• Informacje na temat:

    bułeczki ze śliwkami przepis

Przepisy na temat: bułeczki ze śliwkami przepis
  • Drożdżówki ze śliwkami

    ...przygotowywania ciasta drożdżowego ze śliwkami jest mnóstwo. Bardzo pięknie wyglądają np. minidrożdżówki upieczone w kokilkach i podane w nich na stół. Rogaliki, bułeczki lub chałki drożdżowe możesz nadziać(...) śliwkami będą ładnie wyglądały z kruszonką. Na ilość składników podaną w głównym przepisie, możesz ją zrobić z: 240 g mąki pszennej, 140 g masła i 140 g cukru (ew. dodaj odrobinę aromatu...

  • Jeśli jeszcze nie jedliście takich bułeczek to bardzo zachęcam. Pulchne, miękkie z dodatkiem słodkiej kruszonki. Przepis ze strony kwestiasmaku.

  • Bułeczki ze śliwkami

    ...stopione i wystudzone masło. Ciasto odstaw do wyrośnięcia. Śliwki przekrój, usuń pestki. Z ciasta zrób 15 placuszków. Na środku każdego ułóż śliwkę. Zlep formując bułeczki. Odstaw do wyrośnięcia. Z masła, mąki, cukru i cukru waniliowego zagnieć krusznonkę. Wyrośnięte bułeczki posmaruj jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Posyp kruszonką. Ułóż na przykrytej pergaminem blasze. Piecz 30 min w temp. 160

  • Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki drożdżowe ze śliwkami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki drożdżowe ze śliwkami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki ze śliwkami i kardamonem"

  • Delikatne, miękkie i super smaczne mleczne bułeczki, o niebo lepsze od tych ze sklepu.

  • Smaczny pomysł na "Bułeczki śmietankowe ze śliwkami i orzechami"

  • Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.

  • Ciasto drożdżowe na dużą blachę. Słodkie, lekko wilgotne i puszyste.

Artykuły na temat: bułeczki ze śliwkami przepis
  • Pasztet z selera wygrał w Krakowie, pstrągi puszczańskie - w Katowicach

    Z ośmiu finałowych dań zgłoszonych z regionu Małopolski, Podkarpacia i Lubelszczyzny wyłoniono spośród ponad 250 przesłanych przepisów. Oprócz zwycięskiego "Pasztetu z selera" wyróżniono jeszcze: "Pierogi z kominków" Marianny Misztal z Wojciechowa (II miejsce) i "Miodowy orzeszek" wg przepisu Alicji Woźniak z Nasutowa (miejsce III). W finale katowickim drugie miejsce zajęła Katarzyna Piontek...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje się przekąski ze śledzi. Mamy dla was kilka przepisów, którymi zachwycicie gości. Fot. 123RF/Picsel Ostatki, śledzik, mięsopust lub kozelek. Wiele nazw - to samo znaczne. W ten sposób nazywamy ostatnie dni karnawałowych szaleństw, poprzedzające okres Wielkiego Postu. To także fantastyczna okazja do zjedzenia czegoś naprawdę smacznego. Dlaczego w...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio. Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku. Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy...