• Informacje na temat:

    bułeczki z nadzieniem twarogowym

Przepisy na temat: bułeczki z nadzieniem twarogowym
Artykuły na temat: bułeczki z nadzieniem twarogowym
  • Ciasta z powidłami

    ...w kolejności: powidłowym, orzechowym, makowym, twarogowym. Ostatni płat pokroić w pasy, poukładać na cieście, tworząc kratkę. Posypać rodzynkami. Piec 40 minut w 170°C. Bułeczki z powidłami(...) uznania: cynamonem, wanilią itp. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, podzielić radełkiem na ok. 16 kwadratów. Na każdym ułożyć nieco powideł. Formować bułeczki. Posmarować je tłuszczem i ułożyć na...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Niedzielne śniadanie

    .... Naleśniki grubo posmarować nadzieniem, ułożyć owoce (pokrojone w kawałki). Złożyć na pół, ewentualnie oprószyć cukrem pudrem. Jajka po benedyktyńsku Składniki na 4 porcje: 5 łyżek octu, sól, olej, 4 jajka(...) holenderskim. Jajka ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową i układać na grzankach. Posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki. Domowe bułeczki twarogowe Składniki na 9 porcji: 25 dag...

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • W czwartym odcinku uczestnicy mieli za zadanie przygotować azjatyckie bułeczki baozi według przepisu Gosi Molskiej, a także tzw. "odrywane ciasta". Która z kompozycji podoba Ci się najbardziej?

  • Wigilijny wieczór to zdecydowanie wyjątkowy czas w całym roku. Wyjątkowe są także danie przyrządzane specjalnie z tej okazji. Chociaż w każdym domu Święta mają ten sam oryginalny aromat, każdy zakątek Polski słynie choćby z jednego regionalnego przysmaku. Fot. 123RF/Picsel Stół wigilijny niegdyś był uważany za odzwierciedlenie bogactwa gospodarstwa, wierzono, że powinno znaleźć się na nim wszystko, co pragniemy jadać przez cały rok. Choć większość potraw wigilijnych bazuje na tych samych...

  • Ciepłe światło choinki, stos prezentów i stół uginający się od potraw to nieodłączne elementy świątecznej atmosfery, na którą czekamy cały rok. Każda gospodyni pieczołowicie przygotowuje się do najważniejszej kolacji w roku. To, jakie specjały pojawią się na wigilijnym stole, zależy od regionu, w którym mieszkamy, ponieważ każdy zakątek Polski ma własną niepowtarzalną kulinarną historię. To, co łączy wigilijną kolację w całej Polsce to liczba dań. Tradycyjnie powinno być dwanaście starannie...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...