• Informacje na temat:

    bułeczki cynamonowe na szybko

Przepisy na temat: bułeczki cynamonowe na szybko
  • Pyszne, pachnące cynamonem i wanilią drożdżowe bułeczki. Znane jako norweskie bułeczki lub bułeczki szwedzkie - ponoć pochodzą się ze Skandynawii. Skąd by jednak do nas nie przybyły, w naszym domu przyjęły się błyskawicznie i na pewno z nami pozostaną :) Przepis na około 40 bułeczek. Za pierwszym razem zrobiłam je z połowy proporcji, gdyż myślałam ,że to w zupełności wystarczy... Bardzo się pomyliłam ;) Teraz robię już całą partię i na drugi, czy trzeci dzień wrzucam na chwilę do...

  • Mam dla Was przepis na cudownie cynamonowe bułeczki. Są miękkie, puszyste i słodko nadziane. Z ciastem pracuje się dobrze, nie sprawia kłopotów, chociaż na początku lubi kleić się do rąk. Z tego przepisu wyszło mi 17 bułeczek, ale to zależy jak grubo ktoś je pokroi :-) Kto spróbuje?

  • Uwielbiam robić te bułeczki, są proste i bardzo smaczne :) Gdy pierwszy raz je robiłem, w całym mieszkaniu unosił się zapach cynamonu i drożdży. To taki mały wstęp do świąt kiedy przyprawy korzenne pójdą w ruch :) Na razie jednak zajadam się bułeczkami om nom nom :)

  • Sprawdzony przepis na "Słodkie bułeczki cynamonowe"

  • kanelbullar czy też cinnamon rolls to przepyszne mięciutkie drożdżowe bułeczki pachnące cynamonem. Kiedy są ciepłe trudno poprzestać na jednej. Z podanych składników upiekłam 12 bułeczek.

  • pyszne z kubkiem ciepłego mleka

  • Wypróbowany przepis na "Cynamonowe bułeczki z lukrem"

  • Znacie Cini Minis?? To ich domowa wersja. Można podjadać same lub popijając mlekiem.

  • Ciasto drożdżowe z aromatycznymi rodzynkami i cynamonem. Bułeczki mogą mieć kształt ślimaczka lub kwiatka.

  • pyszne lekkie bułeczki na śniadanie , podwieczorek czy kolację. Wybornie smakują z dżemem, czy miodem

Artykuły na temat: bułeczki cynamonowe na szybko
  • Osiem rzeczy, które musisz zrobić w Oslo, ale… inaczej!

    Zimno i ciemno. Tutaj zima nigdy się nie kończy, a ceny w sklepach mogą przyprawić o zawał. Norwegowie są wiecznie smutni i zaspani, a o chwilę entuzjazmu są w stanie pokusić się zaledwie kilka razy w roku. Najczęściej wtedy, gdy Marit zdobywa kolejne złoto. Nie lubią Polaków, w zasadzie to nie lubią nikogo, pasjami czytają Nesbo, w ciemnych i szczelnie zasłoniętych od niechcianych spojrzeń domach.

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Aromatyczny cynamon i słodki lukier to doskonałe połączenie. Wie o tym także Marysia, która postanowiła zaserwować ten wypiek jurorom. Składniki: szklanka drobnego cukru do wypieków 3-4 łyżki mielonego cynamonu 100 g masła 600 g ciasta na pizzę 1 kg cukru cynamonowego szklanka cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody mięta (do dekoracji) W miseczce zmieszać drobny cukier do wypieków oraz cynamon. Połowę masła rozpuścić w rondel-ku. Gotowe ciasto na pizzę podzielić na dwie części. Każdą z nich...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Na pewno nieraz zdarzyło wam się kupić zioła w doniczce w supermarkecie. Piękne, świeże i zielone roślinki po kilku dniach marniały i usychały. Czy można je uratować? Fot. ©123RF/PICSEL Jak wygląda masowa produkcja ziół doniczkowych? Już od momentu zasiania, rośliny są trzymane w optymalnych, cieplarnianych warunkach. Palety z nasionami są ustawianie w specjalnych komorach, które mają za zadanie przyśpieszyć proces kiełkowania roślin. W takich komorach panuje wysoka wilgotność powietrza, bo...

  • Zdrowy fast food? Czy to możliwe? Otóż tak i niech ta książka będzie na to dowodem! Znajdziesz tu ponad 30 przepisów na szybkie i klasyczne dania, dodatki i sosy, które zaspokoją apetyt nawet największego fana fast foodów. Z książki dowiesz się:-Co czyni fast food niezdrowym?-Jak spożywanie szybkich posiłków kupionych na mieście wpływa na twoje zdrowie i sylwetkę?-Które z popularnych dań jest najbardziej kaloryczne i czym możemy je zastąpić?-Jakie składniki sprawdzą się w przygotowaniu...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas gotowania i przygotowywania słodkich wypieków. Oprócz tradycyjnego makowca, keksu i sernika, warto pamiętać o drobnych słodkościach, które pokochają nasze dzieci i wnuki. Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników na najlepsze świąteczne ciasteczka. Fot. 123RF/Picsel Małe ciasteczka dostarczają nam wiele przyjemności. Są nie tylko pyszne, ale też uroczo wyglądają. Co bardzo ważne ich przygotowanie możemy zamienić w wielką świąteczną zabawę, angażującą całą...