• Informacje na temat:

    bufet strogonow

Przepisy na temat: bufet strogonow
  • Wypróbowany przepis na "Bufet kanapkowy"

  • Strogonow

  • Moja wersja klasycznego dania. Strogonow to potrawa , podobnie jak bigos , kwaśnica czy grochówka u każdego inna .

  • Bardzo smaczne danie na przystawkę lub jako samodzielne danie obiadowe .Sprawdza się na imprezach jako ciepła kolacja.

  • Popularne u nas danie - coś między zupą a gulaszem. Bardzo smaczna, pyszna, jednogarnkowa potrawa - w sam raz na zakrapianą imprezkę ;)

  • Danie dla każdego zarówno na obiad jak i na imprezę.

  • najlepszy strogonow w internecie :)

  • WITAM W MIARE SZYBKIE JAK NA RODZINE GULASZY ALE JA UWAZAM ZE POWINIEN MIEC BARDZIEJ WYGLAD ZUPY PODAWAC Z BAGIETKAMI Z MASLEM CZOSTKOWYM I NATKA PIETRUSZKI WYCIAGNIET PROSTO Z PIECA IDEALNA SPRAWA DO ZIMNYCH NAPOJOW WYSKOKOWYCH NP.ZMROZONA WYBOROWA.

  • Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne

  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

Artykuły na temat: bufet strogonow
  • Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką - łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Kaloryczne kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Tym razem uczestnicy staną przed trudnym zadaniem, będą musieli przygotować malowane torty i słodki bufet dla dzieci. Kto swoim wypiekiem zachwyci jurorów i przejdzie do finału programu? W ćwierćfinale Michał Bryś sprawdził, czy uczestnicy potrafią pracować z ciastem drożdżowym. W zadaniu technicznym musieli oni upiec chleb pszenny na zakwasie z semoliną i czarnym sezamem. Niestety nie wszystkim udało się przygotować wypiek zgodnie ze sztuką. Idealny chleb bowiem powinien być miękki i pulchny...

  • Jakich przepisów najchętniej poszukiwano w mijającym roku? Na to pytanie postanowiła odpowiedzieć firma Google w swoim dorocznym raporcie, dotyczącym internetowych trendów. Fot. 123RF/Picsel Google już niejednokrotnie udowodniło, iż wie o nas więcej niż my sami. W tym roku analitycy internetowego giganta zdecydowali się zbadać zwyczaje żywieniowe Polaków. W ten właśnie sposób powstała lista przepisów, których najczęściej poszukiwaliśmy w ubiegłym roku. Wbrew pozorom nie znajdziemy na niej...

  • Jeżeli wyjeżdża się na wakacje kamperem, zwykle w grę wchodzi głównie samodzielne gotowanie. Co zrobić, aby gotowanie w samochodzie kempingowym zajmowało mniej czasu i było mniej uciążliwe? Poznaj trzy sprawdzone porady. Fot. Adobe Stock 1. Przygotowanie weków z obiadami Jest to opcja dosyć czasochłonna, jednak gdy przygotowuje się przed wyjazdem weki z pasteryzowanymi zupami i gulaszami, codzienne gotowanie w kamperze zajmie jedynie kilkanaście minut. Gotową zupę wystarczy podgrzać na...

  • Rozpoczynamy II etap konkursu Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! – teraz internauci mogą wybierać wyjątkowy, najbardziej „krakowski” przysmak kulinarny oraz kulinarne zjawisko, trend, inicjatywę, która pojawiała się w Krakowie. Głosować można na stronie www.krakow.pl , od 11 maja (poniedziałek ) do 24 maja (niedziela). Te z propozycji, które otrzymają najwięcej głosów przesłanych przez internautów, zostaną laureatami tegorocznej edycji Konkursu. Zwycięzców poznamy 28 maja. Do drugiego etapu...

  • Już dziś zobaczymy finałowe zmagania uczestników „Bake Off – Ale Ciacho!”. Kto zdobędzie 50 tysięcy złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków? Fot. materiały partnera Półfinałowy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" obfitował w wyjątkowe emocje. Tomasz, Anna, Barbara i Marcin zmierzyli się w pojedynku, jakiego do tej pory nie mieliśmy okazji obserwować w programie. W konkurencji technicznej jurorzy poprosili ich o przygotowanie słodkiego bufetu, w skład którego wchodziły aż trzy rodzaje ciast...

  • Co jest najbardziej „krakowskie” w smaku? Internauci, którzy wzięli udział w sondzie przeprowadzonej na stronie Magicznego Krakowa uznali, że obwarzanek. A Ty co sądzisz? Wejdź na stronę www.krakow.pl, wskaż swoje ulubione dania lub atrakcje kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody! II edycja konkursu Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! rozpoczyna się 23 kwietnia i potrwa do 1 czerwca br. Jego celem jest wskazanie przez internautów produktu...

  • Ślub księcia Williama z Kate Middleton budzi emocje w całym kulinarnym świecie. Co znajdzie się na stołach? W tym roku zapowiada się skromnie, tradycyjnie oraz po królewsku. Tradycyjnie weselne stoły królewskie uginały się od potraw. I tak w roku 1923, z okazji ślubu króla Jerzego VI i królowej Elżbiety Matki, zaproponowano menu po francusku. Na stołach znalazły się Consommé a la Windsor, Supremes de Saumon Reine Mary, Côtelettes d'Agneau Prince Albert, Chapons la Strathmore, oraz Fraises...

  • Konkurs Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! wchodzi w drugą fazę – od 16 maja, internauci będą mogli wybrać wyjątkowy, najbardziej „krakowski”, przysmak kulinarny. Do wyboru będzie siedem nowych propozycji zgłoszonych przez internautów w pierwszym etapie konkursu oraz sześć przysmaków wybranych w zeszłorocznej edycji konkursu. Głosować będzie można na stronie www.krakow.pl do 1 czerwca (niedziela). Zwycięzców poznamy 4 czerwca (środa).W pierwszym etapie konkursu internauci przysyłali swoje...