• Informacje na temat:

    brzoskwinie do lodow

Przepisy na temat: brzoskwinie do lodow
  • Grillowane brzoskwinie w miodzie

    Składniki: 3 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 gałązki świeżego tymianku 4 twarde, dojrzałe  brzoskwinie łyżka  oleju roślinnego serek mascarpone lub lody  waniliowe opcjonalnie  do(...). Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 15-20 minut. Następnie przecedź sos i wyciągnij tymianek. 2. Przygotuj brzoskwinie tuż przed podaniem deseru. Przekrój na pół, wrzuć do miski i skrop je...

  • Nadają się jako przystawka lub np lekka kolacja

  • Tosty francuskie z lodami

    Delikatne i miękkie. Ich aromatyczny zapach roznosi się po całym mieszkaniu sprawiając, że nawet gałka lodów o poranku nie przysporzy nam wyrzutów sumienia.

  • Smaczny deserek .

  • Deser lodowy

    ...je nakładać i formować. 2. Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój wzdłuż na cząstki. Rodzynki ułóż na sitku przelej wrzątkiem i odstaw, aby ostygły i ociekły z wody. 3. Do ochłodzonych pucharków włóż po...

  • Efektowna sałatka ryżowa podana we wnętrzu owoców zachwyci Waszych gości nie tylko wizualnie.

  • Placek z jagodami

    ...tworzą morele lub brzoskwinie z puszki i właśnie jagody.

  • świetnie pasują do wikwintnych sosów śmietanowych

  • Zdrowie tkwi w… kolorach

    ...i pomarańczowe na deser - brzoskwinie pod kruszonką Sposób przygotowania Masło łączymy z mąką i cukrem pudrem. Wyrabiamy i schładzamy masę przez 15 minut w lodówce. Na formę do tarty wykładamy brzoskwinie, które oprószamy kruszonką. Pieczemy do momentu jej zarumienienia, czyli ok. 20 minut. Możemy serwować z gałką lodów waniliowych. Zielone na kolację - kanapka z awokado i kiełkami...

  • Pyszne i kruche ciasteczka wyglądające jak brzoskwinki - ilovebake

Artykuły na temat: brzoskwinie do lodow
  • Trio nowych zapachów od Jennifer Lopez

    Jennifer Lopez jest wyrafinowaną obytą w świecie kobietą, która roztacza wokół hollywodzki glamour, czar.

  • Mrożone desery, które chłodzą i orzeźwiają, znane są ludziom od bardzo dawna. Już w V wieku, w basenie Morza Śródziemnego, można było dostać lody. Dziś dostępne są niemal na każdym rogu. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw....

  • Klasyczne smaki: Melba

    ...-Carlton Hotel, a deser przeszedł metamorfozę. Escoffier dodał sos malinowy i zmienił nazwę przysmaku na Pêche Melba. Lody melba Składniki: 300 g mrożonych malin 2 dojrrzałe brzoskwinie 100 g świeżych malin Opakowanie cukru waniliowego 1-2 łyżeczki cytryny 4 gałki lodów waniliowych Mięta do dekoracji Maliny rozmrozić. Brzoskwinie zalać wrzątkiem, po minucie wyjąć, obrać ze...

  • Trudno wyobrazić sobie lato bez lodów. Na pytanie „z czym kojarzą ci się lody” zadane w ogólnopolskim badaniu przez markę Bracia Koral, aż 63 proc. Polaków odpowiada z latem i wakacjami. Ale mało kto wie o lodach coś więcej. Fot. materiały prasowe Mało kto zna historię lodów, która zaczyna się już w czasach starożytnych. Delektowali się nimi m.in. Aleksander Wielki, Hannibal, Kleopatra, Katarzyna Medycejska, król Ludwik XIV, Thomas Jefferson i wielu innych zapisanych w historii tego świata....

  • Arbuz - soczysty, słodki, słony

    ...malin, 1 mały arbuz pokrojony w kostkę o boku 2 cm, 12 wydrylowanych wiśni przekrojonych na pół 2 brzoskwinie pokrojone w cząstki Na syrop: 190 g drobnego cukru, 300 g mrożonych malin, 1 łyżka drobno(...) z arbuzem do drugiej, większej, w której jest lodowata woda. Poczekaj, aż arbuz ostygnie i zamarynuje się. Ciepłą wieprzowinę pokrojoną w plastry podawaj z odcedzoną z syropu skórką arbuza oraz...

  • Mocno czerwone, żółte, zielone, niebieskie, a może brązowe? Lody zachwycają intensywnością barw, kusząc nimi swoich miłośników. Jednak kolor często zawdzięczają sztucznym barwnikom. Sprawdź, co może znajdować się w twoich ulubionych lodach. Fot. 123RF/Picsel Latem lody kuszą nas bogactwem smaków i intensywnością kolorów. Niestety, te wspaniałe właściwości zawdzięczają nie tylko zdrowym dodatkom. Oprócz owoców, czekolady, bakalii, czy orzechów, ten przysmak często zawiera również sporą ilość...

  • Sześć sposobów dla pań pragnących odstawić cukier

    ...tego celu banany, brzoskwinie czy winogrona. Do słodzenia ciast zalecany jest ponadto proszek migdałowy, który błyskawicznie przygotujesz, miksując  migdały lub płatki migdałowe. 4. Syrop z agawy...

  • Wyobraź sobie, że możesz stworzyć dowolny smak lodów. Jaki by on był? Szarlotka babci Jadzi? Pierwsze letnie owoce? A może coś znacznie bardziej zwariowanego? Podziel się swoim pomysłem i wygraj fantastyczną nagrodę! W książce Davida Lebovitza znajdziecie dziesiątki przepisów na lody. Klasyczne oraz nietypowe jak lody oliwne. Jednak niech Was nie zmyli nazwa. Lody to tylko ta większa, środkowa część książki. Tak naprawdę jest to też skarbnica wiedzy o dodatkach do deserów. Jak je przyrządzać?...

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ..., rodzynki) oraz pikantne warzywa (np. cebula, czosnek, cykoria, por), skoncentrowane soki owocowe, cukier, miód, pełne ziarno. Zastępuj je owocami grubopestkowymi (np. brzoskwinie, morele) i jagodowymi(...) brzucha, świąd skóry, opuchliznę ust, duszności, katar, kaszel. Jeśli masz alergię na pyłek brzozy uważaj na: owoce drobno- i grubopestkowe (np. arbuz, jabłka, gruszki, śliwki, morele, brzoskwinie...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...