• Informacje na temat:

    bułeczki sojowe zdjęcia

Przepisy na temat: bułeczki sojowe zdjęcia
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...rozmaryn, oliwki , doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować dalsze 5 minut. Można podawać z pieczywem. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1630 kJ/389 kcal Bułeczki zapiekane(...). Zmiksować, dodać śmietanę. Ewentualnie doprawić. Można serwować na ciepło lub zimno. Bułki namoczyć w zimnej wodzie, cebulę drobno pokroić. Odciśnięte bułeczki, mięso, jajka i cebulę dobrze wyrobić. Doprawić...

  • Soja ? czemu nie !

  • Zdrowe, smaczne i niedrogie w wykonaniu danie na obiad.

  • są naprawdę dobre

  • Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.

  • Zdrowe i tanie w wykonaniu pierożki na obiad.

  • Nietypowe kopytka na obiad.

  • Dobre smaki na obiadek.

  • Przygotowanie i zdjęcia z wykonania na ilovebake.pl

  • Pyszne, lekkie, pełne białka i aromatyczne!

Artykuły na temat: bułeczki sojowe zdjęcia
  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...i powtarza mi, że jestem w CHINACH a nie w TAJLANDII. Ale, ale, przecież na śniadanie zaszłyśmy do chińskiej piekarni i każda z nas wybrała coś innego, ja rodzaj bułeczki z czymś na wierzchu, dziewczyny bułeczki z czymś w środku. Niestety, sprzedawczyni ani w ząb nie potrafiła nam powiedzieć, co to jest. Po angielsku ani w ząb... Znowu. No cóż... Moje odparzenie przybrało barwę purpurową, ale...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Przepis na życie

    .... Przy okazji przepisu na buchty z malinami zachwyca się "Pamiętnikiem niemłodej już mężatki" Magdaleny Samozwaniec. W dziale Podróże pod apetycznymi zdjęciami mlecznej café cortado z Teneryfy tłumaczy(...). W archiwum jej komputera kilka tysięcy fotografii. Torty, chleby, makarony... i córeczka. – Aparat kupiłam, żeby robić jej zdjęcia – opowiada. – A fotografowanie jedzenia pojawiło się przy okazji. Kiedyś...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Świat produktów spożywczych jest niezwykle barwny i kolorowy. Zazwyczaj nie mamy problemu nazwaniem produktów, na które patrzymy. Jednak czy uda ci się je odróżnić, gdy pozbawimy je kolorów? Sprawdź swoją spostrzegawczość i zaproś znajomych do wspólnej zabawy!  

  • W czwartym odcinku uczestnicy mieli za zadanie przygotować azjatyckie bułeczki baozi według przepisu Gosi Molskiej, a także tzw. "odrywane ciasta". Która z kompozycji podoba Ci się najbardziej?

  • Któregoś pięknego dnia redakcja Smakera wpadła na (jak się nam wydaje) niegłupi pomysł... Zapewne nie każdy z Was wie, że wśród użytkowników serwisu są osoby, dla których gotowanie jest wielką pasją, a swoje dokonania w dziedzinie kulinariów prezentują na swoich własnych blogach. Postanowiliśmy zadać im kilka pytań. Zobaczcie co mają do powiedzenia! W pierwszym wywiadzie rozmowa z użytkowniczką,patusia5 autorką bloga Smak mojej kuchni (Paulinka to ja) Czy tytułowa Paulinka to pani? Tak,...

  • Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio. Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku. Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy...