczarki

    Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zapiekanka z pieczarkami

    Ta zapiekanka jest zdrowa i, co najważniejsze, zasmakuje każdemu!

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Dania z pieczarkami

    Suflet pieczarkowy Składniki na 4 porcje: 150 g pieczarek, 1 szalotka, łyżka masła, 100 g gotowanej szynki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pomidorowego przecieru, 2 łyżki mąki, 100 ml śmietany kremówki, 3 jajka, 50 ml białego wina, 100 g kwaśnej śmietany, 80 g majonezu, 1 łyżeczka białego octu winnego, rzeżucha do dekoracji, tłuszcz i bułka tarta 1. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć drobno...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Podgrzybki, borowiki, kurki... Możesz je smażyć, dusić lub zapiekać. Są doskonałe jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs i warzyw.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Karkówka na ostro

    Prosty przepis, smaczne danie.

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...