• Informacje na temat:

    budyn z bialą czekoladą

Przepisy na temat: budyn z bialą czekoladą
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą

    ...g masła · 3 jajka, osobno białka i żółtka · 150 g drobnego cukru · opakowanie (40 g budyniu śmietankowego) · 130 g mąki pszennej · 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia · 100 g śmietanki 30

  • najlepszy budyn jest domowy

  • Kruchy serowiec z jagodami

    Pyszny deser z owocami.

  • Wypróbowany przepis na "Bezglutenowy budyń z białą czekoladą"

  • Aksamitny sernik w czekoladzie

    Składniki: Ciasto: kg sera w wiaderku 6 jajek 25 dag cukru 1/2 kostki masła 2 torebki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag rodzynek 10 dag kandyzowanych skórek z cytrusów szczypta proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Polewa ciemna 2 mleczne czekolady 2 łyżki masła 4 łyżki mleka Polewa biała biała czekolada łyżka masła 2 łyżki mleka...

  • Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity!

  • Zimowe serniki

    ....  2. Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń. Ser utrzyj z masłem, cukrem, wanilią i jajkami. Dodaj kaszkę i proszek budyniowy. Wymieszaj.  3. Przygotowaną masę serową rozdziel. Do jednej porcji masy(...)) posmaruj masłem i oprósz mąką. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki. 3. Żółtka utrzyj z cukrem. Potem połącz je z twarogiem, śmietaną, proszkiem budyniowym, skórką...

  • Aksamitny sernik z białą czekoladą jest jednym z moich ulubionych ciast. Od momentu gdy pierwszy raz go upiekłam, skradł moje serce. Pyszny, mięciutki i pachnący wanilią sernik. Dodatek białej czekolady sprawia, iż ciasto nabiera dodatkowego smaku. Niezwykle ciekawe jest wykorzystanie w przepisie ciasta kruchego, składającego się z dwóch kolorów: jasnego i ciemnego. Aksamitny sernik z białą czekoladą często gości na moim stole przy okazji świąt czy ważnych uroczystości rodzinnych. Polecam!

  • Fale Dunaju

    Składniki: Puszka brzoskwiń 400 g masła 350 g cukru 6 jaj 350 g mąki Opakowanie proszku do pieczenia 3 łyżki +800 ml mleka 3 łyżki kakao 2 opakowania budyniu waniliowego 400 g śmietany(...) kuchennego wmieszać śmietanę. Żelatynę namoczyć, odcisnąć i zmieszać z 3-4 łyżkami budyniu, a następnie z resztą. Odczekać 5 minut i nałożyć krem na ciasto, odstawić na 3 godz. W chłodne miejsce. Białą...

  • Sernik to popularny i ponadczasowy deser. Polskie serniki znane i lubiane są jednak nie tylko w naszym kraju. Może o tym świadczyć fakt, że przepis na sernik krakowski - nazywany również sernikiem z kratką, znalazł się w jednej z książek kulinarnych jednego z najsłynniejszych cukierników świata - Pierre'a Hermé. Przepisów na serniki jest tyle, ile gospodyń. Różnią się konsystencją jak i dodatkami. Dziś polecam Wam klasyczny, waniliowy sernik z białą czekoladą. Delikatny, kremowy, cudownie...

Artykuły na temat: budyn z bialą czekoladą
  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Malinowy raj

    ....  Rada: Upieczony spód można posmarować dżemem malinowym albo rozpuszczoną białą lub ciemną czekoladą. Zobacz także:

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Tort Opium

    Świąteczny tort Opium.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Z wiśniowego sadu

    ...i wylej na niego mus. Przykryj drugim kawałkiem ciasta. Włóż do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wierzch ciasta udekoruj polewą czekoladową i pozostałą czekoladą. Wstaw do lodówki. Gniazdka(...) mieszając, by nie wytworzyły się grudki. Wystudź, by sos zgęstniał. Ciasteczka wypełnij przestudzonym budyniem i polej wystudzoną frużeliną wiśniową. Fantazja serowo-wiśniowa Składniki na 12-15 porcji...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Słodkie życie

    ...100 g cukru pudru 300 g mąki 1 jajko 600 g śliwek Opakowanie budyniu karmelowego 60 g białego cukru 0,5 l mleka 6 łyżek brązowego cukru Tłuszcz i bułka tarta do formy Masło(...) minutach pieczenia. Na ciasto nałożyć bezę (zostawić 2 cm odstęp od brzegu), polać pozostałą czekoladą, lekko zmieszać łyżką. Piec do końca, wyjąć, uwolnić z formy.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...