• Informacje na temat:

    brzoskwinie w czekoladzie

Przepisy na temat: brzoskwinie w czekoladzie
  • Francuskie poduszeczki w czekoladzie

    Składniki na 12 sztuk: 1 duże op. mrożonego ciasta francuskiego 3 morele albo 3 małe brzoskwinie 15 dag gorzkiej czekolady 5 dag białej czekolady 10 dag kremu orzechowego typu nutella (powinien mieć temperaturę pokojową) 4 łyżek dość drobno posiekanych migdałów 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Ciasto francuskie wyjmij na blat i pozostaw, by rozmroziło się w temperaturze...

  • Sprawdzony przepis na "Francuskie poduszeczki w czekoladzie"

  • truskawki w czekoladzie

  • Pyszne śliwki w czekoladzie domowej roboty. Idealne na walentynki i przyjęcia.

  • SPOSÓB NA DOMOWE SLIWKI W CZEKOLADZIE. CZEKOLADA PO ZASTYGNIĘCIU JEST SUCHA I KRUCHA.

  • Pięknie wygląda, super smakuje.... same zalety ;)

  • Coś czuję, że sama nazwa ciasta z czymś Wam się kojarzy. Słodkie, pyszne suszone śliwki w czekoladzie, któż ich nie jadł. Dziś proponuję ciasto inspirowane tymi właśnie czekoladkami. Jest mocno czekoladowe i śliwkowe zarazem.

  • Czy macie dziecięce wspomnienia związane z markizami? Okręcanie, rozklejanie, wyjadanie kremu i na koniec zjadanie ciasteczka… :) Pyszności. Pomyślałam, że markizy można przecież z łatwością zrobić samemu i przełożyć ulubionymi smakami. Zatem proponuję markizy kakaowe w czekoladzie przełożone masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki.

  • Cudowny deser, pyszne połączenie smaków i łatwość w przygotowaniu – polecam!

  • Pyszne połączeniek truskawek i czekolady.Bardzo polecam szybką i pyszną przekąskę.

Artykuły na temat: brzoskwinie w czekoladzie
  • Eliksiry młodości na naszym talerzu

    ...znajdziemy: pomarańczowe, czerwone oraz żółte owoce i warzywa (np. marchewka, pomidory, morele, brzoskwinie), żółtka jaj, owoce dzikiej róży. Nienasycone kwasy tłuszczowe (np. omega -3) działają na skórę(...). Czekolada Odstresowuje skórę. Po zjedzeniu nawet odrobiny rośnie poziom hormonów szczęścia, poprawia się nastrój i łagodzi stres (on też przyspiesza starzenie!). Zawarte w czekoladzie...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Witaminy - jedz na zdrowie i zapobiegaj niedoborom!

    ..., gorzkiej czekoladzie oraz zielonych warzywach i liściach. Zmęczenie, anemia, podatność na infekcje oraz stany zapalne to objawy niedoboru witaminy młodości. Witamina K Odpowiedzialna jest za...

  • Czy zakochanie i zdrowa praca serca mogą iść ze sobą w parze? Dzięki czekoladzie, tak! Poznaj zdrowotne i kosmetyczne zastosowanie tego przysmaku. Dowiedz się, komu nie wolno podawać czekolady. Fot. 123RF Cukier, kakao i kozie mleko. Tyle wystarczyło niemieckiej firmie Jordan & Timaeus, aby w 1839 roku wyprodukować pierwszą na świecie czekoladę w kształcie tabliczki. I choć ta forma jest w Polsce jedną z najpopularniejszych, to nikogo nie zdziwi fakt, że w innych krajach mieszkańcy chętniej...

  • Gdy jedzenie szkodzi dziecku

    ...mleko krowie i jego przetwory; • jaja kurze (zawarte także w makaronie, majonezie, ciastach, lodach i czekoladzie); • ryby (jak śledź, makrela, łosoś) oraz owoce morza (np. krewetki(...) roślin (jest to tzw. alergia krzyżowa). Niebezpieczne produkty: • przy alergii na pyłek brzozy - są to orzechy laskowe i włoskie, migdały, jabłka, gruszki, czereśnie, śliwki, brzoskwinie...

  • W kuchni istnieją sprawdzone połączenia kulinarne, które, choć wydawałyby się nieoczywiste i zaskakujące, po prostu świetnie ze sobą współgrają. Co powiesz na kombinację kawy i czosnku albo kawioru z białą czekoladą? Fot. materiały prasowe Choć brzmi to nietypowo, wynik takiego eksperymentu może pozytywnie zaskoczyć. By przekonać się, co spaja składniki, które pozornie przecież tak wiele dzieli, warto przyjrzeć się zjawisku tzw. foodpairingu. Z połączeniami kulinarnymi, które czerpią z idei...

  • Łakocie pod lupą

    ...dzieci. Już od 2.-3. roku życia możesz pozwolić dziecku na lody sorbetowe, najlepiej domowe. Możesz je przygotować miksując owoce, np. brzoskwinie, maliny z dodatkiem lodu i niewielkiej ilości cukru. To deser bogaty w witaminę C, mniej kaloryczny od zwykłych lodów i pozbawiony konserwantów. Rozsmakuj smyka w czekoladzie Główny składnik czekolady to kakao, bogate źródło magnezu, żelaza, wapnia...

  • Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów pączków. Fot. 123RF/Picsel Te okrągłe pyszności zawitały do Europy oraz Ameryki, za sprawą Elizy Knapf, która podczas oblężenia Wiednia przez Turków serwowała żołnierzom pączki. Pączek pączkowi nie równy W zależności od szerokości geograficznej te drożdżowe wypieki mają różne nadzienia: w Polsce najczęściej jest to kwiat róży, w USA np....

  • Miłosne menu

    .... Substancje zawarte w czekoladzie zwiększają produkcję dopaminy, hormonu odpowiadającego za odczuwanie rozkoszy. Połącz przyjemne z pożytecznym i poeksperymentuj z czekoladowym syropem. Niech poniesie cię...

  • Zimą stan powietrza w niektórych polskich miastach zdecydowanie się pogarsza. Uchronić przed nim mogą nas jedynie długofalowe działania. Okazuje się jednak, że wprowadzenie do diety niektórych produktów, może w pewnym stopniu uchronić nas przed skutkami życia w zanieczyszczonym środowisku. Fot. 123RF W wielu miastach, szczególnie na południu Polski, zimą i późną jesienią powtarza się ten sam scenariusz - jakość powietrza zdecydowanie się pogarsza, a ich mieszkańcy zaczynają zmagać się ze...