• Informacje na temat:

    brzoskwinie z puszki do placka

Przepisy na temat: brzoskwinie z puszki do placka
  • Owocowy placek z kruszonką

    ...g malin mrożonych 8 połówek brzoskwiń z puszki, pokrojonych Kruszonka: 100 g schłodzonego masła po 1/2 szklanki brązowego cukru i mąki pszennej po 1/2 szklanki wiórków kokosowych oraz(...), mąkę, proszek do pieczenia, jajka, esencję waniliową i cynamon. Na koniec dodaj rozmrożone maliny oraz brzoskwinie i wymieszaj łyżką. 3. Wyłóż ciasto z owocami do formy, wyrównaj powierzchnię...

  • Przedstawiam przepis na szybkie ciasto, zrobione na oleju. Nie trzeba rozpuszczać masła/margaryny a tym samym nie musimy martwić się, że nie wyjęliśmy ich w porę z lodówki:). Brzoskwinie z puszki można zamienić na dowolne owoce mrożone lub sezonowe.

  • Placek - kasia

    Przygotowanie: Upiec biszkopt. Z serków i galaretek zrobić masę. Na wierzch dać brzoskwinie i galaretkę.

  • Swietna przekaska miedzy posilkami, zawierajaca witaminy A, B1, B2 i C.

  • Placek z jagodami

    ...tworzą morele lub brzoskwinie z puszki i właśnie jagody.

  • świetnie pasują do wikwintnych sosów śmietanowych

  • Jogurtowy marmurek z mango

    Prezentuje się wyjątkowo pięknie, ale to nie jedyna jego zaleta! Przepis możesz dowolnie modyfikować i zamiast mango dodać inne owoce – maliny, truskawki albo brzoskwinie z puszki!

  • Zwarzona masa...ten koszmar przeżyo wiele z nas.. Oto masa w stylu ,,cos z niczego'''', gdy inne zawiodą.

  • Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki, 25 dag margaryny, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. Masa serowa: 1/2 kg twarogu, 1 budyń śmietankowy, 1 jajko , 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki masła, 1/2 puszki brzoskwiń w syropie (ok. 850 g) Masa makowa: 5 białek, 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka maku, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 10 dag wiórków kokosowych...

  • Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

Artykuły na temat: brzoskwinie z puszki do placka
  • Placek z owocami

    ...z puszki. Ponadto: 2 szklanki śmietany 18 proc., 3 jajka, 1 opakowanie budyniu, np.śmietankowego, 10 dag cukru, tłuszcz do wysmarowania blaszki oraz bułka tarta lub papier do pieczenia, cukier puder do(...) ciasto.  Uformuj z niego kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na około 30 minut. Jajka, śmietanę, cukier i budyń zmiksuj na gładką masę. Brzoskwinie podziel na połówki. Blaszkę posmaruj tłuszczem...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Pod bezową pierzynką

    ..., 2 jajka, 200 g mąki półgrubej, 30 g kakao, sól, 1 mały proszek do pieczenia, masło i mąka do formy, 4 brzoskwinie (mogą być z puszki). Masa bezowa: 4 białka, 150 g drobnego cukru, 50 g cukru pudru. Masło(...), wygładzić wierzch. Brzoskwinie z puszki odcedzić z syropu, pokroić w cząstki. Lekko wcisnąć je w ciasto. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec około 30 minut. Z białek i drobnego cukru...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Ciasta na jogurcie

    .... Wyjąć z piekarnika, usunąć papier i ziarna fasoli, odstawić do wystudzenia. Brzoskwinie odsączyć na sicie z zalewy. Żelatynę wymieszać z małą ilością zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twarożek(...). Wstawić do lodówki na 2 godziny.  Brzoskwinie pokroić na cząstki. Ułożyć na wierzchu tarty. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Wylać na brzoskwinie. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciasta z budyniem

    ...jeszcze na ok. 30 minut do piekarnika (180°C). Kiedy ciasto wystygnie (w formie), na wierzchu poukładać plasterki truskawek (lub cząstki brzoskwini z puszki). Zalać galaretką. Ciasto wstawić do(...) korpusie poukładać odcedzone z syropu brzoskwinie, przykryć kremem. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem ozdobić esami-floresami z polewy czekoladowej i posypać uprażonymi płatkami...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Śniadanie mistrzów

    ...i mandarynkami Składniki: 20 dag mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, skórka z cytryny, 1/2 kostki masła, 4 jajka, 4 łyżki cukru, 40 dag mandarynek z puszki, szklanka śmietany kremówki, pół(...) około 10 minut. Naleśniki z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: pół szklanki mleka, pół szklanki wody gazowanej, jajko, szklanka mąki l szczypta soli i cukru. Nadzienie: twaróg, brzoskwinie...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....