• Informacje na temat:

    brzoskwinie na zimę ćwiartki

Przepisy na temat: brzoskwinie na zimę ćwiartki
  • Lato zamknięte w słoiku

    ...drobno posiekaj, słodkie papryki podziel na ćwiartki i pokrój w paski. Sparz, obierz i posiekaj pomidory.   2. Rozgrzej olej w rondlu. Wrzuć cebulę i smaż, mieszając, 5 minut. Dodaj pomidory, papryczki chilli, cukier, ocet jabłkowy i sól. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj 15 minut, mieszając od czasu do czasu.  3. Rozgrzej patelnię grillową. Opiecz na niej ćwiartki słodkiej...

  • Ćwiartki w innej odsłonie. Proste i smaczne.

  • Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

  • Bardzo smaczne danie,mięso wyszło kruche

  • Nadają się jako przystawka lub np lekka kolacja

  • Marynowane z dodatkiem ziaren sezamu, to aromatyczne ćwiartki kurczaka pieczone w piekarniku ;)

  • Nacierane ćwiartki z kurczaka, u mnie dziś wzbogacone jeszcze papryką, podawane z młodymi ziemniakami i mizerią

  • Nie wyobrażam sobie pięknego, słonecznego weekendu bez grillowania. Na moim grillu zazwyczaj lądują szaszłyki z warzywami i mięsem, łosoś lub pstrąg na ostro i rzecz jasna drób w różnorakich marynatach. Dziś prezentuję grillowane ćwiartki kurczaka w dwóch rodzajach marynat. Pierwsza oparta na smaku rodem z Egiptu, a druga klasyczna – pikantna. Mięsko pierwsza klasa!

  • Na zimę będzie jak znalazł...

  • Pyszne i kruche ciasteczka wyglądające jak brzoskwinki - ilovebake

Artykuły na temat: brzoskwinie na zimę ćwiartki
  • Tego o brzoskwiniach nie wiedziałaś

    Brzoskwinie najlepiej jeść świeże, ze skórką, w pełni dojrzałe, chociaż możemy je przechować w lodówce nawet przez tydzień.

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Bajka o jasiu i...

    ..., 4 plastry ananasa, 2 brzoskwinie z puszki, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (nie może być zbyt rozgotowany) odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Jabłko, ananasa i brzoskwinie także kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, przelewamy wodą...

  • Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uwagę na ich zdrowotne korzyści jak i walory smakowe. Czy warto zatem sięgać po podroby? Fot. 123RF/Picsel Uszy, jelita i ogony są popularne w Azji, płuca, śledziona we Włoszech a nerki w Szwecji . W Polsce zapomniana grasica rozkochała w sobie francuskie podniebienia, a Włosi dodają ją do bardzo wykwintnego risotto. Dla niektórych niska cena może...

  • Pomysły na domowe koktajle

    ...1/2 szklanki malin Dużą marchewkę starannie umyj, obierz i opłucz. Wyciśnij z niej sok za pomocą sokowirówki. Umyj owoce. Gruszkę obierz ze skórki i podziel na ćwiartki, a następnie oczyść z gniazd...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Bomby witaminowe dla twojego malucha

    ..., średnia marchewka, mały burak, 4 łyżki soku ze świeżej pomarańczy. Przygotowanie: Umyj i sparz pomidory. Obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki. Marchewkę i buraka obierz, umyj i pokrój w plastry...

  • Tak, jak myśleliśmy, zimą najbardziej lubicie jeść potrawy rozgrzewające, dodające energii i przywracające na myśl ciepłe letnie dni lub fantastyczne wspomnienia z dzieciństwa. Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, które do nas przesłaliście. Jak zwykle nie spodziewaliśmy się tak dużej ich ilości i jak zwykle mieliśmy duży problem z wyłonieniem zwycięzców. Po długich debatach zdecydowaliśmy, że książki Zosi Cudny powędrują do: Halcia66 Zimą najbardziej lubię jeść...i kropka. Bo czyż...

  • Wiosną na naszych stołach goszczą zupełnie inne potrawy niż zimą. Pojawiają się długo wyczekiwane nowalijki, zaczynamy jeść o wiele więcej warzyw, dzięki czemu nasza dieta staje się mniej kaloryczna i zdrowsza. Odpowiedz na pytanie konkursowe: "Za jakiem produktem najbardziej tęskniłeś zimą?" i wygraj jedną z trzech książek Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torbę na zakupy Smaker.pl. Książka to poradnik, w którym znajdziesz pomysły na niskokaloryczne...

  • Wielkimi krokami zbliża się czas, w którym wiele osób decyduje się na rozpoczęcie odchudzania. Co zrobić, aby dieta w okresie jesienno–zimowym przyniosła wymarzone skutki? A może warto poczekać ze zrzucaniem zbędnych kilogramów do wiosny? W miesiącach zimowych nasz organizm przystosowuje się do panujących na zewnątrz warunków. Zwalnia metabolizm, pojawia się chęć spożywania większej ilości, bardziej kalorycznych produktów oraz wzmaga się odkładanie tłuszczu. To wszystko sprawia, że zimą...